Hoogerland met gebroken ribben in ziekenhuis na aanrijding

zondag 3 februari 2013 om 21:24

Hoogerland

foto: Sirotti

Johnny Hoogerland is deze namiddag tijdens een training in Spanje aangereden door een auto. De renner van Vacansoleil-DCM reed op een licht dalende strook toen een afslaande auto de Nederlander niet zag en hem schepte. In het ziekenhuis van Villajoyosa constateerde men direct dat de onfortuinlijke Hoogerland enkele ribben heeft gebroken, zo meldt zijn ploeg.

Naast de gebroken ribben heeft de renner ook nog enkele andere kwetsuren opgelopen, waar meer onderzoek voor nodig is. Momenteel ligt Hoogerland op de intensive care. Maandag zal hij verder onderzocht worden. De 29-jarige Nederlander was aan het trainen voor de Ronde van de Middellandse Zee. Tijdens de Tour de France van 2011 was Hoogerland al eens eerder aangereden door een auto.

Daan Luijkx, manager van Vacansoleil-DCM, zegt tegenover Radio 1 dat Hoogerland na het ongeval niet wist wat er gebeurd was. De renner heeft naast de gebroken ribben veel pijn aan zijn rug. De artsen willen zeker weten of er voor de rest niets aan de hand is. “Wij hopen dat er geen complicaties bijkomen, maar dat konden ze nog niet uitsluiten”, aldus Luijkx. “Naast de lichamelijke ongemakken gaat dit tussen zijn oren een hele grote impact hebben.”

De manager vertelt dat Hoogerland na de beruchte aanrijding in de Tour ook in mentaal opzicht problemen kreeg. “Op de een of andere manier hebben we veel pech en ellende”, zo doelt Luijkx hierbij ook op de ernstige valpartij van Poels in de afgelopen Tour de France. Poels blesseerde zich bij deze valpartij aan zijn nier, milt en longen. “Wij hebben een patent op ernstige dingen, dat baart me zorgen”, besluit de manager van de Nederlandse WorldTour-formatie.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair