Indrukwekkende solo levert Rubén Plaza eindzege op in Castilla y Leon

Indrukwekkende solo levert Rubén Plaza eindzege op in Castilla y Leon

foto: Sirotti (archief)

zondag 22 april 2018 om 14:41

Rubén Plaza heeft de eindoverwinning gepakt in de Vuelta a Castilla y Leon. De 38-jarige Spanjaard van Israel Cycling Academy schoof mee in de vlucht van de dag en wist zijn medevluchters te lozen op een van de vier beklimmingen. Hij hield iedereen op ruime achterstand, waarna hij solo de slotrit op zijn naam schreef in Ávila.

De kopgroep van de dag bestond uit Lluis Más (Caja Rural-Seguros RGA), Nikolay Mihaylov (Delko Marseille Provence KTM), Rubén Plaza (Israel Cycling Academy), Robin Carpenter (Rally) en Toman Juaristi (Fundacion Euskadi). 

De ervaren Plaza koos voor de solo en reed lange tijd ruim drie minuten voor het peloton uit. In het vervolg was het wedstrijdbeeld eentonig, maar dat kwam door het ijzersterke optreden van Plaza. Zoals hij eerder al eens tentoonspreidde in de grote rondes, wist hij ook vandaag te zegevieren. Omdat hij de slotdag begon met 19 seconden achterstand op klassementsleider Carlos Barbero, wist hij en passant ook nog de eindzege op te eisen. In de rituitslag werd Eduard Prades (Euskadi-Murias) tweede, voor Barbero.

Na de ritzege van Mihkel Räim is het het tweede succes op rij voor Israel Cycling Academy in de Spaanse rittenkoers.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Jandepandaman 22 april 2018 om 14:47

Zo zei Bobbie Traksel laatst dat Plaza geen deuk in een pakje boter rijdt. Vond ik toen al onzin en dat wordt nu maar weer eens bevestigd. Geen pannenkoek deze Plaza.

0
Stenalic 22 april 2018 om 15:07

Hij kan het nog!

0
rahimns 22 april 2018 om 15:08

@Jandepandaman ergens had Traksel ook wel een punt, het was de laatste 2 jaar tot vandag ook niet heel bijzonder meer… maar misschien dat hij bij Israel Cycling Academy een nieuw fietsleven heeft ontdekt.

0
Verweggistan 22 april 2018 om 15:34

Euskadi alle dagen 2e. En nog geen zege dit seizoen.

0
123poetertjes 22 april 2018 om 15:55

Ah Plaza, onze ouwe makker. Zo onbetrouwbaar dat zelfs Vacansoleil zich er niet aan wilde branden. En toch mag ik hem wel.

0
assen 22 april 2018 om 18:08

Die ploeg gaat niet voor spek en bonen meedoen in de Giro.

0
Jean Dumas 22 april 2018 om 18:49

Geen echte aankomst bergop in deze vuelta. Typische renner voor het middengebergte rond Avila.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone