Horrillo: ‘Zo zal ik je herinneren, met een glimlach op je gezicht’

dinsdag 10 mei 2011 om 14:11

Pedro Horrillo heeft in zijn column in de Spaanse krant El País medeleven betuigt aan de familie en vrienden van Wouter Weylandt. De Spanjaard reed bij Quick Step nog een jaar samen met de omgekomen Belg en vertrok daarna richting Rabobank.

De Spanjaard ontsnapte in 2009 zelf aan de dood toen hij in dienst van Rabobank tachtig meter een ravijn in stortte. Ook dit was in de Giro d’Italie. ”Het was maandag een trieste, een heel trieste dag. Op het moment waarop ik dit schrijf gieren de emoties door alle poriën van mijn lichaam. Ze willen eruit, ze willen de vrijheid, maar het instrument dat ik bezit om ze te uiten, woorden, lijkt volstrekt onvoldoende”, aldus de voormalig Rabocoureur.

De gebeurtenissen rond Weylandt rakelen alles bij de Spanjaard weer op: ”Ik denk aan zijn ploeg, aan zijn kamergenoot en ik denk aan de mijne, aan Mauricio Ardila met wie ik twee jaar geleden in de Giro de kamer deelde. En ik zie de arme Mauricio, wakker in de vroege ochtend, bezorgd kijkend naar het lege bed naast hem. Ik ontwaakte uit mijn coma en kon in mijn onwetendheid optimistisch zijn. Aan de medici dank ik mijn leven. Maar het mocht niet zo zijn. Wouter werd een tweede kans onthouden, die mij wel werd gegeven. Rust in vrede, vriend en collega, jij die net als zoveel anderen mij omhelsde toen je me de eerste keer zag na mijn ongeluk. Zo zal ik je herinneren, met een glimlach, die je me op die dag schonk. Vaarwel, vriend.”

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone