Ion Izagirre kiest voor combinatie Tour-Vuelta

maandag 29 juni 2020 om 10:10
Ion Izagirre kiest voor combinatie Tour-Vuelta

foto: Cor Vos (archief)

Ion Izagirre zal dit jaar deelnemen aan de Tour de France en Vuelta a España. De ervaren klimmer van Astana begint zijn seizoen op 1 augustus in Italië met Strade Bianche, gevolgd door de Ronde van Polen.

De 31-jarige Izagirre bewaart goede herinneringen aan de Ronde van Polen (5-9 augustus). De Bask wist vijf jaar geleden namelijk het eindklassement te winnen. Izagirre zal enkele dagen na de Poolse rittenkoers meedoen aan de Gran Piemonte (12 augustus), gevolgd door de Ronde van Lombardije op zaterdag 15 augustus.

In de Tour de France (29 augustus-20 september) zal Izagirre het vuile werk moeten opknappen voor kopman Miguel Ángel López. “En vervolgens zal ik nog deelnemen aan de Vuelta a España. We zullen zien wat er dan nog mogelijk is”, aldus Izagirre, die voor de coronabreak nog top-10 wist te rijden in twee Spaanse rittenkoersen.

De ronderenner won in 2019 nog de Ronde van Valencia en de Ronde van het Baskenland. Izagirre reed in het verleden voor Euskaltel-Euskadi, Movistar en Bahrain Merida, maar besloot eind 2018 over te stappen naar het Kazachse Astana.

Dit artikel delen:

5 Reacties

LB108 29 juni 2020 om 10:19

“In de Tour de France zal Izagirre het vuile werk moeten opknappen voor kopman Miguel Ángel López.”

Dit klinkt wel heel dramatisch…

Natte spons 29 juni 2020 om 10:34

Het is ook best een ondergewaardeerde renner. Andere renners die Top 10-20 kunnen halen krijgen veel meer credit.

Panache 29 juni 2020 om 13:03

En Astana is typisch zo’n team dat dagelijks mensen in de aanval stuurt, ook als hun kopman kort staat in het klassement. In een knechtenrol kan je gewoon een rit winnen bij Astana.

harryjohan71 29 juni 2020 om 13:09

Ook bij anderen ploegen kun je in één knechtenrol winnen. Dat is niet typisch Astana.

Thoin 29 juni 2020 om 13:52

Ik snap Panache zijn insteek wel.
Astana’s tactiek is vaak gewoon aanvallen en zien waar je uitkomt, kan je op het einde de kopman nog bijstaan? Ideaal, maar als je de rit kan winnen alles op de ritzege.
Bij andere ploegen is het vaker, wij schuiven iemand mee, rustig niet teveel energie verspillen want de kopman komt nog en moest alles goed vallen eventueel meedoen voor de ritzege.

Headlines

Materiaalzone

Populair