zondag 27 februari 2022 om 17:14

Jakobsen sprint naar winst in Kuurne: “Gebruikte vluchters als mijn lead out”

Video Makkelijk ging het niet, erkende Fabio Jakobsen na zijn overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne. De sprinter van Quick-Step-Alpha Vinyl won de massasprint voor Caleb Ewan, maar de laatste vluchters werden pas in de laatste 200 meter ingerekend. “Ik heb die jongens als mijn lead out gebruikt”, vertelt hij.

“Het was niet makkelijk, de hele dag niet. Het is in de laatste 100 kilometer niet stilgevallen. En ik moest iedereen van mijn ploeg gebruiken om nog dichtbij de zege te komen”, geeft Jakobsen toe.

‘Na regen komt zonneschijn’
Het was nog penibel voor de sprinters, omdat Taco van der Hoorn, Christophe Laporte en Jhonatan Narvaez tot diep in de finale vooruit bleven. Pas in de laatste kilometer werden zij gegrepen door het aanstormende peloton. Jakobsen maakte daar handig gebruik van. “Die drie jongens heb ik als lead out gebruikt. Ik probeerde in hun slipstream te duiken en hoopte het vol te houden tot de streep. Ik zag Ewan links van mij komen en ik voelde dat hij snelheid had, maar ik kon iets eerder jumpen en winnen.”

Jakobsen heeft nooit de handdoek in de ring gegooid in de finale. “Je moet altijd sprinten voor de overwinning. Want als ze het net niet halen, dan kan je alsnog winnen. Je moet het altijd proberen”, lacht hij. In de zomer van 2020 viel Jakobsen nog hard in Polen, maar nu wint hij zijn eerste grote Vlaamse voorjaarskoers. “Na regen komt zonneschijn. Het niet makkelijk voor mij en mijn familie. Dat ik hier kan winnen, en Kuurne staat bij sprinters hoog op het lijstje, maakt het super mooi.”

Oekraïne
“Maar als ik hier van de fiets afstap, denk ik eraan dat wij in Nederland en België allemaal vrij zijn. We zijn vrij en kunnen naar de koers kijken. Maar ik denk ook aan Oekraïne, aan wat daar aan de hand is. De oorlog. Dat maakt mij heel stil en mijn gedachten zijn bij die mensen”, sluit hij af.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
27 februari 2022 17:37
Super vakkundig gedaan. Een echte killer.

Mooie woorden verder ook, jongen geeft goede interviews
27 februari 2022 17:43
De enige lichtpuntjes binnen Quickstep zijn de sprinters. De rest van het team is toch echt wel matig, met uitzondering van Asgreen. Akkoord, Declerq is er niet bij en dat is een groot gemis maar je kan niet ontkennen dat dit Quickstep op afbrokkelen staat... zijn dringend aan vernieuwing én versterking toe.
    27 februari 2022 18:09
    Asgreen was ook niet echt overtuigend gisteren en vandaag. Hij zat wel mee in de kopgroep, maar deed daar geen meter serieus kopwerk, en kreeg de gaatjes die er vielen niet of slechts met heel veel moeite dicht.

    Eigenlijk zijn enkel de sprinters + Evenepoel goed aan het seizoen begonnen bij die ploeg. En die zetten de teller toch al weer op een respectabel aantal.
    27 februari 2022 18:31
    Asgreen heeft natuurlijk een meer dan geldig excuus, en Van Wilder, Vansevenant & Alaphilippe hebben ook al wat resultaten neergezet
27 februari 2022 17:44
Mooi gereden Fabio maar echt petje af voor Taco. Daar zit veel meer in.
27 februari 2022 17:47
Taco is echt een zwaar onderschatte wielrenner
27 februari 2022 17:52
Wat een sympathiek figuur toch, met alles wat we meekregen met die open microfoon.

De hele top 5 mag hem een hand geven, want die trok hij hoogstpersoonlijk naar de bovenste plaatsen van de uitslag toe. Als aangehaakte wagonnetjes kwamen die vijf in de slipstream van Jakobsen al die sprinters voorbij razen die gokten op het wiel van Stuyven. Slim van Ewan overigens, dat hij wel in het goede wiel zat i.p.v Trek te volgen.
    27 februari 2022 17:57
    Jammer dat Caleb van te ver moest komen
27 februari 2022 17:55
Hij zal het niet zo bedoelen, maar die kunnen zijn ploegmaats in hun zak steken. Au!
    27 februari 2022 18:15
    Die hebben genoeg zelfkennis om heel stil en bescheiden te zijn in de bus.
    Maar ‘het Team wint’ en dat telt uiteindelijk.
27 februari 2022 18:12
Overigens is wel duidelijk dat je als sprinter ook geluk moet hebben.

Hij sprintte aan de rechterkant, maar er kwam ook heel mooi ruimte doordat de kop van het peloton naar links stuurde. Gebeurt dat niet, dan rij je jezelf helemaal klem op de kopgroep (of je doet zoals Kwackermann in de Scheldeprijs, door een gat gaan wat er niet is en je collega's onderuit rijden)

Reacties zijn gesloten.