Hubert na komst Quintana en Bouhanni: “Kantelpunt voor Arkéa-Samsic”

donderdag 31 oktober 2019 om 08:31
Hubert na komst Quintana en Bouhanni: “Kantelpunt voor Arkéa-Samsic”

foto: Cor Vos (archief)

Bij Arkéa-Samsic gaat een nieuwe wind waaien door de selectie. Manager Emmanuel Hubert noemt 2020 een kantelpunt voor zijn ploeg, nu met Nairo Quintana en Nacer Bouhanni twee kopmannen zijn aangetrokken. Zij trekken samen met Frans kampioen Warren Barguil de kar.

De komst van Barguil in 2018 was een eerste stap voor Arkéa-Samsic. “Maar dit is een kantelpunt voor onze ploeg. Met Nairo doen we een andere stap in die richting”, zegt Hubert over de internationalisering van zijn ploeg. Quintana verliet Movistar na acht succesvolle seizoenen. “Maar hij had een andere ploeg nodig voor nieuwe uitdagingen en nieuwe verantwoordelijkheden. Dat proces kan ons team naar een heel nieuw niveau brengen”, aldus Hubert tegen Cyclingnews.

Met Nacer Bouhanni (van Cofidis) krijgt Arkéa-Samsic een renner met weinig vertrouwen binnen. “De laatste paar jaar waren best moeilijk voor hem. Hij wil zijn loopbaan weer een boost geven en bovenal weer winnen. Ik weet dat hij hard traint, dus dit is een goede kans voor hem om dat weer mogelijk te maken”, vertelt zijn nieuwe manager.

Klassementsstrijd
Binnen Arkéa-Samsic bestaat nog voor 2020 moet beginnen, geen twijfel over de invulling van de selectie van een mogelijke grote ronde. “Nairo, Warren en nog twee of drie klimmers. Dat moet genoeg zijn voor een klassementsstrijd in de bergen. Voor de sprinters hangt het af van het parcours. De Tour de France is volgend jaar voor klimmers, dus het is nog de vraag hoe we dat gaan aanpakken”, aldus Hubert. “Ik heb vertrouwen in onze kansen voor een Tourwildcard, maar dat is niet vanzelfsprekend. Ik ga er nog niet van uit, tot we daadwerkelijk de uitnodiging krijgen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Monsalve 31 oktober 2019 om 08:33

Edit redactie: Bedankt, is aangepast!

Cyclinglife 31 oktober 2019 om 10:03

Wat als ze enkel de Vuelta mogen rijden. Is dan hun missie mislukt? Hebben ze dan waar voor hun investeringen?

Vinyakke 31 oktober 2019 om 10:16

Kunnen wel een heel sterke selectie naar de TDF afvaardigen. Ondenkbaar dat ze er niet bij zullen zijn met bijvoorbeeld:
– Quintana N
– Quintana D
– barguil
– Bouhanni + Pichon
– Bouet
– D Rosa
– Gesbert

Dan kunnen anacona, mclay, delaplace, vachon, hardy & boudat nog naar de vuelta, samen met Quintana en Barguil die de dubbel doen bijvoorbeeld. Sterk voor een procontinentaal team hoor!

tvm 31 oktober 2019 om 10:30

Barguil zal wel hard hebben gelachen bij het zien van het tourparcours.

Chris Van Uden 31 oktober 2019 om 13:19

Ik moet nog zien of het echt zo goed gaat uitpakken.

Headlines

Materiaalzone

Populair