‘Jack Haig tekent contract bij Bahrain McLaren’

vrijdag 14 augustus 2020 om 11:41
‘Jack Haig tekent contract bij Bahrain McLaren’

foto: Cor Vos (archief)

Cyclingnews weet het zeker: Jack Haig zal volgend jaar uitkomen voor Bahrain McLaren. De 26-jarige Australische klimmer, die nu nog uitkomt voor Mitchelton-Scott, zal volgende week worden gepresenteerd.

Bahrain McLaren was niet de enige ploeg met interesse, want volgens Cyclingnews waren ook Team Ineos, Movistar en enkele andere formaties geïnteresseerd in de klimmer. Haig is sinds 2016 actief voor Mitchelton-Scott en liet al mooie dingen zien in het tenue van de Australische WorldTour-formatie.

Zo werd hij vorig jaar nog derde in de Bretagne Classic, vierde in Parijs-Nice en zesde in de Ronde van Lombardije. Verder was hij in de grote rondes van onschatbare waarde voor kopmannen als Adam en Simon Yates en Esteban Chaves. Haig finishte voor de coronabreak nog als tweede in de Volta a la Comunitat Valenciana en de Ruta del Sol.

In die laatste rittenkoers won hij bovendien de koninginnenrit met aankomst in Granada. Bahrain McLaren wist eerder al het contract te verlengen van Dylan Teuns, maar ziet wel Iván García vertrekken naar Movistar.

Dit artikel delen:

7 Reacties

jvh93 14 augustus 2020 om 11:52

Mitchelton raakt toch een aantal sterke renners kwijt hoor, ben benieuwd of ze daar goede vervangers voor weten te strikken

Chris Van Uden 14 augustus 2020 om 11:57

Ik vrees dat er geen adequate vervangers gehaald gaan worden. Las afgelopen week dat Michelton-Scott teruggaat in begroting en daarom moet bezuinigen.

Ab Normaal 14 augustus 2020 om 11:55

Goede renner, Jack.
Hoop dat ie eens voor eigen kans mag gaan in een grote ronde.

Johnny7 14 augustus 2020 om 12:02

Vergelijkbaar met Kuss, extreem goede klimmer/superknecht en kan vaak tot de laatste kilometers bij zijn kopman blijven. Zeer goede aankoop.

Witte Trui 14 augustus 2020 om 12:08

Prima stap ook voor Haig. Zal ongetwijfeld goed betaald gaan worden en komt in een goede ploeg terecht met Landa, Poels en Mohoric. Zal ook best als kopman uitgespeeld kunnen worden in een grote ronde met deze ploeg.

Frank V 14 augustus 2020 om 12:34

Niet helemaal overtuigd maar hij zal er toch over gebabbeld hebben met zijn goeie maatje Ivan Garcia.

jappe666 14 augustus 2020 om 16:55

Ze moesten bij Bahrain ook wel even in actie schieten, officieel is dit nog maar hun 16de renner voor volgend seizoen. Met Landa, Poels, Teuns, Caruso, Bilbao en nu deze Haig wel al uitstekend gewapend voor de klimkoersen. Benieuwd of ze daar net als INEOS en TJV nog verder op gaan inzetten om te proberen hun voet er naast te zetten in de Tour.

Headlines

Materiaalzone

Populair