Hooglede mikt opnieuw op WK

dinsdag 1 december 2009 om 12:01

Enkele maanden geleden werden de Wereldkampioenschappen wielrennen van 2012 toegekend aan Valkenburg. Het Belgische Hooglede-Gits, dat ook kandidaat was maar dus naast de nominatie greep, stelt zich nu opnieuw kandidaat voor 2013 of 2014. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

“We hebben te veel geïnvesteerd om alles zomaar te laten schieten. Maar in tegenstelling tot ons eerste dossier komen we straks niet naar buiten als Oostende-Hooglede, maar als ‘Provincie West-Vlaanderen’. Net zoals Nederlands Limburg het aanpakte voor 2012”, zegt organisator Rik Debeaussaert.

Een andere wijziging in het dossier is het parcours: de aankomst in Hooglede werd opgegeven. “De lokale ronde was niet zwaar genoeg. We opteren nu voor een plaatselijk circuit in het Heuvelland. De Monteberg kan een geschikte scherprechter zijn. De Kemmelberg niet, want kasseien mogen niet. De aankomst ligt mogelijk in Ieper of Poperinge.”

Debeaussaert beseft dat er voor 2012 te weinig gelobbyd werd. “We hopen nu op wat lobbywerk van onder meer premier Leterme, Europees president Van Rompuy en IOC-preses Rogge. De steun van de Belgische wielerbond hebben we sowieso. Alle hulp is welkom, want Italië en Spanje zijn ook kandidaat”, besluit Debeaussaert.

Lees ook:
Nederland krijgt het WK 2012
Hooglede hoopt op WK 2013

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair