Jakob Fuglsang over Luik-Bastenaken-Luik: “Ik zal alleen naar de finish moeten”

zaterdag 27 april 2019 om 08:23
Jakob Fuglsang over Luik-Bastenaken-Luik: “Ik zal alleen naar de finish moeten”

foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang is dit jaar misschien wel de sterkste coureur in het wielerpeloton. De Deen heeft echter de pech over een zwak eindschot te beschikken, waardoor hij het vaak moet doen met de ereplaatsen. “Zondag zal ik opnieuw proberen een klassieker te winnen in Luik-Bastenaken-Luik. Ik zal dan alleen naar de finish moeten rijden”, beseft Fuglsang.

Fuglsang zal dus aan moeten vallen om te winnen. Waar hij dat gaat doen, weet hij nog niet precies: “In Luik-Bastenaken-Luik moet ik op het juiste moment mijn aanval plaatsen. Dat kan al op La Redoute zijn, maar ook ten laatste op La Roche aux Faucons.” La Redoute bevindt zich op 37 kilometer van de meet in Luik, terwijl La Roche aux Faucons op vijftien kilometer de laatste heuvel van de dag is.

Als de Deen wil winnen, dan zal hij wel af moeten komen van Julian Alaphilippe, die al vaker dit jaar een angstgegner bleek te zijn voor Fuglsang. “Iedereen denkt dat alleen hij en ik tegen elkaar rijden, maar ik heb ook nog resultaten geboekt wanneer hij er niet bij was. Voor mij is hij niet de enige die aan de start staat”, eindigt Fuglsang in een intervew met Sporza. “Dus nee, ik heb nog niet over hem gedroomd. Zondag krijg ik weer wel een kans om hem te kloppen. En ik zal zeker mijn best doen om hem te kloppen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

josi 27 april 2019 om 08:40

Ik zou het hem zeker gunnen. Astana zal de wedstrijd hard moeten maken, zodat het beste bij de concurrentie er al af is als ze aan de hellingen in de slotfase beginnen.

Mwielerfan 27 april 2019 om 09:26

Opvallend dat fuglsang Vlaams/ouderwets Nederlands spreekt, dat voelt altijd raar als je weet dat het een vertaling is

vluggejapie 27 april 2019 om 12:57

Valt wel mee toch? Plus begrijpelijk aangezien het interview van een Belgisch medium komt. Ik vind het vooral knullig om ‘angstgegner’ zo pleonastisch te gebruiken en dan ook nog te benadrukken met cursief.

Samlambeej 27 april 2019 om 13:30

@vluggejapie
vind ik ook

Mwielerfan 27 april 2019 om 23:46

Dat is geen citaat dus iets anders. Ten laatsten is archaïsch, dus tenzij hij in ouderwets engels of Deens sprak, is het een slechte vertaling. Tenzij je het specifiek voor vlaanderen vertaald, misschien is het daar normaal genoeg

Wheely 27 april 2019 om 10:11

Dat zwakke eindschot vind ik nog best wel meevallen de laatste koersen. Ok je moet normaal gesproken niet met Alaphilippe of Matthews naar de meet rijden nee maar dat geldt voor bijna het hele peloton.

ikbenprocycling 27 april 2019 om 10:55

zwaar gegund ! maar hij snapt zijn makke zelf ook wel

Turtlehead 27 april 2019 om 12:04

Jungels kwam vorig jaar ook alleen aan. Waarom hij niet? (maar ik geef toe: de parcoursvernieuwing kan voor verlamming zorgen en als het pas laat ontploft, komt er wss wel een groepje terug en dan is ie niet de snelste wellicht).
Tip voor Astana: koers vroeg hard maken :)

peervaneynthoven 27 april 2019 om 20:45

Is niet altijd nodig Jakob! Als jullie gewoon voor de overwinning hadden gereden en elkaar dat ook hadden gegund, wat de uitslag ook was geweest, dan ben ik er van overtuigd dat je Flipje er in een lange sprint had opgelegd. Wat meer zelfvertrouwen uitstralen zou geen kwaad kunnen i.p.v. deze “underdog” uitspraken te doen.
ps: De uitspraak (achteraf!!) van de grote baas van Flipje dat hij kramp had? Niet geloven! Prietpraat.”Mijnheer” is een manipulator gebleken die, bij verlies, steeds een slecht verliezer blijkt en de “schuld” van het verlies altijd aan externe factoren wijt. Vervelend trekje van deze man. Succes zondag Jakob. Rijdt verstandig en help die Belgen( en anderen) niet weer aan een overwinning op de “Olympische” manier. Daardoor rijdt Greg 4 jaar lang op een gouden fiets met dito helm. Allemaal goud wat er blinkt, ieder koers weer. (ik vind Greg overigens een prima kerel en dito coureur, maar dit terzijde)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.