Intermarché-Wanty-Gobert aast op samenwerking met Axel Merckx’ Hagens Berman Axeon

woensdag 1 juni 2022 om 09:03
Intermarché-Wanty-Gobert aast op samenwerking met Axel Merckx’ Hagens Berman Axeon

foto: Cor Vos

Intermarché-Wanty-Gobert wil graag samenwerken met Hagens Berman Axeon. De Belgische formatie, die tot nog toe een uiterst succesvol 2022 kent, sprak al meerdere malen met Axel Merckx, de grote baas van de Amerikaanse opleidingsploeg. Diezelfde Merckx is door Intermarché-Wanty-Gobert ook gevraagd om ploegleider te worden bij het WorldTour-team.

“Dat klopt”, bevestigt Merckx aan Het Nieuwsblad dat er gesprekken zijn geweest over een eventuele samenwerking tussen de twee ploegen. “Maar er is nog geen akkoord. We zaten al een paar keer aan tafel en ze dringen aan om er iets van te maken. Zij zouden jonge renners bij ons kunnen plaatsen om ervaring op te doen, vooraleer ze klaar zijn om in de WorldTour te rijden. En omgekeerd kunnen mijn renners naar ginder trekken als ze er klaar voor zijn. Zoals Dries De Pooter, die heeft bij Intermarché getekend voor volgend jaar. Voor ploegen die zelf geen opleidingsteam hebben, zijn we zeer interessant.”

Zoals gezegd, werd Merckx ook gevraagd om ploegleider te worden bij Intermarché-Wanty Gobert. “Ja, maar dat kan alleen als beide ploegen samensmelten en dat zie ik nog zo snel niet gebeuren. Ik wil dat mijn ploeg onafhankelijk blijft bestaan, ik hou met hart en ziel van dit team. Ik blijf dan ook verder werken hoe ik bezig ben. Maar samenwerken kan zeker als we er beiden iets aan hebben.”

Hagens Berman Axeon is op dit moment een continentale ploeg. In 2018 en 2019 reed het team op ProContinental-niveau, maar nadien deed het een stapje terug. In het verleden kwamen onder anderen Jasper Stuyven, Jasper Philipsen, Tao Geoghegan Hart en João Almeida uit voor de ploeg van Axel Merckx.

Dit artikel delen:

4 Reacties

AWestie 1 juni 2022 om 09:13

Edit redactie: dankje, het is aangepast!

de adelaar 1 juni 2022 om 09:43

Als het belang van Merckx ook in ere wordt gehouden en hij grote mate van zelfstandigheid houd , is het een interessant project , maar ik ben van mening net als Merckx dat zijn ploeg een zelfstandig opleidingsplan moet blijven met eigen programma’s , dat IWGM dan door ondersteuning kans heeft op 1 e keuze is niet vreemd, maar de wens van renner en het belang van de opleidingsploeg en het voortbestaan( lees financiën) moet hand in hand gaan

Peetvader 1 juni 2022 om 09:56

Zou voor IWG natuurlijk top zijn, als je ziet welke renners hier al uit voort gekomen zijn.

Steven_E 1 juni 2022 om 10:33

In het verleden wel, maar op deze manier is de toekomst van de ploeg onzeker. Vele teams hebben een eigen development team uit de grond gestampt en andere leggen de beloftes gewoon vast in hun WT-team. Dat is voor vele juniors een aanlokkelijkere toekomst dan bij een onafhankelijk continentaal team terecht te komen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone