Internationale waardering voor actie van Romain Bardet tijdens ‘LBL’

vrijdag 6 mei 2022 om 12:21
Internationale waardering voor actie van Romain Bardet tijdens ‘LBL’

foto: Team DSM | Patrick Brunt

Romain Bardet heeft voor de start van de Giro d’Italia een trofee gekregen voor zijn actie in Luik-Bastenaken-Luik. De Fransman sprong zijn landgenoot Julian Alaphilippe ten hulp, die zwaar ten val was gekomen. Bardet heeft nu, voor dat gebaar, een Special Fair Play Act Diploma gekregen.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Het Special Fair Play Act Diploma is een certificaat dat wordt uitgereikt door de CIFP, ofwel het Comité International pour le Fair Play. Het CIFP is zelf opgericht door leden van Unesco in 1963. Het diploma wordt binnen de sportwereld uitgereikt om bepaalde acties en gebaren van atleten te erkennen die zich sportief opstelden.

Bardet kreeg het diploma, en de bijhorende trofee, in handen op het startpodium van de Giro d’Italia in Hongarije. “Respect, integriteit en zorg dragen voor anderen. Dat zijn de drie waardes die Romain Bardet ten harte nam tijdens de meest recente Luik-Bastenaken-Luik. We zijn ontzettend trots dat Romain deze erkenning heeft gekregen”, aldus Team DSM op Twitter.

foto: Maxim Horssels

Dit artikel delen:

6 Reacties

chasse patat 6 mei 2022 om 12:23

Mooi dat daar ook waardering voor wordt uitgesproken.

re-cycle 6 mei 2022 om 12:26

sinds er geen chemie meer is bij DSM en ze zich richten op o.a gezondheid kunnen we wellicht vaker een dergelijke sponsorgerelateerde actie verwachten van haar renners?

Vinokourov90 6 mei 2022 om 12:40

Doe normaal hoor

Maillot à Pois 6 mei 2022 om 12:49

ja, Bardet dacht vast aan de sponsor toen ie Flip daar zag liggen

re-cycle 6 mei 2022 om 13:05

menselijk en pr technisch gezien prima actie. vraagt meer navolging wat mij betreft. Een ander helpen behoort de norm te zijn dus normaal.

Anton van Valouwe 6 mei 2022 om 15:58

Als je in een vlek wrijft, wordt die steeds groter hoor….

Headlines

Materiaalzone