Jack Haig kent programma richting Olympische Spelen

zondag 10 januari 2021 om 11:33
Jack Haig kent programma richting Olympische Spelen

Jack Haig in de gele leiderstrui van de Ronde van Valencia - foto: Cor Vos

Jack Haig zal begin februari zijn debuut maken voor Bahrain Victorious. De 27-jarige Australische klimmer begint zijn seizoen in de Ronde van Valencia, zo laat hij weten aan Cyclingnews. De ex-renner van Mitchelton-Scott richt zich in 2021 vooral op de Tour de France en de Olympische Spelen.

Haig, die vorig jaar een driejarig contract mocht tekenen bij Bahrain Victorious, zal aankomend wielerseizoen veel optrekken met Wout Poels. Beide renners herbeginnen in de Ronde van Valencia, gevolgd door de UAE Tour. Poels trekt vervolgens naar Parijs-Nice, Haig zal zijn opwachting maken in de Ronde van Catalonië.

Beide renners komen elkaar weer tegen in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Na een korte lentestop is het tijd voor het Critérium du Dauphiné en de Tour de France. Haig: “Ik denk dat we als rittenkapers aan de Tour zullen beginnen, zeker gezien de sterkte van INEOS Grenadiers en Jumbo-Visma. Ik denk niet dat we als klassementsploeg van start zullen gaan.”

Olympische Spelen 
Haig kijkt dit jaar vooral naar de Olympische Spelen in het Japanse Tokio. “Dat is echt een hoofddoel. Het is misschien wel de enige kans om te schitteren, aangezien het parcours in Parijs (2024) niet op mijn lijf is geschreven. Het is belangrijk om iets te laten zien tijdens de Ardennenklassiekers. Dat is toch een belangrijk selectiemoment.”

Voorlopig programma Jack Haig in 2021
flag-es Ronde van Valencia (3-7 februari)
flag-ae UAE Tour (21-27 februari)
flag-es Ronde van Catalonië (22-28 maart)
flag-be Waalse Pijl (21 april)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (25 april)
flag-fr Critérium du Dauphiné (30 mei-6 juni)
flag-fr Tour de France (26 juni-18 juli)
flag-jp Olympische wegwedstrijd (24 juli)*

* Haig moet nog wel een selectie afdwingen voor de Olympische wegwedstrijd in Tokio.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Ab Normaal 10 januari 2021 om 11:38

Is ie überhaupt ergens kopman?

Woutje 10 januari 2021 om 12:58

Ja

Dolledriesoldebroek 10 januari 2021 om 11:55

Ik acht poels en haig momenteel gelijkwaardig, denk dat haig de betere klimmer kan worden de komende jaren.

Ze zullen allebei wel als kopmannen aan de koers beginnen en de vorm van de dag/ronde zal bepalend zijn voor wie ze rijden

Limal 10 januari 2021 om 12:17

Hij zal wel uitkijken naar het nieuwe seizoen na de tegenvallende post-lockdown resultaten afgelopen seizoen.

De Ronde van Valencia (als 'ie doorgaat) wordt iig heel interessant – benieuwd wie er als kopman/kopmannen uit de bus komt/komen uit het rijtje Haig-Teuns-Mohoric-Poels-Caruso-Bilbao.

Kannibaal van Schepdaal 10 januari 2021 om 16:46

De vorm van de dag zal uitwijzen wie effectief voor een klassement gaat, maar Haig, Teuns, Bilbao en Poels kunnen in principe allemaal top tien rijden in een rittenkoers als de Ronde van Valencia. Moeilijk te zeggen wie het gaat zijn, maar ik denk niet dat iemand van die vier op voorhand als knecht of kopman zal aangewezen worden.

Headlines

Materiaalzone

Populair