Italië met Filippo Ganna treft Frankrijk in finale WK ploegachtervolging

woensdag 20 oktober 2021 om 22:18
Italië met Filippo Ganna treft Frankrijk in finale WK ploegachtervolging

foto: Cor Vos

De Italiaanse mannenploeg met wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna strijdt morgen tegen het Frankrijk van Benjamin Thomas om de gouden medaille op de ploegachtervolging op het WK baan in Roubaix. Italië plaatste zich ten koste van Groot-Brittannië voor de finale, Frankrijk deed dat door Denemarken te verslaan.

Frankrijk moest in de strijd om een finaleplaats opnemen tegen Denemarken, dat aantrad met de vier renners die onlangs in Grenchen Europees kampioen waren geworden. De Franse ploeg met de 26-jarige Benjamin Thomas, Thomas Boudat (27), Thomas Denis (24) en Valentin Tabellion (22) wist de Deense formatie echter te declasseren en het scheelde niet veel of de rode trein werd nog ingehaald door de blauwe TGV. Uiteindelijk werd de stopwatch voor Frankrijk na vier kilometer op 3:47,816 minuten afgedrukt.

Daarmee was Frankrijk ruim een seconde langzamer dan Italië, dat in de laatste rit uitkwam tegen Groot-Brittannië. Kopstuk Filippo Ganna (25) fungeerde samen met Liam Bertazzo (29), Simone Consonni (27) en Jonathan Milan (21) als een geoliede machine, wat een eindtijd opleverde van 3:46,760 minuten. Daar kon de jonge Britse ploeg met onder anderen INEOS Grenadiers-renner Ethan Hayter en Ethan Vernon, onlangs gepresenteerd als de nieuwe aanwinst van Deceuninck-Quick-Step, niet aan tippen.

Frankrijk met Benjamin Thomas declasseert Europees kampioen Denemarken – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

6 Reacties

Renaissance 20 oktober 2021 om 23:34

Wat zou het toch mooi zijn als Belgie zich weer bij Nederland zou voegen. Op wielrengebied ben je dan overal bij de beste.

Daarnaast zou het ook gewoon normaal zijn, wij zijn 1 volk.

Sagan=hulk 21 oktober 2021 om 00:57

*Vlaanderen. Zou best leuk zijn als de Grote Nederlanden terugkeren inderdaad.

Merlinappa 21 oktober 2021 om 07:15

Wallonie*
Dat idee van Lubach was nog niet zo gek, hebben wij de Ardennen ;)

Maillot à Pois 21 oktober 2021 om 09:28

Ik begrijp niet zo goed waarom deze suggestie geplaatst wordt bij een topic over uitgerekend een wieleronderdeel waar Nederland en België er allebei niet aan te pas komen?

Daarnaast denk ik dat er op dit moment geen draagvlak voor een samensmelting te vinden is, volgens mij is er zelfs geen meerderheid te vinden voor Vlaamse onafhankelijkheid als puntje bij paaltje komt.

En notriple zou het ook al niet leuk vinden.

JensVdB 21 oktober 2021 om 06:25

België moet 1 land blijven ik haat NVA en Vlaams Belang

LaDoyenne 21 oktober 2021 om 09:52

Ganna rijdt een dijk van een seizoen. Zijn resultaten op weg en de baan zijn volgens mij evenwaardig aan die van zijn collega’s die de weg met het veld combineren.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone