Jakob Fuglsang voert Astana-Premier Tech aan in Strade Bianche

woensdag 3 maart 2021 om 11:43
Jakob Fuglsang voert Astana-Premier Tech aan in Strade Bianche

foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang is zaterdag de kopman van Astana-Premier Tech in de Strade Bianche. De nummer twee uit 2019 en nummer vijf uit 2020 gaat opnieuw voor een goed resultaat.

De Deen krijgt de steun van zes ploeggenoten. Alex Aranburu, Manuele Boaro, Jonas Gregaard, Fabio Felline, Hugo Houle en Gorka Izagirre. Voor Aranburu en Gregaard wordt het hun eerste optreden in de wittewegenklassieker.

Fuglsang: “Ik heb goede herinneringen aan deze wedstrijd. Afgelopen jaar eiste het weer zijn tol, maar het was dan ook een ongewone editie in augustus. Dit jaar wordt er weer regen voorspeld, dus ik denk dat ons een heel zware wedstrijd staat te wachten.”

“We hebben een sterk team met veel ambitie en ervaring. Ik kijk uit naar de wedstrijd op zaterdag. Het is een van de mooiste van het jaar. Mijn seizoen is goed begonnen in Frankrijk, dus ik denk dat ik vertrouwen mag hebben om voor een goed resultaat te gaan.”

flag-kz Astana-Premier Tech in flag-it Strade Bianche 
flag-es Alex Aranburu
flag-it Manuele Boaro
flag-dk Jakob Fuglsang
flag-dk Jonas Gregaard
flag-it Fabio Felline
flag-ca Hugo Houle
flag-es Gorka Izagirre

Dit artikel delen:

5 Reacties

Romāns Vainšteins 3 maart 2021 om 12:26

Aranbure fraai outsidertje hoor, zat er in de Omloop al dicht op. En wat Fugl zelf betreft, als ie weer gaat kunnen sleuren en trekken zoals Luik 19 en Lombardije 20 is ook deze heuvelklassieker een kolfje naar zijn Deense pootjes.

ivo001 3 maart 2021 om 12:28

Top 5 voor Fuglsang gok ik.

Heel benieuwd of Aranburu hier ook een mooie uitslag kan rijden, denk dat het er in zit.

VespavanBern 3 maart 2021 om 13:12

Zal er maar niet teveel van uitgaan dat het gaat regenen komende zaterdag daar rondom Siena. Word nu niet eens miezer voorspeld, laat staan echte regenbuien.

Romāns Vainšteins 3 maart 2021 om 14:16

Miezer op droge ondergrond is nog veel erger voor de coureurs, zo’n eerste laagje is dodelijk, ook op het asfalt.

Murcia 3 maart 2021 om 14:22

Mooie ploeg met een ervaren kopman die inmiddels weet wat winnen is en goede knechten hier met Gorka, Aranburu en Houle.

Headlines

Materiaalzone

Populair