Italiaanse hoop Nibali: “Yates heeft de meeste indruk op mij gemaakt”
foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2019 om 16:55

Italiaanse hoop Nibali: “Yates heeft de meeste indruk op mij gemaakt”

Met Tom Dumoulin, Primož Roglič en Miguel Ángel López is de kans op een niet-Italiaanse Girowinnaar aanwezig, maar het thuispubliek hoopt vooral op een knalprestatie van Vincenzo Nibali. De tweevoudig kampioen is een van de favorieten voor de eindzege, maar zelf verwacht hij veel van een Brit. “Simon Yates heeft de meeste indruk op mij gemaakt”, tekent Cyclingnews op uit de mond van Nibali. 

Yates leek vorig jaar al op weg naar de eindzege in de Giro d’Italia, maar de renner van Mitchelton-Scott ging kopje onder in de slotweek. “Hij is sindsdien gegroeid als renner”, zo ziet Nibali. “Hij is volwassener geworden.” Maar toch houdt de kopman van Bahrain Merida niet alleen rekening met Yates.

Vraagtekens bij Roglič en Dumoulin 
Zo dient Nibali ook af te rekenen met Primož Roglič, die onlangs nog op indrukwekkende wijze de Ronde van Romandië wist te winnen. “Roglič is het hele seizoen al goed, maar vorig jaar reed hij in de Tour een mindere slotweek. Zijn laatste tijdrit was niet geweldig. Dat kan ook in deze Giro gebeuren”, zo denkt de Italiaan.

“Zeker als het een zware wedstrijd zal worden. Tom Dumoulin is ook een gevaarlijke klant, maar hij krijgt het wellicht lastig in het hooggebergte. Laten we het hopen, aangezien hij net als Roglič kan terugvallen op de afsluitende tijdrit”, aldus Nibali, die een goede voorbereiding achter de rug heeft.

Kan Vincenzo Nibali zijn derde Giro winnen? – foto: Cor Vos

Goede voorbereiding 
De tweevoudig Girowinnaar eindigde namelijk als derde in de Tour of the Alps, om vervolgens nog achtste te worden in Luik-Bastenaken-Luik. “Ik begon het seizoen met een achterstand, maar inmiddels heb ik een goede voorbereiding achter de rug. Ik ben klaar om mijn derde Giro te winnen, al zal het niet gemakkelijk worden.”

RIDE Magazine
52 Reacties
Sorteer op:
7 mei 2019 16:56
Slim, want die is mentaal het zwakst.
7 mei 2019 16:58
Roglic had toen wat stenen jn zijn elleboog zitten en kon daardoor geen goede tt rijden. Won de 19e etappe, dus dit is onzin
    7 mei 2019 17:23
    Op de Alpe d'Huez kon een Roglic toch ook niet direct mee met de versnellingen van een Dumoulin? Al was dat meer 2e week dan 3e week. De etappe die Roglic won, won ie natuurlijk wel dankzij de afdaling. Bergop werd toen amper verschil gemaakt tussen de beste 7/8 uit het klassement.
    7 mei 2019 17:48
    Maar Roglic was daar niet minder dan de rest... het was vooral Thomas die in de 2e week bergop het best was.
7 mei 2019 17:00
***** Yates
**** Lopez, Landa
*** Roglic
** Dumoulin, Nibali
* Sivakov, Mollema, Zakarin
    7 mei 2019 17:16
    En wat is dit? Jouw verwachting voor de daguitslag van etappe 20?
    7 mei 2019 17:26
    Lol en +1, als Yates dan tenminste niet al kapotgereden is
    7 mei 2019 20:12
    Dit zijn mijn verwachtingen voor de rustdag qua calorieopname! Zoek het uit...
7 mei 2019 17:02
Idd, beetje vreemde uitspraak over Roglic. Maar buiten dat verwacht ik erg veel van Vincenzo Nibali, vond hem sterk rijden in MSR, Trentino en LBL. Kan zomaar een 3e eindzege pakken, maar ik verwacht:

1. Primoz Roglic
2. Vincenzo Nibali
3. Tom Dumoulin
7 mei 2019 17:04
Roglic is minder favoriet omdat de tijdrit in de laatste week van de tour niet goed was. Yates is topfavoriet terwijl hij vorig jaar in de 3e week van de Giro volledig in elkaar stortte. Dumoulin was vorig jaar in het hooggebergte uiteindelijk alleen minder dan Froome in de Giro en Thomas in de tour (die allebei niet mee doen).

Is meer een voorspelling gebaseerd op zijn eigen gevoel dan op de feiten die hij opnoemt.
    7 mei 2019 17:53
    In de giro die Dumoulin won, vergaarde hij zijn voorsprong op de lagere cols, zoals de aankomst op Oropa. In de slotweek op de +2000 meter cols moest hij stelselmatig wat van zijn voorsprong laten. Uiteindelijk moest hij zelfs gered worden door Jungels die hem terugbracht op de nummers 2, 3, 4 en 5 die bergop ontsnapten. Dus toch wel wat feiten.
    Bovendien valt Dumoulin eerder in de categorie klimmende tijdrijder en Nibali in die van tijdrijdende klimmer. Ik kan hem dus best volgen in zijn analyse.
    7 mei 2019 18:15
    Yates was 2,5 week verreweg de beste. En won nog even de Vuelta. Roglic reed aardig mee in de tour, erg goed voor een eerste klassement maar niet in de buurt van winnen. Is wel even een verschil.
    Dumoulin was in de giro deels 2de vanwege zijn goede tijdrit toch.
    7 mei 2019 18:25
    @Mwielerfan
    Zonder de tijdrit was Dumoulin ook tweede geworden, want het verschil naar de nummer 3 was meer dan 4 minuten.

    @Angedelamontagne
    Ik vind Dumoulin afdoen als een klimmende tijdrijder wel een beetje een minachting. In de rondes dat hij voor een klassement ging, is hij elke keer op het podium geëindigd. Daarnaast reed hij in de Vuelta "per ongeluk" in de rode trui tot de één na laatste bergetappe.
    7 mei 2019 18:58
    @gerardv
    Das geen minachting jegens Dumoulin. Alle AK renners vallen in 1 van beide categorieën. De éne daarom niet beter dan de andere.
7 mei 2019 17:08
Ik vermoed dat Nibali er zelf niet aan te pas gaat komen qua AK maar bruut omschakelt en 2 mooie ritten meegrist.
    7 mei 2019 17:24
    Hij gaat hoe dan ook voor koers en onvoorspelbaarheid zorgen. Dat gaat wel leuk worden die komende drie weken met de Haai. En ik sluit een podiumplek van hem niet eens uit. In de grote rondes staat ie er meestal toch nog wel. Winnen lijkt wel erg lastig te worden ja.
7 mei 2019 17:33
Nibali heeft wel niet het team om het verschil te maken denk ik.
    7 mei 2019 17:43
    Als Pozzo en Caruso goed zijn dan heeft ie tot diep in de finale nog 2 man
    7 mei 2019 18:01
    Bij het overlopen van de ploegen lijken Bahrein, Astana en Trek me net de sterkste ploegen. Zij hebben drie renners die de top tien kunnen rijden indien ze voor eigen rekening rijden. Bij Michelton twee en bij TJV en Sunweb zie ik enkel de kopman in staat top tien te rijden.
    7 mei 2019 18:05
    @Ange, welke 3(!) renners van Trek zie jij top-10 rijden in het AK dan?
    7 mei 2019 19:10
    @hardstikkebedankt
    Mollema, Brambilla en mijn dark horse Ciccone. De ploegtactiek zal er niet naar zijn, maar ik heb ze aangeduid bij de 20 renners die een top tien kunnen betwisten.
    7 mei 2019 19:30
    Brambilla heeft nog nooit top 10 gereden in een grote ronde en vind ik dit jaar nou nog niet indruk maken en Ciccone moet het ook nog bewijzen, als je die 2 noemt dan kan je bij TJV net zo goed De Plus en Tolhoek noemen... als alle ballen op Mollema zijn dan gaan die 2 bij Trek net zo goed moeten knechten as de Plus en Tolhoek bij TJV. In ieder geval doen die 2 niet onder voor Brambilla en Ciccone.
    Trek met Mollema, Brambilla en Ciccone? Dat kun je toch echt niet menen?

    Als je het hebt over ploegen die renners hebben die een reële kans maken om top tien te rijden, kom je bij volgende ploegen uit:

    - Movistar: Landa en Carapaz
    - Astana: Lopez en Izagirre
    - Bahrain: Nibali
    - Bora: Majka en Formolo
    - Quickstep: Jungels
    - Jumbo: Roglic
    - Mitchelton: Yates
    - Katjoesja: Zakarin
    - Sunweb: Dumoulin en Oomen
    - Trek: Mollema

    Mogelijke verrassingen in top tien: Haig, Sivakov, Hart, Hirt, Madouas, Polanc, Ulissi, Nieve, Carthy, Masnada, Cattaneo, De Plus

    Maakten normaal ook kans, maar lijken uit vorm: Amador, Gallopin, Bilbao, Pozzovivo, Caruso, Chaves, Sosa, Ciccone, O'Connor

    Met twee kanshebbers op en één mogelijke verrassing in de top tien lijkt mij Astana dus het beste team.
7 mei 2019 17:40
Yates wint deze Giro met twee vingers in zijn neus. Tweede plek zal gaan tussen Dumoulin en Roglic. Ik hoop Dumoulin maar Roglic lijkt sterker maar misschien iets te vroeg gepiekt. Nibali kon de jonkies van Sky niet lossen, top 5 voor hem zou al een hele prestatie zijn.
    7 mei 2019 17:47
    Wie weet, misschien lag dat meer aan de jonkies van Sky dan aan Nibali :)
    7 mei 2019 18:17
    Nibali is heel vaak in voorbereiding niet dominant en dan toch erg goed
7 mei 2019 18:08
Yates zijn laatste Giroweek was matig maar heeft sindsdien indruk gemaakt? En is dus favoriet...
Roglic zijn laatste Tourweek was matig maar heeft sindsdien drie WT-rondes gewonnen... Dus dat wordt em niet deze Giro?
    7 mei 2019 18:17
    Geen volledig jaar. Gebaseerd op Vuelta een half jaartje geleden en uitstekende prestaties in Parijs-Nice waar hij liet zien ook een zeer goede tijdrijder te zijn.
    7 mei 2019 18:18
    Misschien maakt nibali onderscheid tussen grote rondes waar Yates 2x heel veel indruk maakte, waaronder de laatste giro en de laatste grote ronde die verreden is. En kleine rondes waar roglic vaak erg goed is
    7 mei 2019 18:20
    @west fijn om je reactie zo te editten zodat reacties daarop dom overkomen....
7 mei 2019 18:21
Bij TJV maken ze zich geen zorgen om Roglic. Hoezo, te vroeg gepiekt? Ze zijn er daar van overtuigd dat de piek nog moet komen. Ik heb twijfels over Nibali, maar ook over Dumoulin. In de Alpen deed Nibali leuk mee, maar daar was de bezetting niet super. Van Tom hebben we nog niet veel indrukwekkends gezien dit jaar. Het lijkt erop dat het gaat tussen Roglic en Yates (en misschien een verrassende nieuwkomer).
7 mei 2019 18:34
Hartstikkebedankt heeft nog geen antwoord gekregen op zijn vraag.
Volgens mij is het antwoord Mollema, Ciccone en Brambilla. Nu ik dit typ moet ik ook lachen.
7 mei 2019 19:07
Uitspraken van een kampioen van weleer. De jeugd sprint, klimt en tijdrijdt Nibali op alle fronten voorbij; kijk maar naar de Tour of the Alps waar hij laagvliegers als Hart en Sivakov voor moet laten gaan. Tenzij die gasten opeens supergoed blijken te zijn en iedereen op een hoop rijden bergop, voorzie ik voor Nibali niet meer dan een rol in de marge: etappe winnen en/of lage top tien notering in t klassement. Denk dat ie nog een zware dobber krijgt om Zakarin voor te blijven en dat zegt véél..
Caruso en Pozzovivo zijn al lang blij als ze deze ronde uitfietsen, laat staan dat ze kopwerk gaan verrichten bergop.
Maar hey, geloof em vooral op zijn woord en neem em op in je giro-poule - weer een concurrent minder :p
    7 mei 2019 19:54
    Hoe meningen kunnen verschillen. Nibali lijkt mij de sterkste en vooral de meest complete renner met een fabelachtig sterke laatste week!
    :-)
    7 mei 2019 20:27
    Ik neem hem net als veel anderen op in mn Giro-team. Met z'n 3,5 miljoen is hij de goedkoopste topper. Bovendien kan je hem als kopman gebruiken in de monsterritten boven de 2000m wat zijn specialiteit is. Vai Vincenzo!
    7 mei 2019 20:56
    “Uitspraken van een kampioen van weleer.”
    De beste man reed vorig jaar anders nog bepaald niet onverdienstelijk in Milaan-San Remo en Lombardije en stond 4e in de Tour toen hij op de Alpe d’Huez aan dat verdomde koord bleef haken. Nee, ik zie hem de Giro niet winnen, maar hij is wel iemand die zal proberen de boel wat op te schudden, hij is immers een liefhebber. En of hij nu daarmee 5e of 8e wordt, non gliene frega niente!
    9 mei 2019 11:02
    Voor zijn vorige Giro overwinning, was hij nog 21ste in Trentino. Nu doet hij toch heel wat beter. Dus denk dat dat zeker niet de referentie is
7 mei 2019 19:17
Wielerspelletjes, maken meer kapot dan je lief is...
7 mei 2019 19:41
"Roglič is het hele seizoen al goed, maar vorig jaar reed hij in de Tour een mindere slotweek"

Uhhhh ok.....

Etappe 16 - komt binnen in groep favorieten
Etappe 17 - komt als 4e over de streep (samen met dumoulin) achter quintana, martin en thomas, pakt tijd op rest.
Etappe 18 - massasprint
Etappe 19 - 1e, pakt 19sec op de rest
Etappe 20 - ITT, is inderdaad minder
Etappe 21 - massasprint


Nou nou, wat een mindere laatste week
7 mei 2019 19:46
Allemaal genoeg KETONEN
7 mei 2019 20:18
Hij vergeet Mollema....:)
7 mei 2019 20:58
Ik vind Simon yates dit jaar nog niet echt overtuigen. Adam daarentegen wel.

Roglic is mijn topfavoriet en de grootste bedreiging voor Tom.
7 mei 2019 21:07
Het mooiste zou zijn als Chavito deze Giro wint. Ik zie de tranen al over zijn stralende gezichtje biggelen...

Er zullen vast wat AK mannen averij oplopen de eerste week, en dan lonkt de tour. Er valt nog weinig over te zeggen. Nibali inmiddels 34 maar je zal er toch achteraan moeten in de afdaling.
    7 mei 2019 22:21
    Dumoulin en Roglic zijn ook prima dalers.
7 mei 2019 21:29
Ik denk dat ze allemaal best aan elkaar gewaagd zijn.
7 mei 2019 21:32
Nibali maakt op mij al jaren niet de sterkste indruk meer. Niet de grote krachtpatser of Puncher. MAAR DAN, maar dan... PLOTS!! Lo Squalo => The Shark STRIKES AGAIN. In etappes,in Sanremo. En hij weet als geen ander hoe je zo'n grote ronde van 3 weken moet aanpakken.
Zijn beoordeling van concurrenten deel ik niet maar dat mag hij zeggen als meervoudig grote rondewinaar.
7 mei 2019 22:12
@kannibaal
Zo veel verschillen we niet van mening. Wat betreft je kopmannen volg ik je helemaal en uit de twee andere lijstjes zou ik Haig, Hirt, Madouas, Polanc, Ulissi, Nieve, Cattaneo, De Plus, Amador, Gallopin, Sosa en O'Connor schrappen en Brambilla aan toevoegen. Vorig jaar in zijn eerste seizoen bij Trek in de top 15 van Giro en Vuelta, waarom dan dit jaar niet net iets beter?


Het is ook maar een gok natuurlijk...
7 mei 2019 22:54
Ik kan Nibali aardig volgen met z’n uitspraken, maar ik zou Nibali zelf zeker niet als een underdog zien. Afschrijven zal ik hem nooit en zeker niet voor de Giro. Ik verwacht hem vooral in de loeizware derde week en ben benieuwd in hoeverre hij de schade in de proloog en eerste tijdrit weet te beperken.
Er zijn overigens veel minder korte steile aankomsten in vergelijking met vorig jaar en ik zie Yates (en Roglic) daarom veel minder boni’s pakken. Deze Giro is meer op maat van Dumoulin en Nibali dan menigeen in 1e instantie vermoedt.
8 mei 2019 06:14
Tot dusver fietst hij er dit jaar zo een beetje onder de radar tussendoor.

Het is natuurlijk zo'n typische renner die in te laatste week nog sterk komt opzetten en van een top 15 notering plots opnieuw in de top 5 staat.

Vorig jaar had ik ook niet gedacht dat Froome iedereen nog eventjes ging oprollen. Die stond ook mooi slechts vierde op meer dan 3 minuten.

Het is zoals Gilbert zegt, eens de dertig voorbij worden we meer een diesel en kunnen we van veel verder aangaan en volhouden, terwijl de jongeren erdoor zakken!

Het wordt een mooie Giro - Roglic, Dumoulin, MAL, Nibali, Landa, Yates, Jungels...echt jammer van Bernal!
8 mei 2019 09:21
Ik vind vooral Nibali's uitspraken over een klimmende TD opvallend. Ik heb de afgelopen jaren een betere TD dan Nibali gezien wanneer het op klimmen aankwam
9 mei 2019 22:47
Zie Nibali deze giro niet winnen als Kruiswijk niet was gevallen in een Giro waar Nibali zeker geen sterke indruk maakte dan was het vanaf tour 2014 dat hij een grote ronde won ,waar trouwens ook de grootste favorieten uitvielen. Hij was wel sterk over die 3 weken maar was denk laatste keer.

Wat betreft reacties over Dumoulin in die 2017 giro had hij normaal veel grotere voorsprong door kakkie

Reacties zijn gesloten.