Jai Hindley heeft geen schrik voor de regen: “Ik hou er altijd van om te fietsen”

woensdag 25 mei 2022 om 12:53
Jai Hindley heeft geen schrik voor de regen: “Ik hou er altijd van om te fietsen”

foto: Cor Vos

De renners in de Ronde van Italië krijgen tijdens de zeventiende etappe de nodige regen te verduren. Jai Hindley, de nummer twee van het klassement, vertelde voor aanvang van de rit tegen Cycling Pro Net dat hem dat niet deerde. “Ik vind de regen niet erg. Ik hou er altijd van om te fietsen, het maakt niet uit of het zonnig of nat is”, aldus de Australiër.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Het is interessant weer”, zei Hindley voor de start van de zeventiende etappe: een 168 kilometer lange rit, die begint met de Passo del Tonale (8,7 kilometer aan 6,3%). “Waarschijnlijk wordt het vrij koud in de afdaling, na een zware start. Ik weet niet hoe het weer aan de finish is, ik hoorde dat het daar droog is, maar het kan eventueel ook daar nat worden.”

Hindley pakte gisteren tijd terug op Richard Carapaz, door vier bonificatieseconden voor de neus van de Ecuadoriaan weg te snoepen. “We staan dichtbij. Drie seconden is niet veel, maar tegelijkertijd ook weer wel. We zullen vandaag zien. Het is niet alleen Carapaz, ik wil ook tijd pakken op de rest van de klassementsrenners. Ik ga alles doen wat ik kan.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Renaissance 25 mei 2022 om 13:16

Arensman is goed in de regen bewees hij in de Alpen. Ben benieuwd.

Limal 25 mei 2022 om 14:04

Arensman draagt ook wat meer gewicht mee dan de andere klimmers – bij dit nat-koude weer kan dat zeker een voordeel zijn.

Laatste nieuws

Materiaalzone