Jakob Fuglsang verliest tijd: “Ik zal moeten verbeteren”

zondag 21 juli 2019 om 09:54
Jakob Fuglsang verliest tijd: “Ik zal moeten verbeteren”

foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang begon na een indrukwekkend voorseizoen als een van de topfavorieten aan de Tour de France, maar de Deen fietst voornamelijk achter de feiten aan. De kopman van Astana staat na veertien etappes op de achtste plaats. “Ik zal moeten verbeteren, wil ik nog top-5 rijden”, zo concludeerde hij op de top van de Tourmalet.


Fuglsang was niet ontevreden over zijn prestatie, zo liet hij weten na de veertiende etappe. De Deen wist lange tijd zijn wagonnetje aan te haken, maar moest in de laatste kilometers toch afhaken. “Ik ben best tevreden, aangezien ik me behoorlijk goed voelde. Het was de eerste echte test tussen de klassementsrenners.”

“In de laatste tweeduizend meter zagen we enkele fikse versnellingen, wat voor mij de doodsteek was. Ik zag echt af in de laatste twee kilometer, maar ik was niet de enige renner”, aldus Fuglsang, die uiteindelijk als tiende over de streep kwam. “Het kon beter, maar het kon ook slechter”, is zijn conclusie.

Jumbo-Visma maakte indruk op de Tourmalet – foto: Cor Vos

“Jumbo-Visma was de sterkste ploeg”
De Deen moest in de finale passen door het hoge tempo, voor een groot deel opgelegd door Jumbo-Visma. De Nederlandse WorldTour-ploeg maakte indruk op de flanken van de Tourmalet. “Jumbo-Visma was echt supersterk”, aldus Fuglsang. “Zij waren duidelijk de sterkste ploeg, terwijl Team Ineos het moeilijk had.”

“Ik was verrast dat Michal Kwiatkowski zo vroeg moest lossen. Ze lijken dit jaar meer onder druk te staan, maar dat kan ook zomaar veranderen.” Fuglsang zelf stijgt in het klassement van plaats dertien naar acht, maar hij kijkt wel tegen een serieuze achterstand aan. “Ik moet nog verbeteren wil ik in de top-5 eindigen. Maar ik droom ook nog van het podium”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Wheely 21 juli 2019 om 10:02

Droomt net als Landa van het podium. Zal wel een hele hoop moeten gebeuren dan in de Tour willen deze mannen dat voor elkaar krijgen. Zij hebben wel de ploegen om de boel op de kop te zetten maar ik zie al die mannen voor hun niet zo snel kraken.

F4L 21 juli 2019 om 10:27

Hij blijft voor mij toch altijd de renner voor de rondjes van een week (plus de klassiekers). Als hij top vijf kan halen zou het al fantastisch zijn voor hem.

Niels22 21 juli 2019 om 10:34

Laat die ploegen van die dromers vandaag maar weer oorlog maken dan

xistnc 21 juli 2019 om 10:52

Na zo’n voorseizoen is het maar logisch dat dit het maximale is. Anders zou het ongeloofwaardig worden.

Dolledriesoldebroek 21 juli 2019 om 10:55

Zoals bij flip zeg maar..

Wheely 21 juli 2019 om 11:06

Zie ook Roglič in Giro.

Dolledriesoldebroek 21 juli 2019 om 11:22

Die kon zijn hoogvorm van de wedstrijden ervoor toch niet helemaal vasthouden, anders had die de giro wel gewonnen..

RodyTur10 21 juli 2019 om 11:43

Fuglsang is nooit super geweest in de grote rondes, dus voor mij geen verrassing dat hij moet toegeven op de topklassementsmannen. Heeft niets met gebrek aan vorm te maken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair