Jai Hindley wint ook koninginnenrit Herald Sun Tour

zaterdag 8 februari 2020 om 07:55
Jai Hindley wint ook koninginnenrit Herald Sun Tour

foto: Cor Vos

Jai Hindley heeft de koninginnenrit van de Herald Sun Tour op zijn naam gezet. In de etappe naar Mount Buller reageerde hij in de laatste kilometer op een aanval van Sebastian Berwick en stelde vervolgens zijn tweede dagsucces veilig. Tevens breidde hij zijn voorsprong in het klassement uit.

Na een snelle en hectische openingsfase raakten zes renners weg. Jonas Rutsch was op de plek vijftien de best geklasseerde renner op 2:32 van leider Jai Hindley. De renner van EF Pro Cycling kreeg Ben Perry van Israel Start-Up Nation, Ben Hill, Ayden Toovey, Ethan Batt en Conr Murtagh mee. Even later konden David Williams en Michael Rice oversteken, waardoor de kopgroep uit acht renners bestond.

De vluchters pakten maximaal 3:40 voorsprong, maar toen eenmaal de achtervolging was ingezet liep het verschil terug. Met minder dan drie minuten begon de kopgroep aan de slotklim. Op vijf kilometer van de aankomst werden de overgebleven vroege vluchters ingerekend en kon de strijd om de etappezege en de leiderstrui losbarsten. Mitchelton-Scott werkte voor Damien Howson, maar de Australiër moest passen toen Sebastian Berwick wegreed in de laatste kilometer.

Leider Hindley kon als enige volgen op de steile flanken van Mount Buller. Nadat de renner van Team Sunweb in het wiel van Berwick op adem was gekomen, zette hij op 200 meter van de finish zelf de aanval in. Daarmee sleepte hij zijn tweede dagsucces binnen, nadat hij twee dagen eerder ook al de beste was in Falls Creek. In het klassement breidde Hindley zijn voorsprong uit naar tien seconden op Berwick, die nu tweede staat. Howson is de nummer drie.

Morgen eindigt de Australische ronde in Melbourne.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Baik-Baik 8 februari 2020 om 09:15

Lekker hoor. Ook knap van die Berwick.

0
chasse patat 8 februari 2020 om 09:22

Berwick lijkt een goede renner voor de Proteams. Mooie sterke aanval! Hij reed Yates en Piccoli voorbij alsof ze er niet stonden. Storer heeft ook veel werk verricht in dienst door tempo te maken op de klim. Maar Hindley was vooral de sterkste. Knap om in deze positie de aanval te kunnen volgen en het ook nog af te maken.

0
assen 8 februari 2020 om 09:27

Wat een slechte regie!
Mooie rit. Lang leve Eurosport.

Vind het niet eens jammer dat er maar drie WT ploegen meedoen hier. Weer een sterke Storer gezien. Hindley, je moet het toch maar doen… Sunweb op naar 4 of 5 overwinningen morgen?

0
Arema Pro Cycling Team 8 februari 2020 om 10:13

Teller kan zomaar op 5 staan morgen. Nu hopelijk doortrekken in de Europese koersen.

0
Samlambeej 8 februari 2020 om 12:10

Daar race je tegen wat anders.

0
josi 8 februari 2020 om 10:38

Weer een mooie zege van Hindley, jammer van de erbarmelijk beelden. Berwick bevestigt hier, die zal vanaf nu wel bij de nodige ploegen op de radar staan. En Yates heeft nog wel het nodige werk aan de winkel. Maar ja, het is pas begin februari.

0
Samlambeej 8 februari 2020 om 12:12

De tegenstand is echt heel laag nu je ’t bekijkt.

Powless maakt zijn status van overschat talent waar.

0
Brabander 8 februari 2020 om 12:13

Het is dan wel tegen Janneke en Mieke, maar toch een lekker begin zo voor Sunweb zeg

0
xistnc 8 februari 2020 om 12:16

Zelfs Janneke en Mieke protesteren tegen die vergelijking.

0
Brabander 8 februari 2020 om 12:24

Heb je nog suggesties voor 2 andere namen? :)

0
boenk 8 februari 2020 om 13:15

In dit geval Kelly en Nancy.
Ik ben dan ook voorstander om in zo'n ronde niet te spreken over koninginnen etappe, maar iets passenders… Iets als "directiesecretaresse etappe" ofzo.

0
Brabander 8 februari 2020 om 16:49

:)

0
Tinus 8 februari 2020 om 16:25

Koersje in de marge, maar erg goed voor Sunweb om alvast wat overwinningen te boeken. Het was vorig jaar wat dat betreft een drama en on eerlijk te zijn, zie ik het dit jaar ook niet erg rooskleurig in. Zou zo de zijn, zeker voor zo’n professionele ploeg.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone