Hovelynck voelt zich weer renner

woensdag 9 december 2009 om 13:05

Het gaat de goede kant op met Kurt Hovelynck. De 28-jarige Belg is mee gegaan met de stage van Quick-Step naar Spanje. Hij is helemaal hersteld van zijn schedelbreuk, die hij vorig jaar opliep tijdens een training. “Ik heb hier heel erg naar uitgekeken, voor het eerst in een jaar voel ik me weer wielrenner,” zo zei hij in een interview met de Gazet van Antwerpen.

Na de schedelbreuk lag hij drie weken lang in een coma, wonder boven wonder herstelde hij daar volledig van. “Sinds het ongeval ben ik druk bezig geweest met de revalidatie. Mijn eerste stap was weer een normaal mens worden. De volgende stap is om weer een atleet te worden, die ik vroeger was.”

“In eerste instantie zou ik het niet overleven, daarna zou ik nooit meer fietsen. Nu ga ik gewoon met de ploeg mee op winterstage,” zo klonk het uit de mond van een trotse Hovelynck. “Hier heb ik echt enorm naar uitgekeken.” In het interview werd ook gesproken over de gevolgen van zijn val.

“Misschien zal ik nog wat schrik hebben van het peloton en wat sneller remmen,” zo gaf hij ruiterlijk toe. “Maar daarnaast ben ik niet bang. Ik zal er volgen dat ze me er in Spanje niet gaan af zullen rijden.” Ook zijn doelen voor komend seizoen kwamen ter sprake. “Ik wil Boonen, Devolder en Weylandt weer kunnen helpen. Ik wil die gasten horen zeggen dat ze hun zege aan mij hebben te danken: daar doe ik het voor. En heel stiekem droom ik ook van het BK in Leuven.”

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone