Jakob Fuglsang en Astana dicht bij contractverlenging

zondag 19 juli 2020 om 13:29
Jakob Fuglsang en Astana dicht bij contractverlenging

foto: Cor Vos (archief)

Jakob Fuglsang leek afgelopen vrijdag een vroegtijdig vertrek bij Astana niet uit te sluiten, maar de Deense klimmer lijkt toch gewoon zijn contract te verlengen. “We zijn nu in gesprek met teammanager Alexander Vinokourov”, zo vertelt Moreno Nicoletti.

Nicoletti is de zaakwaarnemer van Fuglsang en de man die op dit moment gesprekken voert met de leiding van Astana. “We zijn erg dicht bij een contractverlenging tot en met 2022”, zo vertelt hij aan Tuttobiciweb. De 35-jarige Fuglsang heeft nu nog een doorlopend contract tot en met 2021.

Fuglsang liet afgelopen vrijdag echter aan TV2 weten dat hij graag nog een keer wil uitkomen voor een Deense formatie. “Ik weet niet wat er gaat gebeuren met NTT, maar wellicht is Bjarne Riis in staat om een Deense hoofdsponsor aan te trekken. Het zou fantastisch zijn om in 2021 voor een Deense ploeg uit te komen. Dat is wel mijn droom.”

“Er moet wel iets vreemds gebeuren. Ik denk dat ik dan moet praten met teammanager Alexander Vinokourov over het ontbinden van mijn contract, mocht Bjarne erin slagen om een Deense sponsor binnen te halen.” Nicoletti probeert de uitspraken van Fuglsang wat te nuanceren. “Het was natuurlijk wel een gesprek op de Deense televisie, gericht aan Deense wielerfans.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Chaba 19 juli 2020 om 14:17

Clausule in zijn contract opgenomen dat hij zijn contract kan ontbinden als er een Deense WT ploeg komt?

Jessevd02 19 juli 2020 om 14:35

Ja dat is zeker mogelijk
Of het was gewoon om er wat extra’s uit het verbeterde contract te halen door een beetje te drijgen met een vertrek

Scott Sunderland 19 juli 2020 om 15:28

Elke keer hetzelfde scenerio : Fuglsang geeft aan verschillende opties serieus te overwegen. Daarna verlengt hij gewoon bij Astana. Tactiek.

IlPirata 19 juli 2020 om 17:36

Dat heet een tactisch steekspel met maar 1 winnaar, financieel dan, de heer Fuglsang.

Headlines

Materiaalzone

Populair