Jakob Fuglsang: “Ik wil graag een keer Parijs-Roubaix rijden”

dinsdag 24 november 2020 om 12:18
Jakob Fuglsang: “Ik wil graag een keer Parijs-Roubaix rijden”

foto: Cor Vos

Jakob Fuglsang stond nog nooit aan de start van Parijs-Roubaix, maar de renner van Astana hoopt nog een keer deel te nemen aan de kasseiklassieker. “Al zal het waarschijnlijk niet voor volgend jaar zijn”, zo laat de Deen weten in gesprek met BICI.pro.

Fuglsang heeft op klassiek gebied al de nodige adelbrieven verzameld. Zo won de renner van Astana dit jaar nog de Ronde van Lombardije en was hij in 2019 de beste in Luik-Bastenaken-Luik. Fuglsang nam al eens deel aan de Ronde van Vlaanderen, maar Parijs-Roubaix staat nog altijd op zijn wensenlijstje.

Goede herinneringen 
De 35-jarige klimmer heeft echter wel ervaring met de Noord-Franse keien, want in de Tour van 2014 moesten de renners in regenachtige en blubberige omstandigheden een ‘Parijs-Roubaix-etappe’ afwerken. Fuglsang maakte indruk als meesterknecht van gele trui en kopman Vincenzo Nibali en finishte die dag als tweede, achter Lars Boom.

“Ik wil nog een keertje deelnemen aan Parijs-Roubaix”, aldus Fuglsang. “Ik denk alleen niet dat ik volgend jaar nieuwe wedstrijden zal betwisten. We zijn op dit moment een planning aan het maken voor 2021. Het is afwachten welke wedstrijden ik zal betwisten. Dat zal ook een beetje afhangen van de situatie”, doelt Fuglsang op de coronapandemie.

Fuglsang won dit jaar de Ronde van Lombardije – foto: Cor Vos

Giro d’Italia
De Deense ronderenner kan terugkijken op een geslaagd seizoen. Zo won hij de Ronde van Lombardije en was hij de beste in de Ruta del Sol. Ook in de Ronde van Polen (2e), Strade Bianche (5e) en de Giro d’Italia (6e) zagen we Fuglsang bikkelen voor een mooie ereplaats. “Uiteindelijk kende ik nog wel een redelijke Giro. Ik finishte uiteindelijk nog in de top-10.”

Voor de start werd Fuglsang getipt als (mede)favoriet voor de eindzege, maar de renner moest uiteindelijk genoegen nemen met een zesde plaats. “Ik beschikte over een goede vorm, maar ik had het geluk niet aan mijn zijde. Zo reed ik een keer lek en ik verloor ook Aleksandr Vlasov en Miguel Ángel López. Je kunt dat soort dingen echter niet controleren.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

riazor 24 november 2020 om 12:25

Nooit iets tegen de renner Fuglsang gehad, maar dat continue geklaag in de media (/ eigen columns) over alle pech die hij heeft gehad begint me nu toch aardig de keel uit te hangen

Panache 24 november 2020 om 13:32

Dat noemt met duiden, niet klagen.

theking 24 november 2020 om 12:29

Is dus al aan het nadenken over het einde van zijn carrière. Ook wel logisch, heeft alle haalbare grote doelen behaald (Luik en Lombardije) en podium in een grote ronde is voor hem gewoon niet te doen is gebleken.

Sagan=hulk 24 november 2020 om 12:42

Gewoon doen Jakob! Een podium in een grote ronde gaat hij niet rijden en de opofferingen voor een top 10 plaats zijn veel te groot. Hij kan perfect een programma rijden van wekelijkse rondes om daar voor ritoverwinningen en schuin oog op het klassement. De Tour meerijden voor een ritoverwinning.

En verder zijn de eendagskoersen zijn specialiteit dus moet hij daarnaar pieken. Ook in Vlaanderen en Roubaix maakt hij kans.

Ruta del Sol – Strade Bianche -Tirreno – Milaan San Remo – E3/Vlaanderen/Roubaix – Gold Race/Luik – Dauphiné – Tour – San Sebastian/Tokyo/EK – WK – Italiaans najaar

Lijkt me een mooi programma.

Massimo Bataille 24 november 2020 om 12:58

Van Strade tot Luik alle klassiekers rijden lijkt me wel heel sterk. En geen Waalse Pijl?

Ik zou eerder zelf denken, voorbereiding in februari(spanje), Strade – Tirreno, DdVlaanderen – Roubaix – Amstel/WP/LBL ( eventueel Romandie) – Dauphine of Suisse – Geen TdF – OS- Polen (of Burgos) – Vuelta – WK/lombardije.

Maar kom zo kan iedereen wel iets denken zekers. Ik denk dat het WK in belgie niet zijn parcours is, maar fuglsang heeft ons al meer doen verrassen.

Jungle Man 24 november 2020 om 15:21

een echte prof renner zou eigenlijk ooit P R moeten hebben gereden.
zou het toejuichen om Fuglsang, maar ook Dumoulin etc. ooit in P R te zien.
Wiggins flikte het tenslotte ook.

Pizzi 24 november 2020 om 23:31

Theo Bos ook!

hartstikkebedankt 24 november 2020 om 14:10

Hij heeft zijn erelijst aardig weten te vullen de laatste 2 jaar, van net-niets naar winnaar van LBL en Lombardije en 2 maal Dauphiné. Had natuurlijk ook al een zilveren Olympische medaille in zijn bezit. Toch niet gek.

Ondanks zijn 2 topjaren toch wel weer geflopt in de grote ronden, dus als hij nog doelen wil zetten dan zou ik dat podium toch afzweren. Mooie doelen voor hem zijn dan nog:
– WK
– Strade Bianche, Waalse Pijl, Amstel
– Rit in de Tour
– Rit in de Giro
– Ronden van een week

Wheely 24 november 2020 om 14:22

Eens daarbij mag hij de spelen volgend jaar ook wel als doel stellen.

rogierb 24 november 2020 om 15:48

Kan ik alleen maar toejuichen.

Headlines

Materiaalzone

Populair