Jakobsen tweede in slotrit Turkije: “Ewan op deze aankomsten niet te kloppen”

zondag 21 april 2019 om 15:32
Jakobsen tweede in slotrit Turkije: “Ewan op deze aankomsten niet te kloppen”

foto: Cor Vos

Fabio Jakobsen kan leven met zijn tweede plaats in de slotrit van de Ronde van Turkije. In de licht oplopende aankomst in de binnenstad van Istanbul zag hij Caleb Ewan winnen na een attractieve finale. “Ik denk dat op een aankomst als deze Ewan dit jaar niet te kloppen is”, aldus Jakobsen tegen WielerFlits na de finish.

Jakobsen vergelijkt de aankomst in Istanbul met die van de Hatta Dam in de UAE Tour, waar Ewan dit jaar ook al won. “Een hele pittige aankomst. Het was ook glad en er lag wat stof op de steentjes”, beschrijft de Nederlander van Deceuninck-Quick-Step.

Sam Bennett koos verrassend vroeg voor de aanval, al voor de vod van de slotkilometer. “Ik dacht dat het net iets te vroeg was. Dat voelde ik bij mezelf. Hij probeerde natuurlijk weg te rijden”, aldus Jakobsen, die in de achtervolging ging. “Ik reed op kop, maar Ewan had nog een sprongetje. Daar kon ik niet op antwoorden. Hij ging op en over Bennett en wint verdiend. Ik kon echt niet harder.”

Wel heeft Jakobsen in Turkije een ritzege geboekt en zich getoond op lastige sprintaankomsten. Dat is voor hem belangrijk voor de toekomst. “Beter worden, beter worden, beter worden. Ooit lukt het misschien wel. De ploeg deed het super, ze hadden vertrouwen en ik vind het jammer dat ik het niet af kan ronden”, sluit Jakobsen af.

Dit artikel delen:

2 Reacties

tvm 21 april 2019 om 16:07

Ik heb de beelden live gezien. Natuurlijk was dit een terrein op maat van Bennett en Ewan, maar tactisch reed QS geen goede finish. Het gaatje laten vallen pakte wat ongelukkig uit, maar daarna moet Jakobsen natuurlijk Ewan het werk laten doen!
Nu hielp hij Caleb perfect.

LB108 21 april 2019 om 19:24

Onzin jongen! QUICKSTEP probeert de vuile move om in de remmen te gaan maar schieten nu in eigen been. Bennett proviteert en enkel Caleb is sterk genoeg om nog er over te gaan.
Dik gefaald heeft quickstep hier weer want met 3 bij laatste km…

Headlines

Materiaalzone

Populair