Hirschi na winst in Veneto Classic: “Mooie afsluiting van moeilijk jaar”

zondag 16 oktober 2022 om 17:25
Hirschi na winst in Veneto Classic: “Mooie afsluiting van moeilijk jaar”

foto: Cor Vos

De overwinnig van Marc Hirschi (UAE Emirates) in de Veneto Classic voelt voor de Zwitser als een opluchting. Hirschi kende namelijk geen gemakkelijk jaar. Zo miste hij de start van het seizoen door een operatie aan zijn heup, en reed hij een teleurstellende Tour de France. Nu ziet de 24-jarige renner de toekomst weer tegemoet: “Ik kijk uit naar volgend jaar.”

“Ik hoop dit jaar af te kunnen sluiten. Het was niet altijd gemakkelijk door de operatie aan mijn heup. Ik hoop een goede winter te draaien en volgend jaar weer verder te bouwen op deze vorm”, zegt hij.

Hirschi wist het verschil te maken met zijn stuurmanskunsten in de onverharde afdaling van de Diesel Farm. “Ik vond het een interessant parcours met de onverharde stroken. Op training heb ik de beklimming al eens gedaan, ik probeerde om zoveel mogelijk aan de zijkanten te rijden om het grove gravel vermijden. Toen ik bij de kopgroep kwam ging ik meteen naar de kop. Ik merkte dat iemand een stuurfout maakte waardoor ik een gat kon slaan”, aldus de Zwitser.

Voor de renner van UAE Emirates is het zijn tweede overwinning dit najaar. Eerder won hij al de Giro della Toscana. De ploeg kent sowieso een bijzonder sterk najaar met onder meer de overwinning van Tadej Pogačar in de Ronde van Lombardije. “We hebben met de ploeg een geweldig najaar gehad. Ik vind het heel mooi om voor dit team te mogen koersen”, besluit hij.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone