Imanol Erviti loopt breuken in linkerhand op in Parijs-Roubaix

maandag 4 oktober 2021 om 07:59
Imanol Erviti loopt breuken in linkerhand op in Parijs-Roubaix

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Imanol Erviti heeft zijn zestiende Parijs-Roubaix niet uitgereden. Na een val moest de Spaanse routinier van Movistar de strijd staken. Na afloop van de klassieker bleek hij enkele breuken te hebben opgelopen in zijn linkerhand.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Erviti verscheen voor de zestiende keer aan de start van Parijs-Roubaix en daarmee naderde de Spaanse routinier het record van Frédéric Guesdon, Mathew Hayman en George Hincapie tot op één deelname. De 37-jarige renner zou de kasseiklassieker echter voor de derde keer in zijn carrière niet uitrijden.

Bij een val in de Hel van het Noorden liep Erviti enkele breuken in zijn linkerhand op, waarna hij de wedstrijd vroegtijdig moest verlaten. De renner uit Navarra ondergaat de komende dagen verdere tests om meer duidelijkheid te krijgen over de eerste diagnose die hij gisteren in Frankrijk kreeg, laat Movistar via social media weten.

“Dit is niet de gewenste manier om het seizoen te beëindigen”, zet Erviti op zijn instagramaccount bij een foto van zijn gekwetste hand. Movistar bereikte met vier man de finish in Roubaix. Iván García was de best geklasseerde renner op de 27e plaats, op ruim zeven minuten van de winnaar, Sonny Colbrelli.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Polleke 4 oktober 2021 om 08:20

Week-endje Roubaix : 3 x bekkenbreuk 1 schouderbreuk, 1 hand… + de normale letsels, maar die tellen niet…

0
dit is mijn voorwiel 4 oktober 2021 om 09:08

Valt me eerlijk gezegd nog mee…

0
Stefan Hermans 4 oktober 2021 om 13:50

Ondanks dat ik genoten heb van de koers had ik achteraf toch een nare bijsmaak. Dit had namelijk nog veel erger kunnen aflopen als je enkele valpartijen/tuimelingen zag.
Iedereen wist dat het niet te voorkomen was dat er heel veel valpartijen zouden zijn (niet enkele schuivers zoals bij een gewone PR). Eigenlijk raar dat dit gewoon door mag gaan (veiligheid). In geen enkele andere ‘bedrijfstak’ zie je dit volgens mij.

0
reusjen 4 oktober 2021 om 10:37

Dan heb je het over meerdere categorieën. Bij de mannen dus alleen maar een hand? Niets anders dan bij andere koersen.

0
Stefan Hermans 4 oktober 2021 om 13:51

Gebroken bekken bij verkenning.

0
Harrogate19 4 oktober 2021 om 13:05

Bilan bij de mannen lijkt enorm me te vallen? We hadden een slachthuis verwacht.

0
Polleke 4 oktober 2021 om 13:30

Dat het als normaal en redelijk gezien wordt is juist verontrustend…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone