Indrukwekkende Enric Mas is Tadej Pogacar de baas in Giro dell’Emilia
foto: Cor Vos
zaterdag 1 oktober 2022 om 16:20

Indrukwekkende Enric Mas is Tadej Pogacar de baas in Giro dell’Emilia

Enric Mas heeft de Giro dell’Emilia op zijn naam geschreven. Op de laatste beklimming van de San Luca besliste hij de wedstrijd door weg te rijden uit een elitegroep van vijf. Hij rekende zodoende af met Tadej Pogacar en Domenico Pozzovivo.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De vlucht van de dag in de Giro dell’Emilia bestond uit Geoffrey Bouchard, Jacopo Guarnieri, Kobe Goossens, Johan Meens en Rick Pluimers. Zij kregen meer dan zeven minuten voorsprong. Samen kwamen ze over de Ca’ Bortolani (5,4 km aan 6,3%), maar op de Medelana (5,1 km aan 10,1%) spatte de kopgroep uiteen. Bouchard en Goossens bleven vooraan over en begonnen samen aan de finale in Bologna, waar ze vijf keer de mythische San Luca (2,1 km aan 10%) moesten bedwingen. Op deze helling lag ook de finish.

Met nog zo’n 35 kilometer te gaan kwam er een tegenaanval vanuit het peloton. Jan Bakelants, winnaar van de Giro dell’Emilia in 2015, trok op een stukje vals plat door en ging in zijn eentje op jacht naar Bouchard en zijn ploeggenoot Goossens. Eenmaal op de San Luca, zag Bakelants Rémy Rochas echter voorbij vliegen. Maar ook de Fransman zou de kop van de koers nooit zien, want hij kreeg materiaalpech op de beklimming en kwam zo te voet te staan. Aldus lag Goossens met nog drie rondes te gaan alleen op kop. Hij had Bouchard namelijk over boord gegooid.

Pogacar wacht niet tot slotklim
Het was voor Goossens evenwel uitstel van executie, want UAE Emirates hield het tempo zeer strak in het peloton. In dienst van Tadej Pogacar – de topfavoriet voor de zege – zorgden zij ervoor dat iedereen gegrepen was voordat begonnen werd aan de laatste twee rondes. De grote mannen mochten het nu uit gaan maken. En op de voorlaatste beklimming begonnen ze er al aan, want Pogacar zelf besloot door te trekken.

Mas is op weg naar de zege – foto: Cor Vos

Enkel Enric Mas kon de tweevoudig Tourwinnaar bijbenen. Sterker nog, hij leek op zijn beurt Pogacar pijn te doen, want de Sloveen moest richting de top een gaatje laten. Toch begonnen de twee samen aan de afdaling richting de laatste keer San Luca. Achter hen ontstond een groepje van drie met Rigoberto Urán, Domenico Pozzovivo en Mas’ ploeggenoot Alejandro Valverde. Het trio wist voor de voet terug te keren bij het duo vooraan, waarna Valverde zich opofferde voor Mas.

Mas lost Pogacar
Dat was niet voor niets, want al in het eerste deel van de San Luca plaatste Mas een splijtende demarrage en liet hij de rest achter. Ook Pogacar moest passen. De kopman van UAE Emirates bleef bij Pozzovivo, met wie hij moest strijden om de tweede plek. Mas reed namelijk naar de zege. Achter hem pakte Pogacar nog wel de tweede plek, Pozzovivo werd derde.

 
75 Reacties
Sorteer op:
1 oktober 2022 18:21
We mogen niet vergeten dat Pogacar zes dagen geleden het WK reed aan de andere kant van de wereld. Volgende zaterdag in Lombardije zal Tadej er wel staan en krijgen we mogelijk een strijd tussen de eerste twee van de Tour. Met Enric en Julian erbij kan het spannend worden.
  En dat het verder gaat om drie masters en niet al te veel grote namen. Winnen is winnen, zeker voor een niet-winnaar, maar maak het niet groter dan het is.
  1 oktober 2022 20:12
  Genoeg grote namen aanwezig, maar die gaven niet thuis. Vlasov, de Yates broers, Alaphilippe, Woods, Teuns, het zijn in principe wereldtoppers in dit werk.
1 oktober 2022 16:26
Prachtige koers! Jammer dat ik het slechts via een illegale stream (want dat is het, Promiz) kon volgen. En eerlijk is eerlijk: het plaatst wat mij betreft de Vuelta overwinning van onze grote vriend in een ander perspectief. Niet zoiets van: ach, het is maar Mas…
  1 oktober 2022 16:29
  Laat ze maar zeggen. Waardes/wattages mogen dan saai zijn, ze zeggen wel iets natuurijk. En die waardes lagen erg hoog in de Vuelta, en konden de vergelijking met de Tour makkelijk doorstaan. Mas laat dat hier ook nog even zien.
  1 oktober 2022 16:33
  Uiteraard illegaal ja, 't waren gewoon de beelden van de RAI, die je op de site zelf slechts mag bekijken van binnen Italië.
  1 oktober 2022 16:34
  Was met een VPN te bekijken via de stream van RAI
  1 oktober 2022 16:42
  Dat is sowieso veiliger, maar de vraag is of via een VPN doen alsof je in Italië bent wel legaal is? Open vraag hoor
  1 oktober 2022 17:06
  VPN is wettelijk toegestaan, geo-blocking zit wat dat betreft meer op het randje. Foei RAI.
  1 oktober 2022 17:33
  Mas was gewoon beresterk in de Vuelta en hij heeft die vorm nog blijkbaar mee. Voor Pogacar is deze periode best wel belangrijk met de Worlds en straks Lombardije. Ook al in Canada gemerkt dat hij in vorm is.
  1 oktober 2022 17:57
  Mas behoort gewoon bij de top inmiddels, verder verdienen jullie allemaal billenkoek met die illegale praktijken.
1 oktober 2022 17:23
En wie word er 17e? Ene thomas Gloag, met de jeugd zit het goed
  1 oktober 2022 18:10
  De 13e en 16e zijn nauwelijks paar weken ouder. Niettemin sterke prestatie bij "prof"debuut.
  1 oktober 2022 18:34
  Gloag beste Jumbo renner volgens mij in de uitslag. Ik denk dat ze er een hele goede renner bij hebben in de ploeg.
  1 oktober 2022 18:37
  Bora maakt een fout door Uijtdebroeks niet te laten starten. Gloag rijdt hier erg sterk, terwijl Uijtdebroeks in de TdA toch een stuk sterker was dan hem (lees: beter klom). Als je dan ziet dat er 4 man van Bora niet aankomen, en de kopman slechts 24e wordt op 3:22... Gemiste kans! Ik zie het nog gebeuren dat ze hem zullen opstellen in de Coppa Bernocchi waar hij als klimmer natuurlijk niet veel kan gaan doen.
1 oktober 2022 17:55
En wie wordt er 25e? Ene Sjoerd Bax, heeft in ieder geval zijn best gedaan, dat komt wel goed met die jongen.
  1 oktober 2022 18:10
  Die jongen is inderdaad tot veel meer in staat dan wat ie tot nu toe kunnen laten zien heeft. Wordt vervolgd...
  1 oktober 2022 18:21
  Tussen Vlasov en Eiking. Bax houdt van goed gezelschap.
  1 oktober 2022 18:31
  Prima gedaan van Bax hoor op zo'n selectief parcours. Hij heeft ook nog weinig ervaring in dit soort wedstrijden.
1 oktober 2022 16:27
Op die Pozzovivo zit nog steeds geen sleet@koers
  1 oktober 2022 16:28
  Om over de nummer vier maar te zwijgen…
  1 oktober 2022 16:29
  Idd, 42 lentes..
  1 oktober 2022 17:32
  @Alfred Issendorf Valverde kan zo nog 10 jaar mee in de WT, maar is zijn eigen keus om te stoppen. Fenomeen.
  1 oktober 2022 18:28
  Hopelijk levert dit sterke najaar de oude Pozzovivo nog een contract op ergens. Hij wordt in november 40 jaar, maar ik vind dat hij het best leuk heeft gedaan als late invaller bij Wanty. Nog top tien in de Giro ook. Ik begreep dat Wanty desondanks zijn contract niet gaat verlengen. Jammer eigenlijk wel.
1 oktober 2022 16:37
Aparte renner. De grimas op zijn gezicht wanneer Mas diep gaat is gelijk aan zijn lach wanneer hij relaxed over de streep rolt. Zo leg je zelfs Pogacar in de luren. Mooie top-10, goed om te zien dat deze mooie wedstrijd langzaam aan weer een sterk deelnemersveld aan de start heeft.
1 oktober 2022 16:21
Sterk hoor van Mas! Hij is misschien nog even sterk dan tijdens de Vuelta. Is hij de tweede beste klimmer van het moment? Deze zag Pogacar niet aankomen.
  1 oktober 2022 16:28
  Inderdaad Mas probeerde hebt al op decennia na laatste beklimming en alleen Podajgar kon met veel moeite hem volgen. De laatste 40 km gevolgd via de schotel op RAI Sport HD en een goede Kobe Goosens in de aanval.
  1 oktober 2022 16:29
  En zowaar Movistar dat het eens tactisch goed speelt! Leuk voor Mas dat het er eens uitkomt, eigenlijk is die al een heel jaar goed, maar hij is zo vaak letterlijk uitgevallen.
  1 oktober 2022 16:33
  @Mailloit a Pois alleen zo jammer dat het in de Tour niks was.
  1 oktober 2022 16:39
  @Melkzuur Vingegaard is gewoon de sterkste klimmer van het moment. Tour de France staat gewoon hoger aangeschreven dan de Vuelta. Het blijft appels met peren vergelijken, maar om op basis van deze wedstrijd Mas in 1 keer hoger in te schalen dan Pogacar en Vingegaard gaat me wel heel ver. Volgend jaar mogen Evenepoel en Mas laten zien in de Tour dat ze betere klimmers zijn dan Pogacar en Vingegaard. Dit is gewoon een moment opname. Pogacar is nu niet in goede doen.
  1 oktober 2022 16:41
  @Boomie Ja, jammer, toen zat hij duidelijk ook niet helemaal goed in zijn vel. Hopelijk nu een déclic, en het vertrouwen dat nodig is om het vaker af te maken.
  1 oktober 2022 16:41
  Uiteraard, Vingegaard is de beste klimmer. Maar Mas is misschien beter dan Pogacar momenteel, en daarmee de tweede beste? Mas was echt wel erg goed aan het klimmen in de Vuelta hoor, duidelijk beter dan Roglic.
  1 oktober 2022 18:16
  Is Mas in Australie geweest? zo niet, dan kan dat er voor een groot deel mee te maken hebben... Dubbele jetlag en decompressie bij Pogacar, daar ga je niet harder van trappen lijkt me.
  1 oktober 2022 18:22
  Vingegaard is voor mij de nr 1 klimmer van de renners die hier genoemd worden. Een Pogacar in topvorm vind ik ook beter dan Mas hoor. Roglic zou ik niet direct een mindere klimmer dan Mas noemen. Zeker niet op basis van de laatste Vuelta waar hij allesbehalve fit aan begon.
1 oktober 2022 16:29
Indrukwekkend van Mas. Pogacar moet nog iets verbeteren naar Lombardije. Met de oudjes Valverde en Pozzovivo zit het wel goed. Kan prima nog een jaar aan vast. Mooie koers btw!
1 oktober 2022 16:30
El Imbatido, plak er nog maar een jaartje aan vast.
1 oktober 2022 16:32
Onze vriend Mollard ook netjes achtste.
1 oktober 2022 16:34
Leuke finale, Mas overtuigend naar de zege. Pogacar afgetroefd maar wel zich lekker in vorm rijdend voor volgende week zaterdag. Sterke Pozzovivo ook, Fortunato heel netjes, en Valverde maakt er zo in Italië een puik afscheidstournee van.
  1 oktober 2022 16:37
  Ik denk dat het met die vorm wel snor zit (Montreal), maar dat Mas gewoon sterker is op dit moment.
1 oktober 2022 16:50
Top, Enric! Het is ‘em gegund. Toprenner! Hopelijk volgend jaar Giro/Vuelta rijden en hopelijk pakt hij ook een keer een grote ronde. Zou mooi zijn. Zal echter wel weer Tour en Vuelta worden, aangezien het parcours van de Giro (3 tijdritten) niet in zijn voordeel is.
1 oktober 2022 17:24
Mooie actie van Movistar. Ze hebben de punten weliswaar broodnodig. Helemaal aan het einde van zijn carrière werkt Valverde zowaar voor een ander.
  1 oktober 2022 23:47
  @Steve De Wolf Movistar is allang veilig. Al weken is duidelijk dat Lotto Soudal een veel te zwakke ploeg heeft om van de 19e plek af te komen. Movistar staat nu al op de 13e plek in de UCI ranking over 3 jaar.
1 oktober 2022 17:59
Dit bewijst dat Evenepoel een enorm sterke prestatie heeft neergezet. Mas heel erg goed.
1 oktober 2022 19:34
De vedetten van Israël hebben ook goed hun best gedaan om geen enkel
  1 oktober 2022 19:34
  Punt te pakken …. Enkel De Marchi komt nog redelijk binnen
  1 oktober 2022 20:07
  Ze worden veel betaald maar ik denk dat dit in muntjes gebeurt en dat ze die elke rit moeten meezeulen op de fiets
1 oktober 2022 20:16
Veel renners, waaronder beide Yates’ zijn niet gefinisht. Ik lees er niets over in het verslag en heb zelf ook niets gezien. Is er iets bijzonders gebeurd?
  1 oktober 2022 20:29
  Is elk jaar zo, komt door die lokale ronde waar ze al een paar keer langs de finish komen, dan stappen een hoop renners die niet meer mee kunnen doen voor de winst daar gewoon af.
1 oktober 2022 21:54
Julian op 10:26... :-(
1 oktober 2022 23:13
Vergeet niet dat Pogacar de UAE tour al won en tirreno. En 2de is niet slecht.
  2 oktober 2022 00:49
  Je vergeet dan nog de Strade en Montreal
  2 oktober 2022 12:32
  En 3 Tourritten, 2e in de Tour in de witte trui en nog andere mooie ereplaatsen in de monumenten Ronde van Vlaanderen en Milaan San Remo waar hij de koers maakte. Kan slechter. :) Wel minder in vergelijking met zijn Merckxiaans 2021 waarin hij de grote zeges aaneen reeg. ;) Zal erop gebrand zijn om in Lombardia alsnog af te sluiten met een topoverwinning.
2 oktober 2022 12:07
Aah, Mas wint. Dus niks gemist. Gelukkig maar. Wel jammer dat Kelderman een DNF'je had, of was 't een DNS'je? Afijn, leuk voor de verzamelaars van overbodigheden en overige voorbereidingsprullaria. Op naar de vallende bladeren om vervolgens in de modder onder te duiken.
1 oktober 2022 17:23
En wie word er 17e? Ene thomas Gloag, met de jeugd zit het goed
1 oktober 2022 17:26
Yes! Eindelijk! Het is hem zo gegund! Het is wel opvallend dat deze overwinning er nu komt net als Alejandro zijn laatste koers rijdt. Zoals altijd vraag ik me wederom af hoe het met de mental coaching van dit soort renners zit.
2 oktober 2022 10:58
Is dat niet die topklimmer die tweede eindigde in dat rondje onlangs na een nobody ? Die nu een tweederangswedstrijd wint tegen Janneke en Mieke ? Tegen twee bejaarden en een verdwaalde Sloveen die in een Frans rondje driemaal door een obscuur Nederlands ploegje weggereden werd. Niet moeilijk dat het ander ventje dan een zwak bezet Spaans rondje kan winnen. Om nadien te gaan opscheppen in een veredeld criterium in een exotische locatie. Waar dat ettertje zoals in "Gullegemkoerse ook zowaar "mocht" winnen. Vandaag geeft dat ettertje een andere performance. Een dj-optreden op de Markt van Brussel. Allen daarheen.
  2 oktober 2022 13:34
  Ben je eigenlijk nog teruggekomen op de zekerheid dat Jumbo Visma nooit de Tour ging winnen? Vingegaard was kansloos riep je de hele tijd en na de Granon ging je op zwart. Dan nu hier arrogant wat lopen blaten komt ietwat goedkoop over.
  2 oktober 2022 16:20
  Murcia, het wordt je duidelijk "zwart" voor de ogen. Nog leugenachtig ook. Ik heb hier reeds eerder op geantwoord. Op WF, maar nog meer op buitenlandse forums, heb ik meermaals gesteld dat Pogacar de sterkste is/was, maar wel kon geklopt worden door de Jumbo-ploeg. Niet door Roglic, zoals we al een paar jaar wisten. Maar enkel als de foutieve ploegtactiek van de laatste jaren, t.e.m. de Dauphiné dit jaar, zou losgelaten worden. Dus niet meer met Roglic als kopman. Roglic is op zijn retour, en kan volgens mij nooit (nog) de Tour winnen. Hij kon/kan wel een belangrijke rol spelen als schaduwkopman en/of eerste luitenant. Ik zag het bijzonder "zwart" in toen opnieuw enkel Roglic als kopman uitgespeeld werd in de Dauphiné. Dit terwijl eigenlijk Vingegaard al de beste was. Roglic kon enkel de Dauphiné winnen omdat Vingegaard in de ene rit bij O'Connor in het wiel moest blijven, en de andere rit Vingegaard de verzwakkende Roglic naar boven moest sleuren, toen O'Connor terugvocht. Toch werd opnieuw Roglic als eerste kopman uitgespeeld in de Tour, en Vingegaard zogezegd als tweede kopman. In de rit naar Calais was al duidelijk hoe de krachtsverhoudingen binnen de Jumbo-ploeg lagen. Vingegaard de sterkste van de twee. Gelukkig (voor het latere resultaat dan toch) kwam Roglic de dag erna ten val. Zo waren zijn ambities weg. In de rit naar de Granon kon Roglic daardoor (noodgedwongen) zijn rol spelen, zoals ik die voorafgaand aan de Tour zag. Afwisselend met Vingegaard aanvallen en zo Pogacar afmatten. Pogacar was taai, maar brak uiteindelijk. Ik denk dat nu zelfs de Jumbo-ploegleiding ingezien heeft hoe in de toekomst moet gereden worden. Het zal ook nodig zijn, want Pogacar zal volgend jaar met een betere vorm de Tour gaan rijden.
  2 oktober 2022 16:36
  @Marlin Een hoop tekst voor de man die de hilarische zin introduceerde dat hij en de neutrale analisten (?) alles beter zagen dan de rest op dit forum. Toen Vingegaard won op de Granon was jij als neutrale observator opeens vertrokken. Dat is gewoon een feit net als je rotsvaste overtuiging dat TJV alles fout deed in de Tour. Achteraf een hele pagina spenderen om daar van weg te draaien vind ik niet sterk. Prettige zondag nog! PS: Dit goudmijntje blijft voor altijd altijd "Ondertussen wacht ik al een paar uren op valabele argumenten waarom uitgerekend Jumbo het initiatief nam om de gele trui van Pogacar net te redden. Ik heb nog nergens een steekhoudend argument gelezen. De uitleg dat Jumbo Pogacar graag in het geel houdt, omdat Pogacar dan “vermoeid” raakt door de plichtplegingen na de aankomst, is werkelijk te gek voor woorden. De eerste tien staan nog vrij dicht bij elkaar in de rangschikking. Dus als we deze onzinnige uitleg volgen, gaan we morgen en overmorgen Van Aert, Kruijswijk, Kuss, tenslotte Roglic en Vingegaard op elke aanval van Bardet, Gaudu, Pidcock en Adams zien reageren. Want anders komt de gele trui van Pogacar toch in gevaar. Tot hoe lang denken de zwetsers dat Jumbo deze tactiek zal aanhouden ? Tot de laatste week, als Pogacar dodelijk vermoeid van de fiets valt door de dagelijkse plichtplegingen ?"
  2 oktober 2022 20:26
  Inderdaad, op reis vertrokken toen. Mag het ? Je bent ook lekker selectief bezig, en je haalt bewust zaken uit de context. Zo kennen we je ook op WF. Je gaat in je betoog geen enkele maal in op de kern van de zaak. Feit blijft dat het wel degelijk Vingegaard was die in de Tour moest uitgespeeld worden. Met steun van Roglic. NIET omgekeerd. Wat door omstandigheden uiteindelijk gebeurd is. Roglic was wel nog van waarde tijdens de rit naar de Granon. Ik ben niet zeker dat Vingegaard die dag had kunnen winnen, laat staan veel tijd pakken op Pogacar, als Roglic hem ook niet bestookt had. Waar gaat het in dit verhaal over ? De oogklepfans van Jumbo bleven tijdens en na de Dauphiné vasthouden aan het het concept : Roglic leider met Vingegaard in ondersteuning. Terwijl vorig jaar al duidelijk was, o.m. op de Mont Ventoux, dat Vingegaard de uitgelezen renner was die het Pogacar moeilijk zou maken in de toekomst. Niet de brokkenpiloot Roglic. Alleen, als je alles rond Roglic laat draaien, en het loopt fout (wat sowieso zou gebeuren), dan is het voor de ploeg en Vingegaard onmogelijk om de situatie nog recht te trekken. Maar goed, die strijd is nu gestreden. Zelfs bij Jumbo zullen ze het niet meer in het hoofd halen om Roglic (mede)kopman voor de Tour te maken. Verder blijf ik ervan overtuigd dat Pogacar nog steeds lichtjes de betere ronderenner is t.o.v. Vingegaard. Het kleine verschil zal dus blijvend moeten gedicht worden door een betere ploeg (wat Jumbo wel is, denk ik) en door de juiste tactische keuzes.
  2 oktober 2022 20:40
  Laat ons afsluiten met de opmerking dat we het niet eens zullen worden. Dat je op reis ging wil ik best van je aannemen maar mij zat meer het feit hoog dat iedereen die het niet met je eens was een zwetser of idioot was. Dat vond ik nergens voor nodig en afbreuk doen aan je argumenten. Verder was je niet zo kritisch over de actie van Wout naar Longwy en dat leek mij dan weer heel raar aangezien daar een opmerking aangaande het nut en noodzaak op zijn plaats was en Pogacar de etappezege en boni's op een schaaltje kreeg aangeboden. Nogmaals: Let's agree to disagree.
1 oktober 2022 17:03
Auw pogi , maar ach hij zal het allemaal wel weer geweldig gevonden hebben ..
  1 oktober 2022 17:14
  Ach, bij hem is het glas altijd minstens halfvol. Dan word je vanzelf fan he. In tegenstelling tot bij sommige andere toppers, die als die eens niet winnen, primair gaan lopen zeiken...
1 oktober 2022 18:05
Enric Mas, was dat niet die renner waar er een maand geleden heel erg meewarig over werd gedaan, als in "ah het is natuurlijk ook maat tegen Mas" ?? Kan mij vergissen, maar ik denk het wel...
  1 oktober 2022 21:03
  Omdat hij nu een wedstrijdje wint is hij gelijk wereldtop?
  1 oktober 2022 23:29
  "indrukwekkende Mas is Pogacar de baas"...dat klinkt niet bepaald als Janneke en Mieke, nietwaar?
  2 oktober 2022 08:42
  Als je hier toch effe gelijk komt halen newgoat; heb je die beelden nu al bekeken waarop van Aert zelf als eerste naar Evenepoel gaat en hem uitgebreid feliciteert voor zijn winst op het WK? Tijd voor excuses?
  2 oktober 2022 10:59
  Kan je die link nogmaals bezorgen ? Op de eerder bezorgde link zie ik dat niet gebeuren.
  2 oktober 2022 11:12
  @Marlin in de (eerder bezorgde)link zie je aaneengeschakelde beelden van Evenepoel na de finish. Ze zijn echter niet chronologisch. Het laatste beeld geeft de felicitaties weer van Van Aert voordat alle andere Belgische renners dat doen.
  2 oktober 2022 11:37
  Het was deze: https://twitter.com/floyyydddd/status/1573930689304711170?s=20&t=sIn0mFmmnj895RwZK_LZyA Maar blijkbaar offline nu (?). Ben op zich niet zo thuis in Twitter. Op die beelden was te zien dat van Aert eerst zelf op Evenepoel afstapt en hem feliciteert. En dat was jammer genoeg niet te zien in de tv-uitzending, enkel dat REV zelf ook nog eens tot bij van Aert ging. En nogmaals, als er één renner die zich niet moet verantwoorden over sportiviteit is het van Aert toch? Bij uitstek de renner die zich de afgelopen jaren groots toonde in het verlies.
  2 oktober 2022 16:02
  Bedankt Beer en Lalsacien voor de info. Leuk dit te zien.
  2 oktober 2022 20:05
  Excuses voor een hoop gemonteerde beelden? Neen ik dacht het niet. Ik heb via GCN tot driemaal toe de bewuste "beelden" bekeken, en ik zie tot 3x toe Remco die voorovergebogen staat, vervolgens rechtkomt omdat de eerste felicitaties in ontvangst genomen worden, ik zie Van Aert passeren (en tal van andere renners) ik zie Van Aert stoppen aan het Belgische kamp (enkele meter voorbij Remco) dat is duidelijk zichtbaar aan die afstotelijke Red Bull helm.Vervolgens zie ik Alaphilippe Remco feliciteren, en dan zit Remco zelf Van Aert staan, waarop hij op hem.toestapt. Zoals gezegd, tot 3x toe heb ik het herbeleven,want ik ben niet te beroerd om een fout toe te geven. Maar tot 3x toe moet ik vaststellen dat het gegaan is zoals ik het de eerste keer zag. Voor de mensen die op GCN geabonneerd zijn...Vooral kijken. Trouwens. Ik ben verre van de enige die dat heeft opgemerkt. Mijnheer Vitriool Hans Vandeweghe (nu niet bepaald de grootste Remco lover) heeft er zelfs een heel stuk van één van zijn collums aan gewijd. Dus neen beer, ik ga mijn excuses niet aanbieden voor iets dat niet plaatsgevonden heeft, en ja beer, ik kom hier inderdaad mijn gelijk halen omtrent het belachelijke downplayen van de tegenstand (in casu Mas) tijdens de Vuelta. Mag het? Ja dat mag. Weet je ook waarom? Omdat het gewoon feiten zijn.
  2 oktober 2022 20:23
  Trouwens beer, als ik nog even mag, en de k nu eens 2 seconden logisch mee...Remco komt over de finish met bijna 2 en een halve minuut voorsprong. Hij rijdt een heel eind door tot bij de Belgische verzorgers. Stapt daar uiteindelijk van zijn fiets, wordt omringd door een hele meute persmuskieten en blijft daar de hele tijd ter plaatse. Vervolgens komen de eerste renners van het pak eraan die hem direct feliciteren. Daarna zie je overduidelijk Van Aert passeren (die potsierlijke helm weet je wel) en je ziet hem stoppen enkele meter voorbij Remco. Waar zijn die felicitaties vooraf waar jij het over hebt dan wel gebeurd? Denk je dat Remco vliegensvlug een paar honderd meter richting finish gelopen heeft om vervolgens al lopend terug tot bij de Belgische verzorgers te komen en daarbij nog sneller terug is dan Van Aert die de hele tijd na de finish tot waar hij gestopt is? Remco kan zeer veel, bij momenten zelfs blijkbaar bovenmenselijk veel, maar toveren kan hij volgens mij niet hoor.
  2 oktober 2022 20:26
  Die de hele tijd tot waar hij gestopt is, met zijn fiets gereden heeft moest dat zijn dus....
  2 oktober 2022 21:03
  De beelden spreken voor zich newgoat, hoeveel boeken je er ook over wil schrijven. Blijkbaar is het voor jou enkel maar pro-Evenepoel en anti-van Aert & moet van Aert voor jou hangen voor iets waar hij totaal niet voor staat. Ik kan werkelijk niet begrijpen dat je van Aert kan beschuldigen van onsportiviteit. Heb je de afgelopen jaren het wielrennen wat gevolgd? Waarschijnlijk wel, maar dan zou je wel beter mogen weten.

Reacties zijn gesloten.