Ilan Van Wilder beste Belg in proloog Romandië: “De power was aanwezig”

dinsdag 27 april 2021 om 19:37
Ilan Van Wilder beste Belg in proloog Romandië: “De power was aanwezig”

foto: Team DSM/Patrick Brunt

Ilan Van Wilder noteerde de beste Belgische tijd in de proloog van de Ronde van Romandië. Het 20-jarige talent van Team DSM werd twaalfde, op zestien seconden van ritwinnaar Rohan Dennis. “Normaal gesproken is een proloog niet echt mijn ding”, vertelt Van Wilder na afloop.

“Maar vandaag voelde ik mij goed en daarom ben ik ook blij met het resultaat”, aldus de jonge Belg. “De power was aanwezig in de benen, en ik ben benieuwd naar mijn vorm voor de komende etappes. We zullen zien waartoe we als team in staat zijn deze week.”

Ploegleider Marc Reef is meer dan tevreden met het optreden van de ploeg. “Alle renners hebben een goede tijdrit gereden, maar het was Ilan die het heel goed deed en zelfs als twaalfde eindigde voor onze ploeg. We zijn blij om de Ronde van Romandië zo te beginnen. We kijken uit naar de kansen die we de aankomende dagen gaan krijgen”, zegt de ploegleider, die Thymen Arensman (25ste) en Chad Haga (27ste) ook in de top-30 zag eindigen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Murcia 27 april 2021 om 20:38

Mooi om dit te zien, van alle talenten bij DSM voor mij de leukste om te volgen. Reed goed in de Settimana en ook Baskenland was hij tot de slotrit meer dan voldoende om het zacht te zeggen. Zit een goede kop op die jongen, hij komt er wel.

Gilberto 27 april 2021 om 21:45

De podcasts van de jonge wolven echt leuk om te luisteren, die jonge Belgen zit allemaal wel een goede kop op vind ik, heerlijk, wat een verademing ten opzichte van vele jonge voetballers bijvoorbeeld

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair