‘Italiaanse WK-selectie rond Colbrelli en Trentin, laatste beslissing valt zaterdag’
Colbrelli werd dit jaar al Italiaans en Europees kampioen - foto: Cor Vos
maandag 20 september 2021 om 15:28

‘Italiaanse WK-selectie rond Colbrelli en Trentin, laatste beslissing valt zaterdag’

Sonny Colbrelli en Matteo Trentin zijn volgens La Gazzetta dello Sport door bondscoach Davide Cassani aangewezen als kopman voor het WK in Vlaanderen, komende zondag. Opvallend: de Italiaanse keuzeheer zou negen renners meenemen naar België, waar hij vrijdag of zaterdag na de laatste verkenning pas beslist over het definitieve achttal. Lorenzo Rota is afgevallen.

Naast Colbrelli en Trentin, zou ook Giacomo Nizzolo zeker zijn van een selectie. Volgens de roze sportkrant zitten INEOS Grenadiers-renners Salvatore Puccio en Gianni Moscon op de wip om als laatste af te vallen. SpazioCiclismo spreekt dat echter tegen en schrijft dat naast de eerder genoemde drie, ook Moscon zeker is van zijn plek.

Volgens hen zit de laatste afvaller tussen een van de overige vijf renners: Andrea Bagioli, Davide Ballerini (Deceuninck-Quick-Step), Alessandro De Marchi (Israel Start-Up Nation), Diego Ulissi (UAE Emirates) en dus Puccio. Cassani gaat met negen renners naar Vlaanderen toe, waarvan er eentje zondag vanaf de zijlijn zal moeten toekijken.

Het WK is het laatste kunstje van Cassani. Onder zijn leiding werd Italië de laatste vier jaar Europees kampioen op de weg en veroverde Filippo Ganna twee wereldtitels in het tijdrijden. Een regenboogtrui op de weg ontbreekt nog; de laatste keer dat de Squadra Azzuro won, was in eigen land. In 2008 was Alessandro Ballan de beste in Varese.

Trentin is altijd op de afspraak in klassiekers en veroverde in 2019 WK-zilver – foto: Cor Vos

Voorlopige Italiaanse selectie voor het flag-wc WK 2021 in Vlaanderen
flag-it Andrea Bagioli (Deceuninck-Quick-Step)
flag-it Davide Ballerini (Deceuninck-Quick-Step)
flag-it Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious)
flag-it Alessandro De Marchi (Israel Start-Up Nation)
flag-it Gianni Moscon (INEOS Grenadiers)
flag-it Giacomo Nizzolo (Qhubeka NextHash)
flag-it Salvatore Puccio (INEOS Grenadiers)
flag-it Matteo Trentin (UAE Emirates)
flag-it Diego Ulissi (UAE Emirates)
* Van deze renners moet er nog één afvallen

 
30 Reacties
Sorteer op:
20 september 2021
Dat wordt MI Ballerini.. te weinig inhoud voor de heuvels en ze hebben ook een aantal renners nodig voor het vuile werk
  20 september 2021
  En het is een member van de WolfPack van PatLev, na de uitzending gisteren liet je die gasten toch beter thuis, die koersen meer voor ploeg dan land.
  20 september 2021
  Ja, die gaan VanAert in het pak naaien uiteraard en Alaflip (of nog liever REV) op het hoogste treetje helpen. Bagioli kan Cassani dan weer wel meenemen, die is voor niemand een ploegmaat.
  20 september 2021
  De Italianen worden altijd goed gedrild om voor hun land te rijden. Zou deze mannen in dat opzicht het meest vertrouwen van alle DQS deelnemers.
  20 september 2021
  Neenee Turtlehead, de vooruitgeschoven wolf is Sssjeeneesjal, weet je nog?
20 september 2021
Waarom zit Bettiol er eigenlijk niet bij, iemand die het weet?
20 september 2021
Bagioli heeft hier niet zo veel te zoeken, dus die kan afvallen. Verder min of meer de ploeg die te verwachten is. Caruso had gekund ipv De Marchi maar dat maakt op zich weinig uit.
  20 september 2021
  Als bondscoach stel je uiteraard zoveel mogelijk Bahrain renners op als je wilt winnen. Ongeschikte coach dus.
  20 september 2021
  Doping houdt je vandaag wel bezig Franco.
  20 september 2021
  Helaas inherent aan het wielrennen, Willem.
20 september 2021
Weer twee man die niet achter Asgreen aanrijden.
  20 september 2021
  Zolang Asgreen maar niet achter Asgreen aan rijdt komt alles goed.
  20 september 2021
  @Kieft: Haha, dat zei de (niet dronken, maar ietwat aangeschoten) Lefevere inderdaad gisteravond.
20 september 2021
@Japie: Bettiol heeft collitis ulcerosa, een chronische darmziekte die lijkt op de ziekte van Crohn. Als dat opspeelt, ben je geen stuiver waard, het is echt een rotziekte.
  20 september 2021
  Dan zou je toch bijna einde carrière verwachten.
  20 september 2021
  Gelukkig niet per se. Het kan jaren goed gaan en dan in één keer helemaal mis zijn. Dat kan een week duren, of ook een paar maanden. (Weet ik vanuit mijn directe omgeving). En daarna kan hij weer zo goed als nieuw zijn. Volgens mij heeft hij er eerder om die reden al een tijdje uitgelegen. Ze gaan hem nu een kuur met vier infusen geven, volgens mij zitten daar ook corticosteroïden in. Daarmee zal hij sowieso niet mogen rijden vanwege dopingregels. Nog los van het feit dat hij beter rustig aan kan doen. Ik hoop dat hij er snel weer bovenop is. (Ik volg het nieuws rond hem. Erg veel respect voor hem, dat hij ondanks deze ziekte toch rijdt).
  20 september 2021
  Was dat ook niet de ziekte die Jose Angel Gomez Marchante tot een vroegtijdig einde van z'n carrière noopte? Veelbelovende (of erg verdachte) binnenkomer met oa top 10 in de Vuelta bij het duistere Paternina-Costa Almeria. Later bij Saunier Duval (oke, het wordt niet minder verdacht) nog top 5 Vuelta en winst in Baskenland. Maar voor z'n 30 moeten stoppen omwille van die ziekte die hem meer en meer parten speelde.
20 september 2021
Ik had toch gedacht dat Ganna ook de wegrit zou rijden. In deze vorm kon hij van goudwaarde zijn. Maar blijkbaar legt hij meteen de focus terug op het baanwielrennen. Beetje jammer.
  20 september 2021
  Is dat zo blijkbaar? Misschien (en hopelijk!) legt hij zijn focus volledig op PR.
  20 september 2021
  Sterk punt. Raar dat die niet rijdt. Het is een flink eind, waar hij waarschijnlijk niet voor heeft getraind, maar hij kan goud waard zijn om de Belgen in toom te houden tot pakweg 200km.
  20 september 2021
  Ik dacht gelezen te hebben dat hij niet rijdt om vanaf nu volledig te focussen op het WK baan. Ook in Roubaix, maar helaas zien we hem dus niet in de helleklassieker.
  20 september 2021
  Idd. Ganna had de ploeg nog sterker kunnen maken. Maar toch nog altyd een hele sterke selectie. Samen met denemarken belgie en frankrijk de sterkste blokken.
20 september 2021
Toch even slikken: voor Italië al geleden van Ballan, dertien jaar geleden (toen wel de laatste van drie op een rij). Voor België geleden van Gilbert in 2012. Er zat ook negen jaar tussen de wereldtitels van Museeuw en Boonen, maar tien jaar of langer zou een ongeziene droogte zijn voor de Belgen. Voor de Italianen zat er 21 jaar tussen de wereldtitels van Binda en Coppi, maar daar zat uiteraard ook nog een wereldoorlog tussen... En toch is de druk op de Belgen vele malen groter dan op de Italianen. Daarenboven won er op de twee voorbije edities van het WK in België een Italiaan! Fondriest, na de beruchte sprint in Ronse 88, en Cipollini na het criterium van Zolder in 2002... En dan kan Colbrelli nog eens pokeren als de besten....
  20 september 2021
  Zolder 2002, schandalig dat we dat WK kregen toegewezen op dat parcours. Twee keer een WK criterium-rijden dat jaar want het WK veldrijden in Zolder was toen ook een veredeld criterium waarbij de grootste hindernis een boom was die je langs links of rechts kon nemen.
20 september 2021
Wat een luxe. En nog denken die belgen kans te hebben
20 september 2021
Mooie equipe, ik denk dat Puccio en de Marchi geen echte coureurs voor dit rondje zijn maar weet niet welke taak voor hen voorzien is, wellicht puur als knecht? Voorts zijn alle anderen zonder uitzondering rap aan de meet dus een fantastisch gezelschap om mee de aanval, anticipatie en als sleper bij de voorsten te hebben.
21 september 2021
Als er vier man op de pedalen gaan staan is er geen Italiaan meer bij…. JA/WVA/MVDP/ASG
  22 september 2021
  Nou... ik denk dat SC daar wel bij is

Reacties zijn gesloten.