Iván Sosa: “Ik zei tegen Bernal dat ik eerst zou demarreren”

zaterdag 13 februari 2021 om 18:49
Iván Sosa: “Ik zei tegen Bernal dat ik eerst zou demarreren”

foto: Cor Vos

Op de eerste grote klim van het seizoen greep Iván Sosa de macht in de Tour de la Provence. Op de mythische Mont Ventoux nog wel. Hij demarreerde op goed vijf kilometer van de streep en liet onder meer Wout Poels, wereldkampioen Julian Alaphilippe en ploegmaat Egan Bernal achter zich.

De karavaan ging vandaag niet helemaal naar de top, maar een overwinning op de Ventoux blijft er een die telt. “Het was een behoorlijk zware etappe”, zei Sosa in de ijzige kou op de flanken van de Reus van de Provence. “Ik had hier nog nooit gereden, maar het is best een zware klim.”

“Heel het team heeft het onderweg goed gedaan en we kunnen blij zijn met het eindresultaat. Ons plan was om aan te vallen met Bernal of mij. Ik zei tegen hem dat ik eerst zou demarreren om te zien wat ik zou kunnen uitrichten. Ik ben blij dat ik het af heb kunnen maken. Het is heel mooi om het seizoen zo te kunnen beginnen. Dat geeft veel motivatie voor de toekomst.”

Sosa moet zijn leiderstrui in de vlakke slotetappe naar Salon-de-Provence zien te verdedigen om eindwinnaar te worden van de Tour de la Provence. Op papier lijkt het een etappe voor de sprinters, dus zonder kleerscheuren wordt de 23-jarige klimgeit eindwinnaar.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Ward 13 februari 2021 om 20:16

De leiderstrui lijkt geïnspireerd op Mondriaan. Is er een link met deze wedstrijd of is het eerder toeval?

Ward 13 februari 2021 om 20:43

Deze trui lijkt daar ook op geïnspireerd :). Wat is de link tussen de truien?

Ardoisier 13 februari 2021 om 21:50

De organisator is een liefhebber/supporter van de La Vie Claire ploeg in de jaren 80.
Dit hoorde ik tenminste de verslaggever van de week vertellen (Eurosport of Ziggo, weet niet meer waar ik het hoorde).

Ward 13 februari 2021 om 22:41

Wow, verrassend als dat de verklaring is. Thanks!

95procentftp 14 februari 2021 om 08:09

Even voor de volledigheid: het La Vie Claire-shirt is geïnspireerd door het werk van Mondriaan, en de leiderstrui is daar idd een replica van, ter eerbetoon aan dit legendarische shirt.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair