INEOS-ploegleider Cummings: “Ik zie veel mogelijkheden voor ons in de Tour”

maandag 31 oktober 2022 om 18:39
INEOS-ploegleider Cummings: “Ik zie veel mogelijkheden voor ons in de Tour”

Zien we Egan Bernal volgend jaar weer op zijn oude niveau? - foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers zwaaide jarenlang de scepter in de Tour de France, maar inmiddels is de Britse sterrenformatie voorbijgestreefd door UAE Emirates en Jumbo-Visma. Ook voor volgend jaar heeft INEOS Grenadiers niet meteen de grote Tourfavoriet in huis, maar toch gaat de formatie in 2023 weer voor de eindzege.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Dat laat oud-renner Steve Cummings, die tegenwoordig ploegleider is bij INEOS Grenadiers, weten in gesprek met Velonews. “We willen racen en winnen. Ik zie ook veel mogelijkheden voor ons in de komende Tour, maar we moeten natuurlijk afwachten wat het verschil zal zijn met de andere favorieten. We zullen hard moeten werken om dat gat te dichten. Ook als we niet kunnen meedoen voor eindwinst, moeten we tot het einde strijden voor een goed klassement.”

Cummings heeft vertrouwen in de selectie voor komend seizoen. “We hebben renners binnen onze ploeg die in staat zijn om de uitdaging aan te gaan. Op basis van de beschikbare data weten we dat enkele renners niet heel ver afzitten van het niveau van Jonas Vingegaard en Tadej Pogačar. Dani (Daniel Felipe Martínez, red.), Egan (Bernal, red.) en ook Carlos Rodríguez zijn betrouwbare kopmannen, maar misschien is er ook wel een jonge renner die een grote stap kan maken.”

De factor-Bernal
Op papier lijkt Egan Bernal de voornaamste uitdager van Vingegaard en Pogačar, maar de Colombiaan is zeker nog niet de oude na zijn zware valpartij op training en een lange revalidatieperiode. Cummings: “Het zou echt fantastisch zijn mocht Egan in zijn best mogelijke vorm kunnen aantreden in de Tour. We weten alleen nog niet of dat lukt. Hij ligt momenteel voor op schema, maar er is nog een lange weg te gaan en er zijn nog altijd enkele vragen. Op papier is het een geweldige Tour voor Egan, maar we willen hem ook niet met te veel druk opzadelen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

hjjanssen1973 31 oktober 2022 om 20:38

Ik vrees een beetje voor het lot van Bernal… hopelijk heb ik ongelijk.

1
PietFriet 31 oktober 2022 om 21:22

Ik krijg ook een beetje zo’n Gesink post-bovenbeenbreuk gevoel bij Bernal (al was Bernal wel een stapje verder dan Gesink.

1
Luca Quasi 31 oktober 2022 om 18:52

En wie zou die jonge renner dan zijn?

0
josi 31 oktober 2022 om 19:32

Ik vermoed dat hij Pidcock in gedachten heeft.

1
Promiz Rigloc 31 oktober 2022 om 23:01

Genoeg talentvolle jongeren binnen het team die de stap kunnen maken om in de toekomst hoge ogen te gooien in het ronde werk. Al wordt het van enkelen misschien nog niet verwacht.

Zelf ben ik erg onder de indruk van Luke Plapp. Ik zie in hem iemand die binnen drie jaar podium zou kunnen rijden. Maar de ploeg heeft met Sheffield, Pidcock, Arensman, Rodriguez en Tulett nog wel wat behoorlijk jong volk in huis.

1
Jean Dumas 4 november 2022 om 10:06

Pidcock verwacht ik al snel bij de top.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone