INEOS Grenadiers met Van Baarle en Pidcock naar Ronde van Vlaanderen

donderdag 1 april 2021 om 18:47
INEOS Grenadiers met Van Baarle en Pidcock naar Ronde van Vlaanderen

Dylan van Baarle - foto: Cor Vos

Dylan van Baarle en Tom Pidcock zijn de meest in het oog springende namen, als we kijken naar de selectie van INEOS Grenadiers voor de Ronde van Vlaanderen. Van Baarle is, zeker na zijn zege in Dwars door Vlaanderen, een man om in de gaten te houden.

De 28-jarige Van Baarle boekte woensdag de grootste overwinning uit zijn carrière, door na een solo van goed vijftig kilometer als eerste over de streep te komen in Dwars door Vlaanderen. De hardrijder maakte eerder al indruk in de E3 Saxo Bank Classic (zevende) en Gent-Wevelgem. In die laatste koers finishte hij als achtste, na een sterke finale.

“Ik denk dat ik het afgelopen weekend heb laten zien dat ik goed in vorm was en dat die ereplaatsen van de afgelopen jaren niet zomaar uit de lucht zijn komen vallen. Dit is alleen maar een bevestiging dat ik op de goede weg ben”, reageerde Van Baarle, voor komende zondag ook een van de (schaduw)favorieten, na zijn overwinning in Waregem.

Tom Pidcock – foto: Cor Vos

Michal Kwiatkowski
Van Baarle kan in de finale van Vlaanderens Mooiste wellicht rekenen op steun van Tom Pidcock. De jonge Brit begon spetterend aan zijn eerste voorjaar bij de grote jongens, maar is de laatste koersen wat minder op dreef. Owain Doull, Michał Gołaś, Ethan Hayter, Luke Rowe (in 2016 nog vijfde in de Ronde van Vlaanderen) en Leonardo Basso zijn er zondag ook bij.

De Britse formatie kan op zondag 4 april niet rekenen op Michal Kwiatkowski. De Pool brak een maand geleden een rib tijdens de Trofeo Laigueglia, maar reed ondanks zijn blessure Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Kwiatkowski besloot na de diagnose een rustperiode in te lassen en is er dit jaar niet bij in Vlaanderen.

Selectie flag-gb INEOS Grenadiers voor Ronde van Vlaanderen (4 april)
flag-it Leonardo Basso
flag-gb Owain Doull
flag-pl Michał Gołaś
flag-gb Ethan Hayter
flag-gb Tom Pidcock
flag-gb Luke Rowe
flag-nl Dylan van Baarle

Dit artikel delen:

7 Reacties

jappe666 1 april 2021 om 18:56

Geen Kwiatkowski dus.
Had een belangrijke bliksemafleider/knecht voor Van Baarle kunnen zijn, al is zijn verleden in de RvV ook niet schitterend.
Vrees voor Van Baarle dat hij snel geïsoleerd zal zitten.

Romāns Vainšteins 1 april 2021 om 19:00

Op zich een goede ploeg om van Baarle de finale in te loodsen., en de Ineos gasten kunnen sowieso wel goed als team opereren. Dat snel geïsoleerd raken met Pidcock, Rowe, Hayter er bij vrees ik niet zo voor, ik gok dat ze er 1 ook in de vlucht sturen van deze.

jappe666 2 april 2021 om 10:55

Ik vrees dat het toch vooral van Rowe zal moeten komen in het laatste anderhalf uur.
Pidcock stuitert alle kanten op op die kasseiheuvels en dat in combinatie met de extra energie die je kwijt bent door de nervositeit van de Ronde, lijkt me dat wat teveel van het goede voor zo’n jonkie, hoe talentvol ook.
Hayter wordt een erg goede, maar is door zijn leeftijd volgens mij voorlopig beperkt tot koersen van 200km, vanaf het daarboven ging waren zijn resultaten steeds een stuk minder.

S. Morgenstern 1 april 2021 om 19:06

Alle ballen op Dylan natuurlijk! Zou goed zijn om iemand in een anticipatie mee te hebben, dan kunnen ze wellicht nog iets betekenen in het laatste uur. Hayter daar denk de beste man voor op het moment, hoewel je met Pidcock misschien nog voor een ‘maar ik heb er iemand voor zitten’-argument zou kunnen zorgen. Rowe perfect om hem tot de tweede keer Kwaremont door de dag te loodsen.

Hoop op een mooie dag! Mocht het geen ultieme verrassing worden van Kung, Benoot of Vanmarcke, dan hoop ik op Van Baarle.

Titaantje 1 april 2021 om 19:26

Pidcock toch sterk aan het seizoen begonnen maar wat snel uitgeblust (netals Ballerini). Voor Van Baarle is het voor het eerst in vier jaar volgens mij dat hij zonder blessureleed een heel voorseizoen heeft kunnen draaien en het ziet er allemaal erg goed uit. Ondanks dat hij in GW de sslag mistte oogde hij enorm sterk. De Ronde ligt hem erg goed en ik reken op een top 5 notering.

blix 2 april 2021 om 10:09

Het kereltje is ook nog maar 21 jaar. En je mag ook niet vergeten dat van de 9 koersdagen die hij dit jaar al in het shirt van INEOS heeft, er 6 dagen (semi-)klassiekers op het programma stonden: Omloop, K-B-K, Strade, Milaan-San Remo, E3 en Dwars door Vlaanderen.

Bazzz 1 april 2021 om 20:11

Dylan doet het wel erg goed, mooi om te zien.
Zou Moscon nog in de ardennenklassiekers te zien zijn?

Headlines

Materiaalzone

Populair