Hoogerland: “Ik had het nodig om echt even diep te gaan”
donderdag 25 april 2013 om 21:38

Hoogerland: “Ik had het nodig om echt even diep te gaan”

Hoogerland

foto: Sirotti

Johnny Hoogerland rijdt in zijn eerste wedstrijd na zijn zware val meteen in beeld. Vandaag maakte de 30-jarige renner van Vacansoleil-DCM in de Ronde van Romandië deel uit van een driekoppige vluchtgroep. “Dat is goed voor mezelf en heel goed voor de ploeg”, stelt Hoogerland op de website van zijn ploeg.

“Hilaire Van Der Schueren had mij met twee ploegmaats aangewezen om aan te vallen, als ik het zou kunnen. Gaat het niet, dan gaat het niet. Maar aanvallen in het begin is iets wat ik goed kan. We hebben het heel vaak geprobeerd en uiteindelijk had ik het geluk dat we weg waren.”

“Ik had het nodig om echt even diep te gaan”, vervolgt de Zeeuw. “Dit is de manier om weer op mijn oude niveau te komen. In het peloton rijden is ook goed. Maar dit beter. Ik heb vier uur gefietst met een gemiddeld wattage van 260. Daar kun je niet tegenop trainen. Hier word ik beter van.”

Hoogerland en zijn twee vluchtgenoten kregen een maximale voorsprong van vier minuten. “Stiekem hoop je wel op een klein wonder, maar dat zat er niet in. Er is nog steeds werk aan de winkel, maar wat ik vandaag kon laten zien, is wel een goed teken.”

RIDE Magazine