Jakobsen is nu wel de snelste in Hongarije: “Dit was een teamprestatie”

donderdag 12 mei 2022 om 19:12
Jakobsen is nu wel de snelste in Hongarije: “Dit was een teamprestatie”

foto: Cor Vos

Woensdag kwam hij er niet aan te pas in de openingsetappe van de Ronde van Hongarije, maar in de tweede rit was het wel raak voor Fabio Jakobsen. De Nederlander bleek na een chaotische slotfase de snelste in de sprint, na goed voorbereidend werk van zijn ploeggenoten van Quick-Step-Alpha Vinyl.

<!-- Castelli -->

Jakobsen was na afloop, in het flashinterview, dan ook lovend voor zijn teammaats. “Dit was echt een teamprestatie. Soms win je, soms verlies je. In de eerste etappe zat ik niet in een goede positie in de sprint en remde ik ook te veel. Het was toch al vier weken sinds mijn laatste koers en ik moest er echt weer even inkomen. Nu wilde ik echter laten zien dat we er als ploeg ook klaar voor waren.”

Hectische finale 
De 25-jarige Jakobsen kon op de kritieke momenten rekenen op hulp van zijn ploeggenoten, zo ook toen het peloton in waaiers uiteen werd getrokken. “We zaten vanaf het begin goed van voren en we hebben mede gezorgd voor waaiers. Iljo (Keisse, red.) heeft erg sterk gereden, Tim (Declercq, red.) is supersterk en Stijn (Steels, red.) heeft de koers hard gemaakt. Het was echt een teamprestatie en dat vind ik zo mooi.”

Ook in de laatste honderden meters wist Quick-Step-Alpha Vinyl zijn sprintkopman uit de problemen te houden. Zo bleef Jakobsen uit het gedrang en zat hij voor de massale valpartij op goed 700 meter van de streep. “Het was een hectische finale, maar Stan (Van Tricht, red.) en Florian (Sénéchal, red.) wisten me in een perfecte positie af te zetten. Ik ben erg blij met deze zege en ik wil mijn ploeg nogmaals bedanken.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Het Jachtluipaard van Numansdorp 12 mei 2022 om 19:19

Ik heb het interview niet gezien, maar als ik dit zo lees vind ik het enigszins apart dat uitgerekend hij helemaal niks zegt over die zware valpartij..

0
YogiBear 12 mei 2022 om 20:39

In dit geval helemaal met je eens, maar net als jij ook nog even voorzichtig. Kan mij voorstellen dat Fabio in eerste instantie echt alleen maar blij is met zijn eigen overwinning en niet met andere zaken. Als dat echter iets wegzakt zou ik verwachten dat hij in ieder geval de hoop uitspreekt dat de rest okee is. Wellicht wel gebeurd en niet opgeschreven, maar zo niet, toch teleurstellend.

0
Tinus1984 12 mei 2022 om 19:25

Teamprestatie? Volgens mij lagen de meeste sprinters op de grond….

0
Gebruikersnaam 12 mei 2022 om 20:48

Raar om er niets over te zeggen, maar degenen die vielen, zaten sowieso al te ver om nog mee te doen voor de top 3.

0
Turtlehead 12 mei 2022 om 19:45

Jakobsen in een zetel gebracht en nipt gewonnen van de oma van Mieke en Janneke, mag van geluk spreken.
Een klein zinnetje dat begint met 'Ik hoop dat de mannen die gevallen…' was mooi geweest.

Maar erg in een ik-fase wellicht en onder druk om te presteren, anders 'camion' ipv 'Tour'.

0
Michelangelo 12 mei 2022 om 20:46

Druk staat vol op de ketel volgens mij. Dus winnen en je teammaten bedanken is nu prioriteit….

0
Jooop 12 mei 2022 om 21:13

Heeft blijkbaar geen idee hoe dat is voor die jongens, misschien als hij zelf een keer met een zware val te maken krijgt dat hij wat empathischer wordt.

0
Rufusvb 12 mei 2022 om 21:03

Vind veel reacties wat onzinnig en vanuit onderbuik geschreven: moet Jakobsen nu bij elke valpartij zijn medeleven gaan tonen, hier aandacht aan besteden etc? Dan krijgt hij daar een dagtaak aan. Laat hem lekker bezig zijn met koersen en sprints winnen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone