Van Wilder niet in paniek door tijdverlies Evenepoel: “Nog steeds de leiding”

zaterdag 3 september 2022 om 18:11
Van Wilder niet in paniek door tijdverlies Evenepoel: “Nog steeds de leiding”

foto: Cor Vos

Ilan van Wilder maakt zich geen zorgen over het eindklassement van Remco Evenepoel, zo laat de Belgische meesterknecht direct na afloop van de etappe weten bij Eurosport. “We proberen iedere dag onze eigen koers te rijden en maken ons geen zorgen”, aldus Van Wilder.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Op de loodzware slotklim zag Van Wilder zijn kopman voor het eerst deze Vuelta in de problemen: naaste belager Primoz Roglic pakte vijftig seconden terug op de rode trui. Van Wilder: “Normaal kan Remco op zo’n aanval reageren, dus dat dat niet ging is wel een teken dat hij vandaag iets minder was.”

Toch wil de jonge Vlaming niet enkel negatief zijn. “Het is niet alsof hij hier tien minuten verliest, hè. We maken ons nog niet direct zorgen, morgen komt er weer een nieuwe kans. Bovendien hebben we nog steeds de leiding, dus er is geen reden tot paniek”, concludeert Van Wilder.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Reusjen 3 september 2022 om 18:19

Nou paniek misschien niet, maar reden tot zorg toch wel.

2
D.Koch heeft een fiets gemaakt in Treviso. 3 september 2022 om 18:26

Ik vermoed dat de valpartij toch invloed hierop heeft. Wordt een mooie strijd in ieder geval!

2
vevie 3 september 2022 om 18:43

Evenepoel gaf igg zelf aan dat hij dat niet als excuus opvoert. Hij had gewoon de benen niet. Dit willen we toch zien? Als een topper nooit slechte dagen heeft staan we ook met z’n allen op de bank. Het houdt deze, ook als fan twijfelachtige sport, nog een beetje menselijk.

2
Reusjen 3 september 2022 om 20:14

Hij gaf het wel als excuus alleen zei er achteraan dat hij het niet als excuus wilde aanvoeren.

1
Quincy Adams (aka voorwiel) 3 september 2022 om 21:38

Ik vind dat altijd zo gek, dat je iets niet als excuus zou mogen gebruiken. Als hij last heeft vd val is dat toch zo? Dat is een mogelijke oorzaak van mindere benen of minder vermogen kunnen leveren. Waarom wordt het zo afgeschilderd als smoesje…

0
Reusjen 3 september 2022 om 23:37

Wie zegt dat dan Quincy?

0
VDB44 4 september 2022 om 10:02

@Quincy: denk dat hij vooral niet in z’n kaarten wil laten kijken met de rit van vandaag in gedachten. Als je toegeeft dat je last hebt van die val hebben ze zeker bloed geroken bij de tegenstand.

0
Romāns Vainšteins 3 september 2022 om 18:29

Met die zaagtandetappe in de voorlaatste rit moet ik zomaar weer eens aan Dumoulin’s vuelta denken, zal het uiteindelijk daar gaan gebeuren weer?

2
Cochise 3 september 2022 om 18:31

Tja, daar heeft zelfs Ilan geen mediatraining voor nodig om te weten dat hij dat niet moet zeggen.

1
Limal 3 september 2022 om 18:44

Zou wel hilarisch zijn als hij geantwoord had met ” We are DOOMED!!!” :-)

3
Walacra 3 september 2022 om 18:54

Gaat hem morgen niet worden met Evenepoel. Ik vermoed dat hij en Roglic maandag binnen een 20 – 30 seconden nog van elkaar af zullen staan. Evenepoel doet het goed, hij is sterk maar zijn derde week is (tot nu toe) altijd kwetsbaar. Roglic groeit.

0
thenewGOAT 3 september 2022 om 19:22

“zijn derde week is tot nu toe altijd kwetsbaar” Ah ok, heb jij veel weet van andere koersen waar hij in de derde week kwetsbaar leek dan?

3
11 na 11 3 september 2022 om 19:23

Tot nu toe altijd kwetsbaar? Hmm, opvallende opmerking. Vooral gezien de derde week nu gaat beginnen en hij net zijn eerste ”slechte” dag heeft gehad, en hij voordien enkel de Giro heeft gereden waarvan de omstandigheden zeer ”bijzonder” waren. Dus tot nu toe heeft hij een halve 3de week gereden.

1
Herwig Dergent 3 september 2022 om 21:09

Heeft al veel rondes van drie weken gereden he?
Wat kun jij dan zeggen over zijn derde week ?
Glazen bol of puur gelul ?

0
Albeijing Feeniks 3 september 2022 om 18:18

Sorry, maar zo sterk vind ik hem niet als knecht. Hij moet enorm snel lossen als het hard bergop gaat en de klassementsrenners ook maar een klein beetje gaan rijden. Gesink is beter vind ik.

-3
Promiz Rigloc 3 september 2022 om 22:49

Je snapt toch wel dat je het hier over een 22 jarig knulletje hebt, die nota bene als laatste knecht bij de “kopmannen” zat ? Van Jumbo/Ineos en/of Movistar knechten was op het moment dat Roglic aanging al geen sprake meer. En toen reed deze tegenvallende man dus nog op kop van het groepje favorieten.

Dat hij Roglic niet kan volgen is geen schande toch ? Het is uiteraard maar net wat je van iemand verwacht natuurlijk ? Maar gezien z’n excellente ronde van Burgos de week voor de Vuelta en het feit dat hij er als laatste “knecht” nog bijzat vandaag, geeft mij een ander totaal plaatje over het presteren van deze jongeman.

Een dikke acht voor zijn presteren tot nu toe.

4

Headlines

Populair

Materiaalzone