Jai Hindley loopt in op Richard Carapaz: “Een heel goede dag”

woensdag 25 mei 2022 om 09:30
Jai Hindley loopt in op Richard Carapaz: “Een heel goede dag”

foto: Cor Vos

Jai Hindley deed in de zestiende etappe van de Ronde van Italië goede zaken voor het algemeen klassement. De Australier slaagde er weliswaar niet in om rozetruidrager Richard Carapaz te lossen, maar pakte op de streep wel vier bonificatieseconden. “Een heel goede dag”, zegt Hindley op de site van zijn ploeg BORA-hansgrohe.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“In het begin reden Emu (Emanuel Buchmann, red.) en ik behoudend in het peloton en probeerden we uit de problemen te blijven”, begint Hindley zijn verhaal. “Op de op een na laatste beklimming nam Bahrain Victorious de controle over en het tempo werd hoger en hoger, vooral in de laatste kilometers bergop.”

Nadat Mikel Landa versnelt had en alleen Hindley, Carapaz en diezelfde Landa overbleven, deelde ook Hindley nog wat prikken uit. “Ik voelde me echt goed op dat moment en probeerde wat aanvallen te plaatsen, maar uiteindelijk was het niet mogelijk om Carapaz en Landa af te schudden. Over het algemeen was het een goede dag. Ik pakte vier bonificatieseconden en sta nu slechts drie seconden achter Carapaz in het klassement.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Romāns Vainšteins 25 mei 2022 om 10:22

Dat joch blaakt van vorm. Ik durf zelfs te stellen dat hij op dit moment er net iets frisser bijrijdt bergop dan Carapaz en Landa.

Beer 25 mei 2022 om 10:34

Helemaal mee eens. Mooi om hem zo fris en dartel te zien rijden. Lijkt steeds nog wat over te hebben om er een pittig sprintje uit te persen.

Limal 25 mei 2022 om 11:02

Ik had dezelfde indruk! Wel benieuwd hoe hij met de regen en koudere temperaturen om zou gaan als de voorspelde onweders vandaag toch tot ontwikkeling komen.

jimmen 25 mei 2022 om 10:37

Rijdt ongelofelijk goed maar ik heb al de hele tijd het gevoel dat ie in die 20e etappe er doorheen gaat zakken ofzo.

Arie M 25 mei 2022 om 10:50

Ja hij is duidelijk in vorm en net iets frisser, hij zou zomaar eens kunnen verrassen in de tijdrit dit weekend. Ik zag net in een andere topic dat hij in ‘dezelfde’ tijdrit in 2019, toen Carapaz de Giro won, slechts 6 seconden toegaf op Carapaz terwijl hij geen klassement reed

chasse patat 25 mei 2022 om 11:16

De 4 heren (en vooral de 2 eersten) ontlopen elkaar nauwelijks iets en kunnen elkaar niet echt losrijden. De slottijdrit wordt zo erg spannend en kan nog alle kanten op. Gelukkig voor de heren is deze niet al te lang zodat Almeida er ineens nog voorbij knalt op het laatst.

Laatste nieuws

Materiaalzone