Hugo Houle (Astana) positief op corona

donderdag 20 augustus 2020 om 08:47
Hugo Houle (Astana) positief op corona

Astana-renner Hugo Houle heeft vorige week positief getest op het coronavirus. De Canadees heeft geen symptomen van het Covid-19-virus. Door zijn positieve test moest Houle in quarantaine en zo miste hij de afgelopen dagen de Ronde van Lombardije en de Giro dell’Emilia.

Houle liet aan de Canadese website LaPresse weten in goede vorm te zijn en geen last te hebben van klachten. Het is voor de 29-jarige coureur wachten op een volgende coronatest die negatief uitpakt. De positieve test kwam de donderdag voor Lombardije naar voren, nadat hij op woensdag een reguliere test deed die verplicht is voor elke UCI-wedstrijd op profniveau.

Mocht de eerstvolgende coronatest van Houle negatief zijn, dan kan hij zich voorbereiden op een deelname aan de Bretagne Classic Ouest-France en de Tour Poitou-Charentes van komende week in Frankrijk. Later dit jaar hoopt hij Tirreno-Adriatico en de Giro d’Italia te rijden.

Voor zijn positieve test van vorige week reed Houle nog wel Strade Bianche en de Ronde van Polen uit. Bij de reguliere coronatests rondom die wedstrijden testte hij dus nog negatief.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Stelvio-fan 20 augustus 2020 om 09:07

Toch altijd wel apart dat zoveel gezondheidsinfo op een website gepubliceerd wordt. De ernst en aard van blessures, welke virussen etc je bij je draagt… Aan de ene kant logisch (vaak zeggen de renners dit zelf ook op hun social media), maar bij mij is er toch altijd iets van een raar gevoel ivm privacy als ik dit soort berichten lees.

Get well soon, Hugo

0
vincenzo 20 augustus 2020 om 10:16

Hij heeft nergens last van, zegt hij.

Vraag is of hij uberhaupt het virus draagt. Zo betrouwbaar zijn die testen niet.

0
AnderJ 20 augustus 2020 om 10:17

@Stelvio-fan: Hoewel ik je gevoel begrijp, is er pas echt een probleem als gezondheidsgegevens worden gepubliceerd zonder instemming van de betreffende persoon. Hier lijkt Houle zelf informatie te hebben verstrekt aan de Canadese website LaPresse.

@Vincenzo: graag een betrouwbare vindplaats voor de stelling dat er veel vals positieve testen zijn.

0
Panache 20 augustus 2020 om 14:07

Wat toont een PCR-test aan?
Jeroen van Kampen, klinisch viroloog van het Erasmus MC, legt uit dat PCR-testen zeer goed zijn in het aantonen van een besmetting. "Als de uitslag positief is, ben je besmet met het coronavirus. Maar met een PCR-test kun je inderdaad niet aantonen of een besmette persoon het virus nog kan verspreiden." "Sommige patiënten hadden zelfs veertig dagen na de eerste klachten nog een positieve PCR-test."
Dat betekent natuurlijk niet dat het een onzintest is. Je bent in aanraking geweest met het virus- dat is de uitslag.

0
S. Dauert 20 augustus 2020 om 10:20

Sorry redactie, maar ‘het COVID-19-virus’ bestaat niet. Je hebt het coronavirus en ontwikkelt dan wel of niet COVID-19, de ziekte.

0
SnellePelle 20 augustus 2020 om 13:08

Een virus purist… Zucht.

0
Maillot à Pois 20 augustus 2020 om 14:17

Als je het dan toch juist wil hebben: ‘Het coronavirus’ bestaat ook niet.
Er zijn een hele hoop coronavirussen. Een ervan veroorzaakt COVID-19.

0
Frank V 20 augustus 2020 om 11:00

Las al wat anders dan corona. Effe refreshen.

0
Milan Clement 20 augustus 2020 om 11:34

Positief testen en er gelijk eerlijk mee naar buiten komen… De sport is echt aan het veranderen.

0
schlunzi 20 augustus 2020 om 12:28

Over vals positief, met een case uit het wielrennen.
https://youtu.be/zWcCHhNKa2g

0
SnellePelle 20 augustus 2020 om 13:13

Aaah, een rapportage van Flavio. De vervend tegenstander van alle maatregelen rondom het Sars-cov virus.
Zou het zijn dat hij ZZP-er is en weinig werk heeft, of hij in de gelukkigheid leeft dat hij geen afscheid heeft hoeven nemen van naasten die zonder Sars-cov nog gewoon geleefd hadden?

0
tendam 20 augustus 2020 om 13:19

Bedoel je ‘verwend’ of ‘fervent’?

Die Flavio is inderdaad een gekkie als het op Covid aankomt, maar z’n wielerreportages zijn vaak wel aardig.

0
Wheely 20 augustus 2020 om 12:42

Zie hier dus ook het hele probleem met dit virus, mensen verspreiden het blijkbaar zonder symptomen te hebben. Dat ze de renners veel testen voor wedstrijden en consequent aan de kant houden blijkt een goede keuze om de wedstrijden doorgang te kunnen laten vinden.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone