Jakob Fuglsang twijfelt nog over deelname aan Amstel Gold Race

dinsdag 7 januari 2020 om 20:02
Jakob Fuglsang twijfelt nog over deelname aan Amstel Gold Race

foto: Cor Vos (archief)

Jakob Fuglsang was vorig seizoen een van de uitblinkers in de klimklassiekers. Zo werd de renner van Astana derde in de Amstel Gold Race, maar het is nog niet zeker of de Deen dit jaar aan de start staat van de Limburgse klassieker. “Ik rijd wellicht alleen de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik”, zo vertelt hij in gesprek met CyclingPub.

Fuglsang begint zijn seizoen in Spanje met de Ruta del Sol, om vervolgens een gooi te doen naar de zege in Strade Bianche en Tirreno-Adriatico. “En daarna zal ik deelnemen aan de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Al overweeg ik ook om alleen de Waalse Pijl en Luik te betwisten.”

Fuglsang hoopt dit seizoen ook te schitteren in de Giro d’Italia en op de Olympische Spelen van Tokio. “Ik zie mezelf wel als een van de favorieten voor de gouden medaille. Ik heb wellicht niet de explosiviteit voor een sprint, maar het parcours is lastig genoeg om solo weg te rijden en te blijven”, is de verwachting van de Deen.

Fuglsang kan terugkijken op een ijzersterk 2019, met als hoogtepunt zijn zege in Luik-Bastenaken-Luik. “Ik voel dat ik elk jaar beter word. Het is soms niet te zien aan de resultaten, maar ik hoop dat er nog meer in het vat zit. Het zal ooit een keer minder worden, maar ik hoop dat het nog een paar jaar duurt.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Lalsacien 7 januari 2020 om 20:13

Een van de mannen van het voorjaar!

0
freirefreire 7 januari 2020 om 23:21

Dit zou wel een klap zijn voor de organisatie van de Gold Race. Fuglsang is een potentiële winnaar. Vanuit hemzelf gedacht is het logisch: je wilt zo fris mogelijk aan de start van de Giro staan, en de Waalse Pijl en Luik liggen hem gewoon wat beter vanwege de wat langere beklimmingen. Iedere renner op topniveau moet keuzes maken.

0
ThorHushovd 8 januari 2020 om 09:08

Dat klopt wel Freire, maar Jakob past ook wel heel goed bij de AGR – is nagenoeg elke editie bezig met schoorvoetend wegrijden uit een kopgroep. En elk jaar is hij een van de sterksten. Dus ik zou het ook echt jammer vinden. Zegt helaas ook wat over de status van de koers, maw bij LBL zouden ze dit niet in hun hoofd halen.

0
thorsen 8 januari 2020 om 09:34

Vanwege de plek op de kalender en het parcours heeft de AGR een veel sterker en gevarieerder startveld dan LBL en Waalse Pijl. Fuglsang kun je er goed bij hebben maar als hij ontbreekt is dat alles behalve een ramp voor de AGR.

Als Mathieu nou ontbreekt is het een ander verhaal natuurlijk.

0
Brabander 8 januari 2020 om 09:52

Waarom dan precies? Omdat hij van ‘Neerlandsch’ bloed is?

0
FDJ 8 januari 2020 om 10:08

Ik denk dat je met die nieuwe finale van Luik Bastenaken-Luik de komende jaren meer en meer zult zien dat de Amstel populairder wordt. Die heeft nog het nodige klimwerk in de finale waar Luik met die finish in de binnenstad vooral de klimmers tekort heeft gedaan. Het ontbreken van St Nicolas en Ans is een groot gemis.

0
toiletduck 8 januari 2020 om 10:11

@Brabander: allebei renners die de koers kleuren, maar je kunt toch niet ontkennen dat MvdP daar een pak meer Nederlands en Belgisch publiek zal trekken? Daarnaast zullen veel Nederlandse ’tv-supporters’ meer naar hem kijken dan naar Fuglsang.

0
Giekes 8 januari 2020 om 11:06

@FDJ
Zeg dat maar tegen de klassierrenners die samen met de klimmers de Valkenrots over willen…
Kijk eens naar de uitslag van vorig jaar.

0
john 8 januari 2020 om 09:54

Zo gauw bekend word of V/d Poel niet start dan maakt hij zijn deelnamen bekent ,dan is het voor hem zeker dat hij niet word ingehaald vlak voor de finish

0
-Stijn- 8 januari 2020 om 12:24

Snap wel dat je niet start in een koers die je verliest doordat de organisatie de koers vervalst om een nederlander te doen winnen

0
Samlambeej 8 januari 2020 om 12:59

Van Vliet moest en zou zijn koers opwaarderen.

0
Polleke 8 januari 2020 om 13:07

Zonder de VDP move had hij ook niet gewonnen…

0
Romāns Vainšteins 8 januari 2020 om 13:21

Zowel Fuglsang (de snellere Alaphilippe de kop opdringen behoudens pogen hem uit het wiel te rammen) zowel als van Vliet (de goddeboy van het half-vaderlands wielrennen waar het kan helpen) valt niks te verwijten.

0
Bikeage 8 januari 2020 om 18:13

Ik hoorde dat Don Leo buiten het zicht van de camera’s Matje een hele tijd geduwd heeft vanuit de auto. Arme Jakob.

0
Laurens de + 8 januari 2020 om 16:31

Na de deceptie van vorig jaar snap ik wel dat hij bang is. Even afwachten of vdP mee gaat doen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone