Israel Start-Up Nation versterkt zich met baanwereldkampioen Corbin Strong
Strong in zijn regenboogtrui, tussen Sebastián Mora en Roy Eefting - foto: Cor Vos
maandag 9 augustus 2021 om 13:07

Israel Start-Up Nation versterkt zich met baanwereldkampioen Corbin Strong

Israel Start-Up Nation heeft de komst van Corbin Strong (21) aangekondigd. De Nieuw-Zeelandse renner van SEG Racing Academy, wereldkampioen op de puntenkoers, tekende een contract voor drie seizoenen.

“Het is een droom die uitkomt om in 2022 voor Israel Start-Up Nation te koersen. Het wordt echt een nederig makende ervaring om mijn professionele wegcarrière tussen enkele van de grootste namen in deze sport te beginnen”, aldus Strong, die in de afgelopen week in actie kwam tijdens de Olympische Spelen van Tokio. De wereldkampioen puntenkoers van Berlijn (2020) reed eerst de ploegachtervolging, waar hij met Nieuw-Zeeland net naast brons greep. Zaterdag was hij met Campbell Stewart elfde op de koppelkoers.

Tien jaar was-ie toen hij op de baan begon. “Nadat ik verschillende sporten had uitgeprobeerd, ging ik met mijn vader en broer mee naar de wielerbaan. Toen mijn broer zijn arm brak, kon ik zijn fiets lenen. Zo begon mijn liefde voor de sport. Sindsdien heb ik altijd gedroomd van een carrière als profrenner. De successen kwamen al vrij snel met nationale titels op zowel de weg als op de baan in de juniorencategorie. Toch leek het een heel ambitieus doel om profrenner te worden uit een kleine plaats in Nieuw-Zeeland. Daarom intrigeerde het mij misschien wel zo erg.”

Gebroken rug
Na een val in zijn laatste seizoen als junior moest Strong herstellen van een gebroken rug. Een jaar later kreeg hij van de nationale baanploeg en het Australische continentale St. George de kansen om zich te ontwikkelen. Uiteindelijk ging hij naar SEG Racing Academy en werd hij geselecteerd voor de Olympische Spelen. Na de Spelen rondt de Nieuw-Zeelander zijn seizoen bij zijn huidige ploeg af, voordat hij zich bij zijn nieuwe ploeg voegt. “Ik kijk ernaar uit om van de beste renners te leren en mijn ontwikkeling voort te zetten bij Israel Start-Up Nation.”

Ploegmanager Kjell Carlström kijkt uit naar de komst van Strong. “In de afgelopen jaren heeft hij indruk op ons gemaakt met zijn kwaliteiten op de baan en op de weg. We zijn vastbesloten om Corbin een geweldig thuis te geven voor zijn verdere ontwikkeling en kijken ernaar uit om hem te verwelkomen in onze familie.”

 
2 Reacties
Sorteer op:
9 augustus 2021 13:18
Eerder dit jaar was hij al sterk in de New Zealand Cycle Classic, met een 1e, 2e, 12e, 3e en 2e plek, waar hij in de laatste rit Fisher-Black uit de leiderstrui reed.

Reacties zijn gesloten.