Ivar Slik zegeviert in proloog Sibiu Cycling Tour

woensdag 3 juli 2019 om 18:30
Ivar Slik zegeviert in proloog Sibiu Cycling Tour

foto: Cor Vos

Voor Ivar Slik had de Sibiu Cycling Tour (2.1) niet beter kunnen beginnen. In de proloog door Sibiu klokte de Nederlander van Monkey Town-à Bloc de snelste tijd. Riccardo Stacchiotti eindigde tweede, Matteo Pelucchi werd derde. Slik is tevens de eerste leider in de Roemeense rittenkoers.

In het historische centrum van Sibiu werd de negende Sibiu Cycling Tour afgetrapt. Op het menu stond een proloog aan 2,5 kilometer met start en finish op het centrale plein Piața Mare. Door het vele bochtenwerk was het steeds remmen en optrekken voor de renners. Op de startlijst van de rittenkoers staan onder andere de procontinentale teams Androni Giocattoli-Sidermec en Gazprom-Rusvelo en het Nederlandse continentale Monkey Town-à Bloc.

De eerste richttijd werd neergezet door Antoine Aebi. De Zwitser ging al vroeg van start en zette met 3:30 een messcherpe tijd op de klokken. Zijn tijd werd verbeterd door Riccardo Stacchiotti, die pas als 93e van het startpodium vertrok. De Italiaan klokte 3:28 en stootte daarmee Aebi van de hotseat. Dat het vervolgens nóg sneller kon, bewees Ivar Slik. De Nederlander zette de toptijd scherper naar 3:26. Op dat moment moesten nog zeven renners finishen.

Maar de renner van Monkey Town-à Bloc zag tot zijn opluchting de ene na de andere renner tekortschieten. Matteo Pelucchi, die als laatste startte, kwam nog het dichtst in de buurt. Na 3:29 zette de Italiaan van Androni Giocattoli-Sidermec de tijd stil, wat betekende dat Slik met het eerste dagsucces ging lopen en het hoogste treetje van het podium mocht betreden. Stacchiotti hield stand op de tweede plaats, Pelucchi werd derde.

De Sibiu Cycling Tour, die voorgaande twee jaar werd gewonnen door Egan Bernal en Iván Ramiro Sosa, duurt tot en met zondag.

Dit artikel delen:

2 Reacties

greeny 3 juli 2019 om 19:55

lekker bezig

Duh 3 juli 2019 om 20:38

Benieuwd of Munoz kan bevestigen door ook in deze Roemeense ronde Bernal en Sosa op te volgen voor Savio’s Androni. Kwam in Bihor toch redelijk uit het niets. Twee mooie aankomsten bergop die niet liegen. Vooral naar Balea Lac natuurlijk, mooiste weg ter wereld volgens Top Gear…

Laatste nieuws

Materiaalzone