Jakob Fugslang na zege in Lombardije: “Ik hoop niet dat dit de laatste is”

zaterdag 15 augustus 2020 om 18:59
Jakob Fugslang na zege in Lombardije: “Ik hoop niet dat dit de laatste is”

foto: Cor Vos

De 35-jarige Jakob Fuglsang wilde zijn overwinning in de Ronde van Lombardije niet zijn meesterwerk noemen. “Nee, zo wil ik het niet noemen. Ik hoop niet dat dit mijn laatste grote zege is.”

Met ook nog de Giro d’Italia op zijn programma hoopt de Deen zijn vorm door te trekken en ook nog van zijn vorm te kunnen profiteren. “Vandaag ben ik blij dat ik daarvan heb kunnen profiteren. Ik wist wel dat ik een goede kans maakte en dat we een goed team hadden, maar het is nooit makkelijk om te winnen.”

“Je hebt goede benen op de dag zelf nodig en dan is er ook nog eens de factor geluk”, legt hij uit. “Voor mij was het belangrijk vandaag om Vlasov bij me te hebben. Hij heeft geweldig werk verricht. Hij heeft zichzelf leeg gereden om de renners van Trek op afstand te houden.”

“Ik ben sneller dan George (Bennett, red.) in een sprint, dus ik wist dat ik op mijn sprint kon gokken”, aldus Fuglsang, die toch ten aanval trok. “Hij viel aan, dus probeerde ik erover heen te gaan. Gelukkig kon ik een gat slaan.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Bob 15 augustus 2020 om 19:10

Hangt ervan af of Remco meedoet of niet (en hij recht blijft, natuurlijk)

samuello 15 augustus 2020 om 20:02

Als je niet uitrijdt kun je ook niet winnen. Daarnaast heeft Evenepoel niet iedere etappe waaraan die meedeed gewonnen, dus het is ook weer niet zo dat hij onverslaanbaar is. Hij is zeer goed, maar het is niet zo dat hij in zijn eentje de rest van het peloton uit het wiel kan rijden. Als zijn ploeg een dag minder is kan best een situatie als met cancellara en sagan gebeuren: dat iedereen tegen hem gaat rijden en zijn ploeg het niet kan oplossen.

Bummetje 15 augustus 2020 om 21:19

Deze man is gemaakt voor dit soort eendagskoersen en tegen het einde van zijn carrière komt dat er eindelijk uit. Heeft te lang gestreefd naar grote ronde klassementen en doet dat gekzins nog steeds. Ik zie hem echter nooit op het podium van een GT eindigen.

Romāns Vainšteins 15 augustus 2020 om 21:33

Ik wel en dan in de aankomende giro, voor de winst meespelend.

Coureurs du Courage 15 augustus 2020 om 21:33

Ja plus 1.. snap niet waarom hij niet gewoon lekker eendagskoersen blijft rijden (en winnen)!

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair