Jakobsen baalt na tweede plaats: “Ik ging iets te vroeg aan”
foto: Cor Vos
dinsdag 16 april 2019 om 14:45

Jakobsen baalt na tweede plaats: “Ik ging iets te vroeg aan”

Fabio Jakobsen hoopte de Ronde van Turkije te beginnen met een zege, maar de sprinter van Deceuninck-Quick-Step moest in finishplaats Tekirdag zijn meerdere erkennen in Sam Bennett. “Een tweede plek is gewoon balen. Winnen is het enige dat telt”, zo vertelde hij na afloop aan WielerFlits.

Jakobsen kon in de finale rekenen op een sterke ploeg. Zo wisten Maximiliano Richeze en Álvado Hodeg de rode loper uit de rollen voor de jonge Nederlander. “Het was een hectische finale”, zo kijkt Jakobsen terug. “De mannen deden een goede lead-out, maar ik ging net iets te vroeg aan. Of Bennett was sneller.”

Jakobsen maakte in de eindsprint nog een klein foutje. “Ik jumpte op iets wits, maar dat bleek niet de streep. Bennett was echter wel sneller”, is de sprinter eerlijk. Wellicht dat Jakobsen morgen revanche kan nemen, al lopen de laatste kilometers richting finishplaats Eceabat wel gevoelig omhoog.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
16 april 2019 14:53
Hij ging te vroeg aan ja, maar je kunt ook stellen dat Bennett een maatje te groot is vandaag.
16 april 2019 16:42
Als morgen opnieuw een sprint wordt zal Bennett wel nog meer kans maken dan vandaag gezien de hellende slotstrook. Weet niet of Hodeg daar beter geschikt voor zou kunnen zijn, of eventueel zelfs Richeze.
16 april 2019 17:10
Ik denk dat het morgen meer is voor Richeze
16 april 2019 19:24
Als toekomstig LBL-winnaar moet Jakobsen een hellende aankomststrook toch ook wel liggen ?
    16 april 2019 19:27
    ? RVV of P-R bedoel je.
17 april 2019 00:57
Kijk maar meer naar ewan morgen. Als ze hem in positie kunnen brengen..

Reacties zijn gesloten.