Intermarché-Circus-Wanty verlaat ook Ronde van Zwitserland
foto: Cor Vos
zaterdag 17 juni 2023 om 10:27

Intermarché-Circus-Wanty verlaat ook Ronde van Zwitserland

Na Bahrain Victorious en Tudor Pro Cycling is er met Intermarché-Circus-Wanty een derde ploeg die vandaag niet aan de start zal verschijnen van de voorlaatste etappe van de Ronde van Zwitserland.

“Na overleg met de renners en stafleden hebben we beslist om ons terug te trekken”, laat de Belgische ploeg weten via social media. “Het welzijn van onze renners staat voorop. Al onze gedachten gaan uit naar de familie, vrienden en teamgenoten van Gino.”

De Ronde van Zwitserland 2023 krijgt dit weekend een vervolg, maar dan wel zonder de renners van Bahrain Victorious, Tudor Pro Cycling en Intermarché-Circus-Wanty. Na overleg met onder meer de CPA en de UCI, heeft de organisatie vrijdagavond besloten de koers voort te zetten.

Voor de etappe van vandaag zijn er wel een paar aanpassingen. De slotetappe op zondag (een individuele tijdrit over 26 kilometer) zal onder normale omstandigheden plaatsvinden.

Uitvallers

Etappe 2
Etappe 4
Etappe 5
Etappe 7

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
17 juni 2023 11:31
Volgens mij gaat het vooral om respect voor de renners als zij op dit moment even niet in staat zijn om te koersen dan lijkt het me volkomen logisch dat ze niet gedwongen worden, want dat gaat en geen resultaat opleveren en kan leiden tot valpartijen door gebrek aan concentratie. Goed luisteren naar renners dat is professioneel.
17 juni 2023 11:14
@skylimit, geen empatisch vermogen hebben kan heerlijk zijn. Geen zorgen hoeven maken om andete mensen, maar is niet voor iedereen eeggelegd. Ze zijn een collegarenner verloren. De ene kende hem missvhien beyer dan een ander, maar blijft een collega.
17 juni 2023 11:41
Ik denk zelf dat Skylimit gewoon gestoord is. Het is helemaal prima als je denkt dat de koers verder zou moeten gaan en het is ook prima dat sommige teams de wedstrijd af willen maken. Zij het uit teambelang of om Gino Mäder te eren. Het is echter wel heel raar om teams/renners die te aangeslagen zijn door de dood van een collega wielrenner een gebrek aan professionaliteit te verwijten. Los van het gebrek aan enig empathisch vermogen hebben, klinkt het wel heel wereldvreemd.
17 juni 2023 12:05
"Het is de wens van Mäders ouders om de koers af te maken"... Geen empathisch vermogen ? Voor al die reageerders hierboven, die het hebben over respect naar de renners toe. Hoeveel respect kan je als ploeg tonen door te besluiten uit de koers te stappen ? Ik snap dat er emoties zijn bij renners en het gevoel om even helemaal te verdwijnen, maar de wens van de ouders respecteren sla ik toch hoger aan.
Je eigen emoties zou je daarvoor eventjes een paar dagen "dienen" te parkeren.
  Nee hoor. Je zegt het zelf 'begrijpen'. Dit gaat niet om begrijpen. Dit gaat om voelen.
  17 juni 2023 14:48
  @Skylimit,
  Denk je dat de ouders ook maar enig onbegrip hebben voor de renners die NIET meer opstappen vandaag? Dat de ouders net als jij gaan orakelen over disrespect bij het niet starten?

  Ik denk dat de ouders vooral niet willen dat de koers wordt gestopt. Maar dat ze er geen enkel probleem mee hebben als individuele renners of teams een ander besluit nemen. En het volste respect hebben voor dat besluit. Net als dat ook diegenen die stoppen het volste respect hebben voor de wens van de ouders om de koers niet te stoppen.

  Maar he, dat zijn slechts mijn 50 cent.
17 juni 2023 11:19
@katerkop het zijn professionele ploegen, dus ondanks de emoties die ze gisteren al ten dele hebben kunnen laten bezinken, mag je toch een professionele instelling verwachten. Als de organisatie in overleg heeft besloten de ronde voor te zetten dan getuigt het gewoon van geen respect om desondanks toch uit de ronde te stappen.
  17 juni 2023 11:26
  Wat is in jouw ogen een "professionele instelling"? NIET ZEIKEN, BEK HOUDEN EN TRAPPEN MET DIE FIETS???

  Ik snap niet wat daar professioneel aan is. Professioneel is volgens mij je personeel (de renners) diep in hun ogen aan kijken en samen bepalen of je na zo'n gebeurtenis in staat bent om dit gevaarlijke werk op een verantwoorde manier te doen.

  Blijkbaar hebben deze ploegen heel professioneel besloten dat het beter is om hun medewerkers vandaag niet de weg op te sturen....
  17 juni 2023 11:29
  Die interviewer van Ide Schelling was ook ‘professioneel’. Dat mag, maar er zijn meer manieren om met dingen om te gaan.
  17 juni 2023 15:37
  @skylimit zeker zijn het professionals maar bovenal zijn het mensen en die hebben gevoelens. Die emoties kunnen bij iedereen anders zijn. Ik vind dat we dat moeten respecteren
17 juni 2023 10:55
"Het welzijn van onze renners staat voorop". Hoe meer cliche kan je het verwoorden.
Vind het logisch dat Bahrein zich terug getrokken heeft, ook al zou misschien in de geest van Gino Mader, "ride for Gino" een afweging hebben kunnen zijn. Bahrein zal waarschijnlijk wel hierover contact gehad hebben met de nabestaanden van Mader.
Van andere ploegen Tudor en nu Wanty vind ik het van geen respect getuigen na de organisatie toe.
  17 juni 2023 11:02
  @Skylimit Tudor is een Zwitserse ploeg met 4 renners uit Zwitserland die rijden in Tour de Suisse. Daarnaast verwacht ik dat de ze ook veel Zwitsers in de begeleiding hebben. De kans is dan ook groot dat veel renners en begeleiders Mader al heel lang en goed kennen. Ik kan het uit de race stappen van Tudor dan ook volledig begrijpen en echt niet als disrespect naar de organisatie zien
  17 juni 2023 11:03
  @skylimit. Als de renners van de ploeg hun hoofd er niet bij kunnen houden is het volkomen logisch dat er niet gekoerst wordt. Moet je je voorstellen wat er mis kan gaan als renners in het peloton niet alert zijn hierdoor. Dat brengt alleen maar meer ellende met zich mee. Een beetje een stompzinnige reactie moet ik zeggen.
  17 juni 2023 11:08
  @skylimit, toon respect voor de emoties van renners en ploegen en oordeel niet
  17 juni 2023 11:23
  Als jij net een collega verloren hebt, ga je dan de dag erna weer gewoon aan het werk alsof er niets is gebeurd? Een collega die gestorven is op een plek waar je zelf ook langs bent gefietst, bijna op exact dezelfde manier als Mader? En waarbij je vandaag eigenlijk weer het zelfde moet doen als je eergisteren deed.

  Ik niet: sterker nog, ik zou geen enkele behoefte meer hebben om de ronde nog af te maken. Het zou me niet boeien wie er wint, wie er verliest, hoeveel watt ik heb getrapt. Ik zou naar huis willen.

  Dat heeft niks te maken met disrespect voor de koers. En eerlijk gezegd denk ik dat de organisatie van de RvZwitserland daar alle begrip voor kan opbrengen. Enkel Skylimit blijkbaar niet...
  17 juni 2023 11:44
  @skylimit man man man, ga jij je maar even bezinnen en je mening overdenken
  Ik denk dat een mening van ons, hier in deze behoorlijk irrelevant is.
  17 juni 2023 13:27
  Marcel Sieberg is DS van Tudor, oud ploeggenoot van Mäder. Was gister kapot bij de Bahrain medewerkers. Wellicht dat een aantal Zwitserse renners en stafleden hem ook kennen.
  Elke keuze is gerechtvaardigheid met dit soort dingen.

  Onbegrijpelijke reactie van je.

Reacties zijn gesloten.