Ide Schelling over vormdip: “Voelde mij zwak en ziek na de Ronde van Noorwegen”

donderdag 16 september 2021 om 13:19
Ide Schelling over vormdip: “Voelde mij zwak en ziek na de Ronde van Noorwegen”

foto: Cor Vos

Ide Schelling heeft een reactie gegeven op zijn huidige vormdip. De 23-jarig Nederlander van BORA-hansgrohe werd knap tweede in de Ronde van Noorwegen, maar daarna vielen zijn uitslagen tegen. Mede daarom is hij ook niet geselecteerd voor het WK wielrennen. “Dat kan voor sommigen als een verrassing komen”, zegt Schelling.

“Geen wereldkampioenschap voor mij. Als je kijkt naar mijn seizoen, kan dat voor sommigen als een verrassing komen”, begint de coureur uit Den Haag op sociale media. “De vorm is er gewoon niet. Ik heb mij twee weken zwak en ziek gevoeld. De Ronde van Noorwegen heeft flink wat schade aangericht.”

In de Bretagne Classic en op het EK wielrennen in Trentino haalde Schelling (onder meer winnaar van de GP Kanton Aargau, vierde in de Brabantse Pijl en smaakmaker in de Tour de France) de finish niet. De GP de Wallonie reed hij woensdag wel uit op een 84ste plaats. “Ik voel mij alweer beter en probeer om mijn vorm terug te vinden voor de laatste wedstrijden die ik nog ga rijden in Italië”, aldus Schelling.

Dit artikel delen:

6 Reacties

de adelaar 16 september 2021 om 13:23

Heerlijk dat deze jongen gewoon zegt wat er speelt.

0
Willem Kieft 16 september 2021 om 13:28

Ok, dat verklaart alles meteen. Wel zo lekker, een beetje heldere communicatie. Maar jammer dat hij dus niet goed genoeg is om mee te rijden.

0
Melkzuur 16 september 2021 om 13:52

“Dat kan voor sommigen als een verrassing komen…”. Vertrouwen hebben mag, maar hij moet nu ook niet overdrijven. Het is nu niet dat hij ontegensprekelijk tot de beste NL renners hoort.

0
AnderJ 16 september 2021 om 15:31

Als dit al te veel branie is… Niet “het zal voor velen als een verrassing komen” maar “het kan voor sommigen als een verrassing komen”. Zoals ik Taco van der Hoorn wel had verwacht, zou de selectie van Schelling me ook niet hebben verbaasd.

0
iLLan 16 september 2021 om 16:43

Als ik de reacties lees bij het bericht over de selectie, dan is ‘voor sommigen als verrassing’ toch hartstikke waarheid?
Ik heb echt geen flauw idee wat er mis is met deze uitspraak van Ide.

Goed, duidelijk en realistisch verhaal.

0
Romāns Vainšteins 16 september 2021 om 13:58

Nou voor mij kwam het wel als een verrassing, vind hem echt een goede coureur met veel dadendrang die volgens mij ook dienend bruikbaar is. Doch als de conditie en het gevoel er niet is kunnen we er verder kort over zijn.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone