INEOS wil wielertalent in Afrika opleiden en start Cycling Academy in Kenia

woensdag 22 juni 2022 om 12:02
INEOS wil wielertalent in Afrika opleiden en start Cycling Academy in Kenia

foto: INEOS

In samenwerking met Olympisch kampioen Eliud Kipchoge en INEOS Grenadiers is INEOS een Cycling Academy gestart in Kenia om nieuw wielertalent op te leiden. De Nederlander Valentijn Trouw zal aan het hoofd staan van de INEOS Eliud Kipchoge Cycling Academy, zoals deze officieel gaat heten. 

In een persbericht geeft Dave Brailsford aan dat de Cycling Academy een belangrijke ontwikkeling voor de mondiale wielersport is. “Een ontwikkeling die de potentie heeft om blijvend renners uit Afrika op te leiden. We weten allemaal dat het talent hier zit.  We hebben het dit jaar al met Biniam Girmay gezien en hier in Kaptagat heb ik al veel inspirerende atleten mogen ontmoeten. Hun toewijding en passie past precies binnen de visie van de INEOS Grenadiers.”

Dat Kipchoge bij dit project wordt betrokken, is nog niet zo gek. In Kaptagat zit al een Academy voor opkomend hardlooptalent waarbij Kipchoge nauw wordt betrokken. Trouw is hier ook al werkzaam voor.

“We werken hier met de beste Oost-Afrikaanse hardlopers van de afgelopen dertig jaar en ik denk dat de exceptionele duursporters die hier leven de perfecte trainingsomgeving vinden in Kaptagat”, aldus Trouw.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Mystery Rider 22 juni 2022 om 12:18

Aaah, Froompie hoeft zijn contract bij Israel niet te verlengen en kan een management rol opnemen in de cycling academy van Ineos in Kenya – TOF!

Samen met Cav om de sprint talenten op te leiden!

Quincy Adams (aka voorwiel) 22 juni 2022 om 13:13

Ik zie dat froome inderdaad wel doen..!

thomasjaarsma 22 juni 2022 om 16:58

froome heeft nog niks gedaan voor kenya. en zal dat ook niet doen

Mark 22 juni 2022 om 12:44

In de Tourwinnaar van 2030 wordt al in geïnvesteerd.

lodjan 22 juni 2022 om 13:40

Dit training centre wordt al gebruikt door de Kenyan Riders met oa Salim Kipkemboi (team Bike Aid) en Charles Kagimu (team Protouch). Ze krijgen trainingsadviezen van Louis Delahaye.
Helaas hebben beide heren nog niet veel koersen kunnen rijden dit jaar. Als Afrikaan kom je om verschillende redenen niet aan de bak (visa issues, corrupte nationale federatie, team krijgt geen uitnodigingen, etc). Er worden niet eens nationale kampioenschappen georganiseerd door de federaties in Kenia en Oeganda.

Dikke Vrouw 22 juni 2022 om 14:07

Klinkt als een puinhoop dit wordt m niet

lodjan 22 juni 2022 om 15:40

Het is wel een goed initiatief.

Vierkante Wielen 4 juli 2022 om 14:24

Eigenlijk gek dat er nog geen echt talent vanuit Kenia is doorgebroken. Duursporters pur sang gezien de marathoncapaciteiten in het land.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone