Israel Start-Up Nation met Woods, Martin én Froome in Ronde van Lombardije

zaterdag 9 oktober 2021 om 08:50
Israel Start-Up Nation met Woods, Martin én Froome in Ronde van Lombardije

Froome maakt zijn debuut in de Ronde van Lombardije - foto: Cor Vos

Israel Start-Up Nation rekent op Michael Woods en Dan Martin in de Ronde van Lombardije. Voor Martin, in 2014 winnaar van ‘de koers van de vallende bladeren’, wordt het een bijzondere koers, want na vandaag is de Ierse klimmer wielrenner af. Ook Chris Froome gaat van start: de Brit gaat op voor zijn debuut in de laatste grote klassieker van het seizoen.

Woods was al een keer vijfde in 2019 en maakt een sterke periode door. Na zijn vijfde plaats in de olympische wegkoers van Tokio, pakte de Canadees afgelopen maand de draad weer op met een vijfde plek in de Tour of Britain. Onlangs reed hij in de Giro dell’Emilia naar het podium (derde) en eindigde hij vijfde in Milaan-Turijn. “Mijn beste resultaat hier is de vijfde plaats en ik word niet als favoriet beschouwd, maar misschien biedt dat een kans voor mij”, laat hij via de ploeg weten. “We hebben hier een sterk team, dus alles is mogelijk.”

Ook van Martin mag worden verwacht dat hij een rol kan spelen in de finale. In 2014 wist de Ier de Ronde van Lombardije al een keer te winnen door in de slotkilometer naar Bergamo weg te rijden uit een kopgroep. Viervoudig Tour de France-winnaar Chris Froome verschijnt voor het eerst aan de start van de klassieker. De 36-jarige renner staat in een dienende rol aan het vertrek. Met Ben Hermans heeft de ploeg een man met goede benen aan de start. De Belg was onlangs negende in de Giro dell’Emilia en elfde in Milaan-Turijn.

Selectie Israel Start-Up Nation voor de Ronde van Lombardije (9 oktober)
flag-gb Chris Froome
flag-il Omer Goldstein
flag-be Ben Hermans
flag-ch Reto Hollenstein
flag-ie Dan Martin
flag-ca James Piccoli
flag-ca Michael Woods

Dit artikel delen:

5 Reacties

Romāns Vainšteins 9 oktober 2021 om 09:30

Van Dan Martin verwacht ik nog echt wel een goede koers vandaag, die is eigenlijk heel zijn carrière nog nooit buiten niveau geweest.

Kopinkas 9 oktober 2021 om 09:48

Benieuwd of Hermans nog eens een kruisraket kan afvuren om Woods (zie ik het hier eerder doen dan Martin) te lanceren, zoals hij dat zo voortreffelijk deed voor Evenepoel op het EK. De voorbije weken was hij nog steeds in goede doen.

Viktrodriguez 9 oktober 2021 om 09:55

Geen idee waarom Froome genoemd wordt naast die andere twee. Als renner is ie vergane glorie, als klassieke specialist heeft ie nooit echt gepresteerd in zijn piekjaren bij Sky.

Verweggistan 9 oktober 2021 om 10:14

Toch nog één niet 30-er in de ploeg.

Japsie 9 oktober 2021 om 10:20

Vreemd vooral dat De Marchi ineens niet start.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair