Jai Hindley: “Amper niveauverschil met Carapaz en Landa”

woensdag 25 mei 2022 om 18:06
Jai Hindley: “Amper niveauverschil met Carapaz en Landa”

Foto: Cor Vos

Jai Hindley en Richard Carapaz staan na 17 Giro-ritten nog altijd op drie seconden van elkaar. Ook vandaag gaven ze elkaar geen duimbreed toe. “Het blijft moeilijk om verschillen te maken”, vertelt Hindley aan Eurosport.

De Australiër beperkte zich vandaag vooral tot het volgen van de aanvallen van Bahrain-Victorious, waar we een sterke Landa en Poels zagen. “Het niveau met Richard Carapaz en Mikel Landa is héél erg aan elkaar gewaagd. Het was misschien niet de meest beslissende etappe, maar ik ben blij dat ik een beetje tijd kan pakken op de andere renners.”

Maar dat wil niet zeggen dat de kopman van BORA-hansgrohe een makkelijke dag kende. “Het was een heel zware klim aan het einde. Er waren veel renners heel vermoeid na de epische rit van gisteren. En vandaag werd er wéér hoog tempo gereden. Het wordt nog een lastig slotweekend.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

ThorHushovd 25 mei 2022 om 18:54

Breaky breaky, houd het geloofwaardig en zak door het ijs, anders pakt mastho te veel pnt

vevie 25 mei 2022 om 19:04

Toch wel echt knap wat hij in deze Giro laat zien. Zijn podium in 2020 wordt toch vaak een beetje weggewuifd. Begrijpelijk aangezien het niveau qua echte kleppers niet heel hoog was. Dat terwijl ook mannen als Kruijswijk, Yates, Thomas en Lopez toen aan de start stonden. Nu laat hij het echter zien tegen een sterke Carapaz en Landa. Dat zijn toch twee renners die bij de beste 15 AK mannen horen, denk ik. Een Hindley in vorm kan het dus opnemen tegen mannen als Carapaz, Bardet, Landa en vermoedelijk ook mannen als Mas, Vingegaard, Haig en Lopez. Dan hoor je er gewoon echt bij. Dat betekent dat alleen Pogacar, Roglic en (waarschijnlijk) Bernal beter zijn en je met de rest het gewoon kan uitvechten voor het podium. Dat is toch niet niks.

Deel Koeper 25 mei 2022 om 19:10

In onderlinge duels bleken Carapaz en Roglic toch meestal in elkaars buurt te zitten, weet niet of Roglic een niveau hoger zit.

vevie 25 mei 2022 om 19:20

Dat klopt, op zich. Het staat 1-1. De Giro 2019 voor Carapaz en de Vuelta 2020 voor Roglic. Ze hebben alle drie podium gereden in alle GT’s, echter heeft Roglic er drie gewonnen en Carapaz 1. En het palmares van Roglic is toch meer gevuld. Maar, in principe zijn de beste AK mannen momenteel Pogacar, Roglic, Bernal en Carapaz. De rest komt daar toch achter.

S. Morgenstern 25 mei 2022 om 19:21

Laatste uitslagen in de grote rondes:
Roglic 4e, 3e, 1e, 2e, 1e en 1e
Carapaz 4e, 18e, 1e, 13e, 2e en 3e

Lijkt me wel een niveau verschil te vinden.

Deel Koeper 25 mei 2022 om 21:34

Carapaz reed vaker in dienst dan Roglic. En Roglic stapt er meestal uit voor hij op een 13e plek kan eindigen.

Beste vergelijking zijn dan de onderlinge duels waar ze er beiden voor gaan en daar zijn ze gelijkwaardig. Roglic die vlot lijkt te winnen, naar het einde toen in elkaar klapt en Carapaz die er nog net wel of niet voorbij raakt. Met een iets betere tactiek had Roglic de Giro van Carapaz kunnen winnen, maar zonder rancuneuze Movistars had Carapaz de Vuelta van Roglic gewonnen.

In grote rondes is er gewoon weinig verschil, in het gedoe van een week tot 10 dagen is Roglic zeker een paar niveaus hoger.

ThorHushovd 25 mei 2022 om 21:54

Wel eens met essentie van Vevie, dat het gewoon iets bijzonders is wat hij laat zien. Geen one day fly meer.

S. Morgenstern 25 mei 2022 om 21:59

Roglic heeft drie grote rondes gewonnen tegenover één overwinning van Carapaz. Dat is gewoon een aanzienlijk verschil. Roglic zou ook bij Ineos niet in dienst rijden, zou daar de absolute kopman zijn.

Murcia 25 mei 2022 om 22:03

Roglic toch echt wel op een hoger niveau, niet alleen in het totale palmares met 63 overwinningen tegenover 14 maar juist ook in de grote rondes. Op alle meetbare punten bij beide renners in hun 7 jarige World Tour carrière is Primoz de beste, van de tijdrit confrontaties tot behaalde klassieker resultaten en noem de rest maar op. Tekenend zou je de Tour van verleden jaar kunnen noemen, Roglic viel weg en Carapaz eindigde achter Poga en Vingegaard als derde. Om op gelijke voet met Roglic te komen moet je dan diens prestatie van het jaar ervoor kunnen evenaren.

FDJ 25 mei 2022 om 22:19

Roglic schat ik hoger in. De Giro die Carapaz won, profiteert hij door het gelijk van Nibali en Roglic waardoor hij een ruime voorsprong pakt.

Het duel in de Vuelta van 2020, die Roglic wint, is wel een duel met een andere situatie waaruit beiden komen. Voor Carapaz is het er eentje waarin hij de Tour niet voor een klassement ging en zijn ritjes uitzocht.

Roglic had net de Tour verloren waar niemand het meer verwachtte en richtte zich op.

Vorig jaar haalde Carapaz dan wel het podium in de Tour, maar vooral met volgen, volgen en volgen.

De tegenstand, Hindley en Landa zou een fitte Roglic absoluut minder problemen mee hebben.

adelaarvanantwerpen 25 mei 2022 om 23:33

@ Deel koeper
Roglic Giro 2019 en Vuelta 2020 zijn echt geen goede graadmeters voor Roglic. Roglic in de Giro 2019 werd ziek en had een verschrikkelijk slecht niveau voor zijn standaard in de derde week. Op de mortirolo bijvoorbeeld werd Roglic op meer dan 1:45 gereden door Carapaz, Carthy, Nibali en Landa. Dat is echt niet te vergelijken met de renner die een Pogacar eruit rijdt op de Col de la Loze. De Vuelta 2020 was juist na de tour, luik, het wk en de Dauphine waarin Roglic een topvorm van twee maanden aanhield. Het feit dat Roglic Carapaz toen nog versloeg vertelt mij eigenlijk meer over het grote verschil tussen de twee renners.

Dit zijn hun beste klimprestaties bergop in een GT
https://twitter.com/CyclingGraphs/status/1475888561140469773?s=20&t=M1yTmE-NG3IcKQMvNM4hWQ
Roglic is ook nog eens een veel betere tijdrijder en meer explosiever. Ik zie echt met alle respect voor Carapaz niet hoe hij Vuelta 2019, Tour 2020 en Vuelta 2021Roglic maar iets in de weg kan leggen.

Laatste nieuws

Materiaalzone