INEOS Grenadiers met sterrenploeg naar Ster van Bessèges

maandag 1 februari 2021 om 19:11
INEOS Grenadiers met sterrenploeg naar Ster van Bessèges

foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers start woensdag met een sterrenteam in de Ster van Bessèges. Naast voormalig Tour de France-winnaars Egan Bernal en Geraint Thomas staat ook wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna aan het vertrek.

Voor Bernal wordt het zijn eerste wedstrijd sinds de Tour de France van afgelopen jaar, toen hij opgaf met een rugblessure. Inmiddels is de Colombiaanse klimmer alweer hersteld en in opbouw. Naast Bernal, Thomas en Ganna doen ook Owain Doull, Ethan Hayter, Michal Kwiatkowski en Salvatore Puccio mee.

Aanvankelijk stonden Dylan van Baarle en Eddie Dunbar op de voorlopige startlijst, maar door de afgelasting van wedstrijden is binnen de Britse WorldTour-ploeg wat geschoven in het programma.

De Ster van Bessèges (3-7 februari) is door de afgelasting van de Ronde van Valencia, de Ruta del Sol en de Volta ao Algarve de eerste ‘grote’ rittenkoers van het Europese seizoen. Er staan elf WorldTour-teams aan de start. Lees hier de voorbeschouwing op de Franse rittenkoers.

Selectie INEOS Grenadiers voor de Ster van Bessèges 2021 (3-7 februari)
flag-co Egan Bernal
flag-gb Owain Doull
flag-it Filippo Ganna
flag-gb Ethan Hayter
flag-pl Michal Kwiatkowski
flag-it Salvatore Puccio
flag-gb Geraint Thomas

Dit artikel delen:

4 Reacties

lo squalo dello Stretto 1 februari 2021 om 20:30

Los Galacticos

Bummetje 1 februari 2021 om 21:00

De tekst in het twitterbericht is veelzeggend: “let’s have some fun”. Benieuwd of Brailsford woord houdt en Ineos dit jaar echt gaat koersen zoals in afgelopen Giro.

IlPirata 1 februari 2021 om 22:11

Money rules the world, hopefully not in cycling this year.

Jotto-Lumbo 2 februari 2021 om 08:15

Copy paste titel voor rest van het jaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair