Iljo Keisse (37) over contractverlenging: “Ik zie me niet in ander team rijden”

dinsdag 19 mei 2020 om 10:39
Iljo Keisse (37) over contractverlenging: “Ik zie me niet in ander team rijden”

© Cor Vos

Iljo Keisse is dit jaar einde contract bij Deceuninck-Quick-Step. De 37-jarige Oost-Vlaming hoopt op een verlenging, maar beseft dat hij zichzelf eerst nog zal moeten bewijzen. “Je bent maar zo goed als je laatste wedstrijd.”

Voor de al wat oudere renners die einde contract zijn, is de coronapandemie geen geschenk. Dat weet ook Iljo Keisse. “In normale omstandigheden was mijn contactverlenging misschien al in kannen en kruiken”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Ik heb ondertussen al met Patrick Lefevere gesproken (Keisse heeft geen manager, red), maar het is logisch dat hij nu niks kan doen.”

Keisse focuste op het voorjaar en de Giro. “Die doelen zijn verschoven, maar overlappen nu elkaar. Het wordt dus het een of het ander. En wellicht zal ik ook wedstrijden rijden waarvoor ik normaal niet in aanmerking kom. Aan mij om te bewijzen dat ik nog een contract waard ben voor 2021. Ik zal het moeten afdwingen op de fiets.”

Dat hij zich niet voor een andere ploeg dan Deceuninck-Quick-Step ziet rijden, vertelt Keisse erbij. “Zeg nooit nooit. Maar ik zit al tien jaar in dit superteam, een van de beste ploegen ter wereld. Een stap terugzetten wordt moeilijk. Zelfs als ik bij een andere ploeg meer zou kunnen verdienen, dan nog wil ik hier blijven.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Chasse_patate 19 mei 2020 om 11:03

“Zeg nooit nooit. Maar ik zit al tien jaar in dit superteam, een van de beste ploegen ter wereld. Een stap terugzetten wordt moeilijk.

Nou Iljo, niet alle ploegen zijn een stap terug hoor!

Quintenri 19 mei 2020 om 12:01

Ik denk dat hij bedoelt dat het in zijn ‘beleving’ een stap terug zou zijn. Hij zou hem bij geen enkele ploeg zo thuis voelen als bij DQS. Ik kan hem geen ongelijk geven!

zipp404 19 mei 2020 om 11:40

Iljo is daar van enorm grote waarde, zeker na het vertrek van Vandenbergh. Je hebt jonge gasten als Asgreen, Senechal en Steimle, maar die hebben zelf ook de capaciteiten om te winnen. en renners als Declerq, Van Lerberghe en Steels hebben vergelijkbare kwaliteiten, maar missen de ervaring/ terreinkennis in de voorjaarskoersen.

Samlambeej 19 mei 2020 om 12:35

Iljo heeft alles meegemaakt en zien gebeuren. Dat komt precies over bij die jongere gasten. In feite is hij ploegleider. Dat wordt ie ook op het moment dat ze 'm geen rennerscontract meer geven.

Poeksel 19 mei 2020 om 12:37

Mooi voor Patrick, die weet nu dat Keisse voor een appel en een ei blijft!

Spartacus 19 mei 2020 om 12:49

Ja, die Iljo gooit zijn onderhandelingspositie wel te grabbel zo…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair