Hugh Carthy: “Eindigen met een hoogtepunt voor de vakantie”

maandag 24 juni 2019 om 12:42
Hugh Carthy: “Eindigen met een hoogtepunt voor de vakantie”

foto: Cor Vos

Nog een keer schitteren voordat hij op vakantie ging. Dat had Hugh Carthy in zijn hoofd geprent in de slotfase van de Ronde van Zwitserland. En gisteren slaagde hij met verve: in de zware rit over de Nufenenpas, Gotthardpas en Furkapas soleerde hij op indrukwekkende wijze naar de zege.


“Op de eerste klim voelde ik dat de benen, het lichaam en hoofd goed waren. Het was als een tijdrit – dezelfde voor iedereen – met slechts één inspanning per klim”, blikte Carthy terug op zijn zegetocht, die in de beginfase van de etappe begon en liefst honderd kilometer standhield tot aan de finish in Ulrichen, district Goms. “Je moest gewoon geloven dat je het kunt.”

“In de etappe naar de Gotthardpas was ik verschrikkelijk. Mijn hoofd, benen en lichaam waren moe en ik wilde gewoon op vakantie en een streep zetten onder het eerste deel van het seizoen. In de tijdrit voelden de benen al beter. En dit was mijn laatste kans en ik wilde met een hoogtepunt eindigen voordat ik op vakantie ging”, aldus de Brit, die tevens de bergtrui mee naar huis nam.

Getalenteerd
Ook ploegbaas Jonathan Vaughters van EF Education First was gelukkig voor zijn renner. “We namen Hugh aan als een van de meest getalenteerde Britse klimmers van zijn generatie. Maar zoals bij veel langere, slanke renners duurde het wat langer om de kracht te ontwikkelen die nodig is voor de snelheid van WorldTour-koersen.”

“Dus in de afgelopen drie seizoenen wisten we altijd al dat Hugh het talent had om dit te kunnen. Het was een kwestie van geduld en werken aan de eigenschappen die hij had. Ik ben ongelooflijk blij voor hem en voor de hele ploeg. Hij wist wanneer hij moest aanzetten en het wierp zijn vruchten af. Huge!”, aldus Vaughters.

Dit artikel delen:

9 Reacties

greeny 24 juni 2019 om 12:53

leuke jongen om te interviewen ook, altijd wat te melden en onbevangen. mooi dat het er uit komt, dit jaar sws sterk bij EF/vaughters in de breedte. ook wel is anders geweest

vincenzo 24 juni 2019 om 13:12

Heeft hij nog straf (boete) gehad voor de vele plakbidonnen?

Sephiroth 24 juni 2019 om 13:41

Opzich mocht ik die knul wel tot deze stunt. Nu kan ik niet anders dan aan hem twijfelen met zo een mega solo. Vooral ook omdat het hele peloton aan gort gereden is gedurende de etappe.

Wheely 24 juni 2019 om 13:55

“In de etappe naar de Gotthardpas was ik verschrikkelijk.”

Uhm ja dat klopt, maar dat heeft ie vast niet gezegd. :)

west 24 juni 2019 om 14:58

In the stage to the Gotthardpass I was terrible.

Maillot à Pois 24 juni 2019 om 15:07

Toch min of meer, in het Engels klinkt het wat beter:
“Two days ago, the stage to St. Gotthard, I was terrible.”

https://www.cyclingweekly.com/news/racing/two-days-ago-just-wanted-finish-holiday-says-hugh-carthy-maiden-worldtour-victory-tour-de-suisse-428270#pOB8HLZVQD0JHr1Q.99

Wheely 24 juni 2019 om 15:17

Ah ja in het Engels snijdt het wat meer hout.

de nieuweMerckx 24 juni 2019 om 15:58

Hopelijk gaat hij eens langs de anorexiakliniek tijdens z’n verlof. Pijnlijk om deze kerel aan het werk te zien.

McBaksteen 24 juni 2019 om 16:46

Raar antwoord eddy. Volgens mij zijn er anderen met een nog lager vetpercentage. Omdat hij langer is ziet het er wel dunner en slungeliger uit.

Volgens ‘de kroon’ kon het ook nog wel iets lichter. Met een goed diet zou hij bepaalde momenten van het jaar wellicht wat droger kunnen. Topsport is zoals je zelf weet niet altijd het zelfde als ‘ heel gezond’.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.