INEOS Grenadiers-renners reageren op verlies Carapaz: “We wilden Jai lossen”
foto: Cor Vos
zondag 29 mei 2022 om 12:00

INEOS Grenadiers-renners reageren op verlies Carapaz: “We wilden Jai lossen”

Tot gisteren wist Richard Carapaz alle aanvallen van Jai Hindley af te slaan, maar op de Passo Fedeia brak de Ecuadoriaan dan toch. De twintigste etappe ging voor INEOS Grenadiers dus niet zoals gepland. “Ik dacht eigenlijk dat de dag goed verliep”, zegt Pavel Sivakov, de meesterknecht van Carapaz in deze ronde, tegen Cyclingnews.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We wilden Jai (Hindley, red.) lossen, we wisten dat de hoogte in het voordeel van Richard kon spelen. Maar ik denk dat we het resultaat moeten accepteren”, aldus Sivakov, die op de slotklim lange tijd het tempo bepaalde voor zijn kopman. “Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. We hebben alles geprobeerd, dat is het. Dat is sport. Mijn felicitaties aan Jai.”

Ben Swift stemt daar mee in. “Dat is wielrennen. Richie is een vechter en ik weet zeker dat hij alles gegeven heeft”, stelt de 34-jarige kampioen van Groot-Brittannië. “Het is een vreemde Giro geweest. Veel aankomsten waren niet bergop, terwijl het vandaag een rechtstreeks duel was, man tegen man. Het is interessant dat het op de allerlaatste klim aankwam. Er is niets anders te zeggen dan: ‘Chapeau, Jai’.”

Tulett: “We zijn strijdend ten onder gegaan”
Ook de 20-jarige Ben Tulett reageerde na afloop op het verlies van Carapaz. “Je kan niet meer doen dan dat je kan. We zijn allemaal trots op hem, met welk resultaat dan ook. Het was een heel zware etappe na twintig dagen koers. We deden ons best, dat is alles wat je kan doen. We kunnen trots zijn op onze prestatie. We gaven allemaal alles. Richie is zo inspirerend en we zijn strijdend ten onder gegaan.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
29 mei 2022 12:12
Klinkt allemaal heel sportief.
29 mei 2022 12:44
En hebben vervolgens Carapaz zelf gelost!
29 mei 2022 13:49
Sivakov gaat zich natuurlijk niet afbeulen als Carapaz niet aangeeft dat hij zich goed voelt. Als dan uiteindelijk blijkt dat je toch niet zó goed bent, ziet dit er knullig uit, maar dit gebeurt heel vaak, vrij logisch ook.
    29 mei 2022 14:23
    Eens. Heel vaak worden ploegen afgeschoten omdat ze initiatief nemen waarna op de slotklim uiteindelijk blijkt dat hun kopman toch niet zo goed is. Heb ik het altijd wat lastig mee. Als je alleen initiatief mag nemen als je 100% zeker bent dat je kopman iedereen los gaat rijden, dan wordt het maar een saaie boel.
    29 mei 2022 15:02
    Precies dat, ja. Al te vaak wordt gedacht dat wielrennen een computerspel is, blijkbaar.

Reacties zijn gesloten.