ISD geeft Grabovskyy herkansing en haalt Tomei

zaterdag 20 februari 2010 om 22:17

ISD-Neri heeft nog twee aanwinsten voor dit seizoen binnengehaald, zo meldt Velonation. De Italiaanse ProContinentale formatie plukt enerzijds Francesco Tomei weg bij Lampre en heeft anderzijds besloten het contract van Dmytro Grabovskyy, die volgens de ploegleiding nochtans te weinig had laten zien, toch te verlengen.

Vooral de contractverlenging van Grabovskyy is opmerkelijk te noemen. De 24-jarige Oekraïner, die in 2005 nog wereldkampioen bij de beloften werd en een grote toekomst voor zich had, kwijnde helemaal weg tijdens zijn periode bij Quick-Step in 2007 en 2008 en had naar eigen zeggen zelfs de dood een paar keer in de ogen gekeken.

Vorig jaar werd hij opgevist bij ISD-Neri, waar hij herenigd werd met zijn mentor Luca Scinto. Goede resultaten bleven wel uit, maar de ploegleiding heeft nu besloten hem toch een herkansing te geven. Grabovskyy heeft de ploeg de afgelopen maanden namelijk een erg gemotiveerde indruk gegeven.

Francesco Tomei, die vooral zijn mannetje kan staan in het tijdrijden, is bezig aan zijn vierde jaar bij de profs. De 24-jarige Italiaan reed in 2007 voor Panaria-Navigare en een jaar later voor diens opvolger CSF Group-Navigare. Daar werd hij opgemerkt door Lampre, waar hij echter een minder seizoen draaide en kon beschikken. Hij zal vooral een rol gaan spelen als knecht voor Oscar Gatto en Giovanni Visconti.

Lees ook:
Dmytro Grabovskyy dronk zich bijna dood

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair